Tgrt Haber
25 Temmuz 2014 18:17

Vasiyeti herkese umut oldu

25 yaşında hayatını kaybeden Zeynep Başarıkan, organ bağışı vasiyetiyle nakil bekleyenlere umut oldu.

Vasiyeti herkese umut oldu
konya, organ bağışı, vasiyet,

Konya'da televizyondan gördüğü bağış kampanyalarından etkilenerek, organlarının bağışlanmasını isteyen 25 yaşındaki Zeynep Başarıkan'ın ailesi, kızlarının vasiyetini yerine getirdi

Beyin ölümü gerçekleşen Başarıkan'dan alınan organlar, Antalya'da bekleyen hastalara umut olacak.

Konya'da beyin ölümü gerçekleşen kas hastası 25 yaşındaki Zeynep Başarıkan, televizyondan gördüğü bağış kampanyalarından etkilenerek, organlarının bağışlanmasını vasiyet etti.

Hayata gözlerini yuman Başarıkan'dan alınan organlar, Antalya'da bekleyen üç hastaya nakledilecek. Altı çocuk sahibi Zeynep ve İbrahim Başarıkan çifti, kas hastası üç çocuğundan biri olan kızları Seher'i dört yıl önce, diğer kızları Zeynep'i de (25) iki gün önce aynı hastalıktan kaybetti.

Organlarının bağışlanması yönünde kendilerine beyanda bulunan kızları Zeynep'in vasiyetini yerine getiren aile, şimdi de aynı acıyı oğulları Salih'te yaşamaktan korkuyor.

Medicana Hastanesinde gerçekleştirilen operasyon sonucu Zeynep'ten alınan karaciğer, böbrek ve retina, organ yetmezliği çeken üç hastaya nakledilecek.

Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Erikoğlu, operasyonun ardından gazetecilere yaptığı açıklama, beyin ölümü gerçekleşen kas hastası Başarıkan'ın organlarının alındığını söyledi.

Alınan organlarla, üç hastanın yaşama bağlanacağını belirten Erikoğlu, şöyle devam etti: "Zeynep, ileri derecede kasılmaların olduğu hastalık süreci geçirdi. Hastamızın organlarını bağışlaması yönünde isteği vardı. Aile de kızlarının organlarını bağışlayarak, vasiyetini yerine getirdi.

Gerçekleştirdiğimiz operasyonla Zeynep'in retina, kalp ve böbreği alındı. Organları Antalya'daki hastanelere gönderdik. Bunun sevindirici tarafı; organ yetmezliği olan 3 kişinin hayata bağlanacak olması." - "İsteğini yerine getirdik" Anne Başarıkan ise kızının hastalığı süresince her zaman organ bağışında bulunmak isteğini dile getirdi.

Zeynep'in bağış yapanları gördükçe her zaman "Ne mutlu. Bir can, iki, üç can kurtarıyor" dediğini ifade eden Başarıkan, "Kızım bu hastalığa 10 yaşında yakalandı. Ben de organlarımı bağışlamak istiyorum diye vasiyet etti. Biz de isteğini yerine getirdik. Son günlerde ağrıları iyice artmıştı. 112 Acil Servis ekiplerini kendisi aradı. Hastaneye getirdik ama tüm çabalara rağmen kurtarılamadı. Kızımın organları inşallah diğer hastalara umut olur" diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...