Tgrt Haber
15 Ekim 2021 15:15

Uzmanlar uyardı: Bu, aşsızların pandemisinin piki

Kayseri'de korona virüs tedavisi gören 54 yaşındaki Aysel Oğuz, aşı olmadığı için büyük pişmanlık yaşadığını söyledi. Hastayı tedavi eden Kayseri Şehir Hastanesi İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Deniz Avcı, "Bu aşısızların pandemisinin piki. Hastanın hastaneye gelmesiyle yoğun bakıma alınması arasındaki zaman çok azaldı" uyarısında bulundu.

Uzmanlar uyardı: Bu, aşsızların pandemisinin piki
Covid-19,Yoğun bakım

Kayseri'de korona virüse yakalanan Aysel Oğuz, Kayseri Şehir Hastanesinde tedavi görüyor. Tedavi gördüğü odadan aşı çağrısı yapan Oğuz, hastalığı zor atlattığını söyledi. Nereden bulaştığını bilmediğini kaydeden Oğuz, “Aşı yaptırmadığımız için pişmanız. Aşı olmayanlar biran önce aşılarını yaptırsınlar ve bu sıkıntıları çekmesinler. İnşallah herkesin aklı başına gelir ve aşılarını yaptırırlar. ‘eyvah’ demeden aşılarını vurdursunlar" dedi.

AŞISIZLARIN PANDEMİSİNİN PİKİ

Hastayı tedavi eden Kayseri Şehir Hastanesi İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Deniz Avcı da, 2 yıldır devam eden sürecin aşısızların sürecine dönüştüğünü söyledi. Servislerimizde Aysel Hanım gibi aşısız hastalarla karşı karşıya geliyoruz diyen Avcı, “Son haftaya kadar hastanemizin neredeyse tamamı aşısız insanlar ile doluydu. Aşısını olan hastalarımız da vardı ama onlar hafif atlattılar. Bu aşısızların pandemisinin piki. Bir hastalığın önlenmesinin en kolay yolu kaçınmak ya da aşılanmaktır. Artık aşılar var ve bu aşılardan da faydalanmamız lazım" diye konuştu.

Uzmanlar uyardı: Bu, aşsızların pandemisinin piki

KARŞITLARIN BİLİMSEL DAYANAĞI YOK 

Aşı karşıtlarına seslenen Avcı, "Geçen sene bu zamanlar ‘covid-19 yok sizi kandırıyorlar’ tarzında videolar vardı ve bizlere de geliyordu. Şimdi herkes az çok covid-19 hastalığının olduğuna inandı. Şimdi de aşı karşıtı videolar dönüyor ama hiç birinin bilimsel bir altyapısı yok. Hiç birinin elinde kanıt yok. Söyledikleri şeyler bilimsel olmadıkları için değerlendirmeye bile gerek kalmıyor. Aşılı insanlar covid-19’a balı zatürre yani akciğer enfeksiyonu geçirdikleri zaman bu süreci rahat atlatıyorlar, oturarak, konuşarak tedavisinin bitmesini bekliyorlar” dedi. 

DİĞER HASTALAR MAĞDUR OLUYOR

Aşısız hastalarını süreci zor atlattığını belirten Avcı, hastayı burada görmemiz ile yoğun bakıma göndermemiz arasındaki zamanın azaldığını söyledi. Hastanenin tamamı covid-19 hastaları ile dolu olduğunu belirten Avcı, covid-19’un sadece kendi yaptığı sıkıntı ile değil diğer hastalıkların teşhisi ve tedavisinin de aksamasına engel olduğunu dikkat çekti. “İç hastalıkları uzmanıyım ama uzun zamandır iç hastalıları hastası görmüyorum” diyen Avcı, “Tamamen covid-19 hastaları ile ilgileniyoruz. Ben hafif geçirdim, ben yakalanmadım diyebilirsiniz ama yakalandığınız zaman kimlere yaydınız, o hastalığı kimlere ulaştırdınız, kimler yoğun bakımda yatıyor, kimler artık aramızda değil bunu düşünmek lazım" ifadelerini kullandı.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...