Tgrt Haber
15 Ağustos 2022 11:47 - Güncelleme : 15 Ağustos 2022 11:56

Uzmanlar ölmeden önceki en erken belirtileri açıkladı, renk değişimlerine dikkat

Doktor Carol DeSarkissian, bir kişinin ölüp ölmediğini anlamanın önemli işaretleri olduğunu söyleyerek “Birkaç ay önceden anlamak mümkün” dedi. 

Editör: Gülden Kılıç / Kaynak: The Sun
Uzmanlar ölmeden önceki en erken belirtileri açıkladı, renk değişimlerine dikkat
Ölüm öncesi,Ölüm sonrası,Ölüm belirtileri

İngiltere’de yaşayan Doktor Carol DeSarkissian,  hasta veya yaşlı bir kişinin ölmekte olup olmadığını anlamanın ve en erken belirtilerinin listesini çıkardı. DeSarkissian, bir kişinin ölmekte olduğunu anlamanın işaretlerinin aylar öncesinden ortaya çıkabileceğini söyledi. En erken uyarı işaretlerinin başında kişinin az yeme/içme ve daha az konuşması olduğunu belirtti. Ancak çocuklarda bu durumun daha çok konuşmaya neden olduğunu kaydetti. 

RENK DEĞİŞİMLERİNE DİKKAT! 

DeSarkissian, hastalarda ayrıca kan basıncı, solunum hızı ve kalp hızındaki değişiklikler ve artan ağrılarında ölümün işaretleri olduğunu söyledi. Ciltte de belirtiler meydana geldiğini kaydeden DeSarkissian, “Dizler, eller ve ayaklar çevresindeki belirli cilt bölgelerinin renginde değişiklik olabilir. Nefes almada zorluk yaşayabilir.” 

CEVAP VERMESE BİLE DOKUNMAK VE KONUŞMAK ÖNEMLİ 

DeSarkissian, kişinin sevdikleriyle birlikte olmasının önemli olduğunu öne sürüyor. “Pek çok hasta, ifade edemeseler bile, arkadaşlarının veya ailesinin varlığıyla teselli buluyor” diyen DeSarkissian, şunları söyledi: "İnsanlar onlarla konuştuğunda veya onlara dokunduğunda yanıt vermeyebilirler. Birisi size cevap vermese bile, sizi hissedebilir veya duyabilir ve orada olmanızdan dolayı rahatlayabilirler" dedi. 

 

Kaynak: The Sun
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...