Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
24 Temmuz 2021 09:06

Uzmanlardan ikinci doz uyarısı: 4. dalga kapıda

Birçok şehirde Kovid-19 vakalarında hızlı tırmanış gözleniyor. Muğla gibi bazı şehirlerde artış yüzde 100'e ulaştı. Ülke genelinde vaka 11 bini geçti. Doktorlar, tablo için “Bu şekilde devam edersek 4. dalganın yaşanması kaçınılmaz. İkinci doz aşılama çok önemli. İhmal edilmemeli” diyor.

Uzmanlardan ikinci doz uyarısı: 4. dalga kapıda
koronavirüs,kovid 19,aşı,virüs,delta varyantı,sağlık

Kovid-19, Delta varyantıyla yeniden yayılmaya başladı. Türkiye’de vaka sayısı 10 bini geçti. İkinci doz aşılamanın önemine vurgu yapan doktorlar dördüncü dalganın kaçınılmaz olduğunu söyledi.

Kovid-19’un mutasyonu olan Delta varyantı ile ilgili daha kuvvetli bir virüsle karşı karşıya olunduğunu belirten Kocaeli Üniversitesi Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Sıla Akhan, dördüncü dalganın gelmesinin muhtemel olduğunu söyledi. İkinci doz aşının çok önemli olduğunu ifade eden Prof. Dr. Akhan, ikinci dozların hızlıca olunması gerektiğini söyledi. Dozların tamamlanmadığı takdirde dalganın yükselebileceği uyarısında bulunan Akhan, “Sayılar zaten belli bir artış trendine girdi. Devamı da gelebilir bunun. Üstelik bununla baş edemezsek sonra daha çok zorlanırız. Çünkü yayılmasına izin vermiş oluruz” diye konuştu.

AŞISIZLAR BÜYÜK RİSK ALTINDA

Aşısızların aşı olanlara göre daha büyük risk altında olduğunu belirten Akhan, aşılıların virüsü taşıyor olabileceğini söyledi. Aşılıların virüs kapsa dahi çok fazla semptom göstermeyebileceğini aktaran Akhan, “Onlardaki durumu tahmin etmek zor olabilir. Çünkü onlar geçirseler de hafif geçireceklerini düşünüyoruz, aşısızlarda gelirse Delta gelecek. Daha hızlı enfeksiyonu başlatacak” şeklinde konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...