Tgrt Haber
11 Aralık 2021 08:09

Uyku apnesi belirtisi olanlara Kovid-19 riski uyarısı

SBÜ Dr. Suat Seren Göğüs Hastalıkları ve Cerrahi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Covid-19 geçiren hastalar üzerinde gerçekleştirilen bir bilimsel çalışmada uyku apnesi sendromu belirtileri gösterenlerin, hastalığı daha ağır geçirdikleri belirlendi.

Uyku apnesi belirtisi olanlara Kovid-19 riski uyarısı
horlama,,koronavirüs,,uyku apnesi,

Uyku apnesi hastalığının gürültülü horlama, uykuda nefes tıkanması ve aşırı uykulu olma şikâyetleriyle ortaya çıktığını söyleyen  SBÜ Dr. Suat Seren Göğüs Hastalıkları ve Cerrahi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Uyku Bozuklukları Kliniğinden Prof. Dr. Zeynep Zeren Uçar,  uyku bozuklukları ve uyku apnesi sendromu olan hastalarda, bağışıklık sisteminin bozulduğunu söyleyerek “Yetersiz ve kalitesiz uyku, savunma hücrelerinin azalması ve iltihap hücrelerinin artmasına, dolayısıyla enfeksiyonun daha ağır geçirilmesine sebep oluyor." dedi.

UYKU APNESİ RİSKİ OLANLARA KOVİD 19 UYARISI

Uçar, "Hastanemizde Covid-19 teşhisiyle yatan 198 hasta üzerinde yaptığımız çalışmanın sonucunda, uyku apnesi riski yüksek olanlarda, olmayanlara göre ağır zatürre oranının iki kat, iki taraflı zatürre oranının ise üç kat fazla olduğunu belirledik. Bu hastalarda yoğun bakıma yatış oranları başta olmak üzere oksijen ve kan sulandırıcıya ihtiyacının daha fazla olduğunu gördük. Uyku apnesi, Covid-19’un seyrini ağırlaştırıyor” dedi.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...