Tgrt Haber
22 Temmuz 2021 12:54

Vaka sayısı 10 günde 2 kat arttı

Kurban Bayramı’nda sokağa çıkma ve seyahat kısıtlaması uygulanmadı. Bir yandan da salgın tehdidi hala sürüyor. Vaka sayısı 10 günde 2 kat arttı. Uzmanlar da tedbirlerin ve aşının önemine dikkati çekiyor.

Vaka sayısı 10 günde 2 kat arttı
koronavirüs,,kovid 19,,sağlık,,vaka,,fahrettin koca,

Dünya yaklaşık 2 senedir koronavirüs salgınıyla mücadele ediyor. Kısıtlamalar ve tedbirler hayatın vazgeçilmez bir parçası haline geldi. Ancak vaka sayıları düşünce kısıtlamalar kaldırılınca vaka sayıları da tırmanışa geçti.

VAKA SAYISI 10 GÜNDE 2 KAT ARTTI

Türkiye’de hem yaz tatili hem de Kurban Bayramı nedeniyle vaka sayılarında 10 günde 2 kat artış yaşandı. Salgına ve vakalara karşı tek çare ise 'aşı'. Aşılamanın düşük olduğu illerde vaka sayıları da artışa geçti. Uzmanlar, aşılamanın büyük avantaj sağlasa da önlem almaktan vazgeçilmemesi gerektiğini hatırlatıyor.

Öte yandan hızlı yayılmasıyla bilinen ve Hindistan’da ortaya çıkan Delta varyantı sayısı da Türkiye’de tırmanışa geçti. Uzmanlar yeni bir dalganın yaşanmasından endişe ediyor.

“YA TEDBİR VE AŞI, YA KISIR DÖNGÜ”

Sağlık bakanı Fahrettin Koca'da vatandaşlara aşı çağrısında bulundu. Bakan koca “Aşı ve tedbirlerle sağlanacak toplumsal bağışıklığın aksi, kısır döngüdür.” dedi. “Salgını bitirmek için tedbirlere uyun, aşınızı olun” uyarısında bulunan Bakan Koca “ya tedbir ve aşı, ya kısır döngü!” ifadelerini kullandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...