Tgrt Haber
19 Temmuz 2021 15:09

Uzmanlardan "temaslı bayramlaşma" uyarısı

Bilim insanları bu bayram da aynı uyarıyı yaptı. Özellikle orta yaşlı ve yaşlı yakınlarınızla temaslı bir bayramlaşmadan uzak durun çağrısı yapan Prof. Dr. Hakan Oğuztürk, kurban kesilen ortamların da nasıl olması gerektiğini anlattı.

Uzmanlardan "temaslı bayramlaşma" uyarısı
varyan,delta,koronavirüs,kovid 19,sağlık,bayram,kurban bayramı

“Özellikle gençlerimizden rica ediyorum, bu bayramda da yaşlılarımıza ve orta yaşlılarımıza sevgi gösterisini temasla yapmayalım” diyen Prof. Dr. Hakan Oğuztürk, Türkiye’nin koronavirüs başlangıcından bu yana geçirdiği dördüncü bayramı da yine temassız geçirmek zorunda olduğunu açıkladı.

BAYRAMDA TEMASTAN UZAK DURUN

Kurban bayramı geldi çattı. Birçok kişi hayvan kesim alanlarında olacak. Varyant virüslere dikkati çeken Ankara Şehir Hastanesi Acil Tıp Kliniği Eğitim Sorumlusu Prof. Dr. Hakan Oğuztürk, ise temastan uzak durun çağrısı yaptı.

VARYANTLAR DAHA BULAŞICI

Delta varyantının orijinal virüslere göre yüzde 60 daha bulaşıcı olduğunu belirten Prof. Oğuztürk, “Varyant virüsler açık havalarda dahi siz sosyal mesafeye önem vermezseniz hastalığa sebep olabiliyor” dedi.

Eski bayramlarda olduğu gibi kurban kesim sürecinde etrafta kalabalık olmaması gerektiğini belirten Prof. Oğuztürk, “Kurban kesim yerlerinde öncelikli olarak profesyonel olarak kesim yapan insanların olduğu, hijyen kurallarına uyulmuş alanlarda bu kesim işlemlerinin yapılması gerekiyor” dedi.

Vatandaşlara sevdikleriyle bayramlaşmada da mesafe koymasını isteyen Prof. Oğuztürk, “Bayramlaşmayı daha çok uzak mesafede veya maske takılı bir şekilde gösterelim. Ama kesinlikle sarılma veya el öpme şeklinde orta yaşlı ve büyüklerimizi riske edecek davranışlardan uzak kalalım” dedi.

AŞI TEREDDÜTÜ OLANLARA UYARI

Aşılama sayesinde vakaların şu anda düşük seyrettiğini ifade eden Oğuztürk, “Sizden Kovid hastalığının vücudunuzda beş 10 yıl sonra oluşabilecek bir komplikasyona neden olup olmadığı konusunda net bir cevap verebilir misiniz? Tabii ki veremezsiniz” diyerek aşı konusunda tereddüt yaşayan ve karşı olanları uyardı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...