Tgrt Haber
25 Kasım 2021 17:50

Uzman Estetisyen Gülcan Öksüz'den Cilt Koruma Önerileri

Hava değişikliği cilde maalesef iyi gelmemekle bilinir. Sıcaklık düşüşüyle cilt sert tepki verir ve hasarlar oluşturur. Yüz bakımı yapmak oldukça önemlidir. Hele ki mevsim geçişlerinde iki katı dikkat edilmelidir. Uzman Estetisyen Gülcan Öksüz sonbaharda hava değişikliğine bağlı olarak cilt koruma önerilerinde bulundu. Cildimiz hava değişikliğinden nasıl etkilenir ve ne gibi önlemler alabiliriz;

Uzman Estetisyen Gülcan Öksüz'den Cilt Koruma Önerileri
Gülcan Öksüz

-Soğuk havalarda tıpkı havalar gibi ciltte kuruluk gösterir. Yazın kullandığınız losyonları yeni sezon formüllerle değiştirerek sonbahara güzel bir giriş yapın. Ciltteki doku bozukluğunu gidermek ve eşitlemek için ise kese ve kuru fırçaları kullanabilirsiniz. Tavsiyelerinde bulunan Gülcan Öksüz, sözlerine şöyle devam etti;

-Göz çevresiyle beraber dudak deriside yüzümüzdeki hassas bölgeler arasındadır. Hava değişikliğide  dudak çatlamalarına yol açar bu yüzden gittiğiniz her yere bir balm götürerek acıyı hafifletebilirsiniz. Diyerek şunları ekledi; ek olarak dudak maskeleri kullanarak çatlayan dudaklarınızı onarabilirsiniz..

-Atopik cilde sahip olanların korkulu rüyası olan egzamalar hava değişikliğinden direkt olarak etkilenir. Dışarıya çıkıp girdikten sonra cildin önce soğuk daha sonra sıcaklık ile temasında kaşıntı ve kuruluğun yanında birde iltihaplanmaya yol açar. Diyerek sözlerine eklemede bulundu; atopik ciltler için özel tasarlanan ürünleri, dermatoloğunuza başvurarak kullanmanızı öneririm demiştir. 

-Sonbaharın hava şartlarından dolayı vücutta çeşitli kuruluklar meydana gelmektedir. Havanın soğukluğundan faydalanmak için sıcak su ile duş almak ne kadar iyi hissettirse de, yüksek ısı cildi kurutur. Bu yüzden ılık su İle duş almalısınız. Diyerek tavsiyelerine eklemede bulundu.

-Cilt kuruluğunu önlemek için bir diğer yöntem ise buhar banyolarıdır. Cildinizi rahatlatacak etkenler arasındadır yer alır. Diyen Gülcan Öksüz tavsiyelerine devam etti;

-Yüzünüze ve vücudunuza uygun nemlendiricileri kullanarak, cildinizi düzenlemede büyük etki sağlarsınız.

-Kışın cilt bakımına dikkat edilmediği takdirde çatlama, sarkma ve kırışıklığın yanında yüzdeki aknelerin artmasıyla beraber yağ salgısı ile cildin dengesini bozar ve çeşitli enfeksiyonlara yol açar. Diyerek sözlerini sonlandırdı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...