Tgrt Haber
06 Şubat 2014 16:48

Üniversite hastanelerinde özel muayene dönemi

Kayseri'de hastalar ERÜ Tıp Fakültesi Hastanelerinde saat 16.00'dan sonra istedikleri öğretim üyesine 80-130 lira ek ücretle muayene olabilecek.

Üniversite hastanelerinde özel muayene dönemi
kayseri, üniversite, hastaneler, özel muayene, öğretim üyesi, ücret, muayene, tıp fakültesi, hastane, tam gün yasası, tamgünyasası, tamgün yasası, bısın toplantısı, özel hastane, üniversite hastaneleri

Tam Gün Yasası olarak bilinen yasayla hastalar üniversite hastanelerinde öğretim üyelerine özel muayene olabilecek. ERÜ Tıp Fakültesi Hastaneleri Başhekimi Prof. Dr. Kudret Doğru, düzenlediği basın toplantısında, 18 Ocak'ta yürürlüğe giren düzenleme ile hastanelerinde özel muayene uygulamasının 4 Şubat'ta başladığını söyledi. Hastaların uygulamaya katılan öğretim üyelerine saat 16.00'dan sonra özel muayene olabileceklerini ifade eden Doğru, şunları söyledi: "Bilindiği gibi 2010 yılında yürürlüğe giren 5947 sayılı kanunla üniversite hastanelerinde öğretim üyelerinin özel hasta muayenesine yasak getirilmişti ve o yıldan itibaren üniversite hastanelerinde öğretim üyelerine özel muayene olmak isteyen hastalar büyük sıkıntı çekiyordu. 6514 sayılı kanunun 18 Ocak'ta Resmi gazetede yayımlanmasının ardından tıp fakültesi hastanelerinde öğretim üyelerine yeniden özel muayene yapmanın yolu açıldı. Vatandaşlar mesai saati dışında, saat 16.00’dan sonra, uygulamaya katılan öğretim üyesinden istediğine belirli ücret karşılığı özel muayene olabilecek. Bu ücretler ise Sağlık Uygulama Tebliği’nce belirlenen muayene rakamının 2 katı, ameliyatta ise 1 katı olacak. Yani hastalar branşlara göre 80 ile 130 lira arasında değişen ücret karşılığında uygulamaya katılan istediği öğretim üyesine muayene ve ameliyat olabilecek. Uygulama yeni olduğu için bir takım aksaklıklar mutlaka yaşanacaktır. Fakat bu aksaklıklar en kısa zamanda giderilerek özel muayene sistemi sorunsuz şekilde yürütülecektir."
ÖZEL MUAYENEHANELER 18 NİSAN'DA KAPANACAK
Doğru, özel muayene uygulamasının başlamasının öğretim üyelerinin mesai saatleri içerisinde hasta bakmayacağı anlamına gelmediğine dikkati çekerek, öğretim üyelerinin mesai saati içerisinde rutin hasta muayenesi ve ameliyatlarına devam edeceklerini kaydetti. 6514 sayılı kanunun öğretim üyelerinin hastane dışında özel muayenehanede çalışmalarına da yasak getirdiğini anımsatan Doğru, “Yeni kanunla hastane dışarısında özel muayenehaneleri olan öğretim üyelerinin, 18 Nisan'a kadar muayenehanelerini kapatmaları gerekiyor. Bu tarihten sonra gerek özel hastanelerde çalışan öğretim üyeleri, gerek özel muayenehanesi bulunan öğretim üyelerinin hepsi hastaneye dönmüş olacak. Muayenehanesinde ya da özel hastanede çalışmaya devam etmek isteyen öğretim üyeleri ise tıp fakültesinden istifa etmek zorunda kalacak" diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...