Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
16 May 2022 16:21 - Güncelleme : 16 May 2022 16:32

İbn-i Sina'nın Hafızayı Ve Beyni güçlendirir' Dediği 3 Müthiş Baharat

Son zamanlarda sık sık ‘’unuttum’’ kelimesini kullanıyorsanız İbn-i Sina’nın önerdiği 3 baharat size şifa olacak. Unutkanlık hayatınızı olumsuz etkiliyor ve hafızanızı güçlendirmek istiyorsanız mutfak dolabına hızlıca göz atabilirsiniz. Çoğu zaman yiyecek ve içeceklere lezzet veren baharatlar aynı zamanda unutkanlık ile savaşır. İşte İbn-i Sina’nın 'hafızayı ve de beyni güçlendirir' dediği 3 süper baharat..

Editör: Zehra Erdin / Kaynak: TGRT Haber
Unutkanlık derdine devam olacak İbn-i Sina'dan 3 süper baharat
ibn-i sina
Unutkanlık derdine devam olacak İbn-i Sina'dan 3 süper baharat

Hafıza kaybı ve unutkanlık yüzyılın en yaygın hastalıklarının başında geliyor. Hazır gıda tüketiminin artması, stres ve sağlıksız yaşamın tetiklediği unutkanlık yaş ilerledikçe kendini hissettiriyor. Uzmanlar baharatların Alzheimer hastalığı gibi yaşlanmada yaygın olarak görülen nörodejeneratif bozuklukları önleyebileceğini ve hatta durdurabileceğini gösteren kanıtların olduğuna dikkat çekti. Yaşınız ne olursa olsun, hafızayı güçendirmenin ve unutkanlıkla savaşmanın yolu aslında o kadar da zor değil.

BEYİN DOSTU ZENCEFİL

Tıbbın babası İbn-i Sina’dan hafızanın gardıyanı baharatlar duyanların aktarlara akın etmesine neden oldu. İbn-i Sina El-Kanun Fi't-Tıbb kitabında geçen zencefil hafızanızın ilacı haline gelecek. Zencefil beyin hücrelerinin yaşlanmasına ve ölmesine neden olan oksidatif stresi azaltabilir. İster yemeklerinize ekleyin isterseniz mis kokulu çayını demleyerek unutmak ne demek unutacaksınız.

ZENCEFİL ÇAYI NASIL DEMLENİR?

Zencefil baharatını yemeklerde tüketmek istemeyenler ''Zencefil çayı nasıl demlenir?'' sorusunun cevabını merak ediyor. Zencefil çayı hafızayı güçlensirmesinin yanınd aözellikle kış aylarında nükseden kuru öksürüğe iyi gelir. İşte zencefil çayı tarifi: 

  • Üç çay kaşığı taze zencefil kökü rendeleyin,
  • Bir bardak kaynamış suya koyun,
  • 10 ila 15 dakika demleyin.
  • Süzerek için

İbn-i Sina'nın Hafızayı Ve Beyni güçlendirir' Dediği 3 Müthiş Baharat

ZERDAÇAL İLE HATIRLAYIN

Zerdeçal Alzheimer hastalığı olan kişilerde hafızayı iyileştirdiği için birçok uzman tarafından öneriliyor. İran'daki Tahran Üniversitesi'nde yapılan bir çalışma zerdaçalın hafif ile orta derecede depresyonu olan kişilerin tedavisinde antidepresan ilaçlar kadar etkili olduğunu buldu. 1-2 çay kaşığı zerdeçal baharatını çorbalara, güveçlere veya körilere serpin.

HARDAL

Sinir hücrelerinin birbirleriyle iletişim kurmalarına yardım eden hardal baharatı aç karnına tüketilirse hafızayı güçlendirir. Hardal baharatını özellikle sebze yemeklerinize ekleyerek hem lezzetini artırabilir hem de unutma sorununuza son verebilirsiniz.

İbn-i Sînâ, tıp alanında ve değişik konular üzerine 240'ı günümüze gelen, 450 kadar toplam da makale yazdı. Kayda geçen yazıların 150 tanesi felsefe alanında, 40 tanesi tıp alanında ilgi gördü. Eserlerinin en ünlüleri felsefe ve fen konularını içeren çok geniş bir çalışma olan Kitabü'ş-Şifa (İyileşme Kitabı) ile El-Kanun fi't-Tıb'dır (Tıbbın Kanunu).

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...