Tgrt Haber
18 Ekim 2021 09:51

Varyantlardan bile daha tehlikeli! Testi 2 kez pozitif çıkanlar dikkat

İngiliz bilim insanları koronavirüse yakalandıktan sonra uzun süre sağlığına kavuşamayan hastaları mercek altına aldı ve ilginç bulgular elde etti. “Uzun Kovid”in varyantlardan bile tehlikeli olduğu ve semptomları 15 hafta sonrası bile kişileri etkileyebileceği kaydedildi.

Varyantlardan bile daha tehlikeli! Testi 2 kez pozitif çıkanlar dikkat
Kovid-19,uzun kovid

Koronavirüsle mücadele tüm dünyada devam ediyor. Yaklaşık 5 milyon insanın canına mal olan Koronavirüs, halen dünyanın bir numaralı gündemi. Bu yüzden her gün yeni araştırmalar yapılıyor ve bulgular ortaya çıkıyor. En son İngiliz bilim insanları bir araştırma yaptı ve pek çok insanın mağdur olduğu ve varyantlardan bile daha tehlikeli olan ‘Uzun Kovid’i mercek altına aldı. 'Uzun Kovid' olarak adlandırdığı bu durum, hastaların aylarca koronavirüsü atlatamamaları olarak tanımlanıyor. 
King's College London'dan yapılan araştırmaya göre uzun süreli Kovid'in sadece yetişkinleri değil aynı zamanda çocukları ve gençleri de etkiliyor. 11 üniversite merkeziyle işbirliğiyle gerçekleştirilen araştırmada her yedi kişiden birinde 15 hafta sonra hala koronavirüs semptomları görülebiliyor. 

Varyantlardan bile daha tehlikeli! Testi 2 kez pozitif çıkanlar dikkat

TESTİ 2 KEZ POZİTİF ÇIKANLAR DİKKAT! 

King's College London Bilişsel Davranışçı Psikoterapi Profesörü Trudie Chalder, bu çalışma ile kalıcı semptomları belirlediklerini söyledi. Profesör Sir Terence Stephenson, “Bazı gençlerin SARS-CoV-2 pozitif olduktan sonra semptomlarının devam edeceğine dair tutarlı kanıtlar var. Baş ağrıları ve olağandışı yorgunluk en yaygın şikayetlerdir” dedi. Araştırmada testi iki kez pozitif çıkanların 15 hafta sonra üç veya daha fazla semptom gösterme olasılığının daha yüksek olduğu belirtildi. Uzmanlar 'Uzun Kovid' ile Epstein-Barr virüsü arasında bir bağlantı keşfetti. Araştırmaya göre koronavirüsün aktif olmayan veya 'gizli' virüsleri yeniden etkinleştirebileceği kaydedildi. Bu da bazı insanların neden koronavirüsü 18 ay boyunca atlatamadığını sorusuna cevap veriyor.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...