Tgrt Haber
06 Aralık 2021 11:23

Vladimir Putin’den DSÖ'ye Sputnik V hatırlatması

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Sputnik V koronavirüs aşısının Dünya Sağlık Örgütü tarafından hızlı bir şekilde onaylanmasını umduğunu açıkladı.

Vladimir Putin’den DSÖ'ye Sputnik V hatırlatması
Sputnik 5,Omicron varyantı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Uluslararası Kızılhaç ve Kızılay Dernekleri Federasyonu Başkanı Francesco Rocca ile yaptığı görüntülü görüşme sırasında açıklama yaptı. DSÖ'nün Sputnik V koronavirüs aşısına hızlı bir şekilde onay vermesini umduğunu belirten Putin, “Bu onay, Rus aşısını ücretsiz malzemeler de dahil olmak üzere dünyaya daha geniş bir alana yaymak için gerekli” ifadelerini kullandı. Putin, DSÖ'nün onayının Ruslara ve Sputnik V aşısı olan diğer ülkelere dünyayı daha özgürce seyahat etmeleri için kapı açacağını kaydetti. Dünya çapında yaklaşık 200 milyon kişinin Sputnik V yaptırdığını söyledi.

Vladimir Putin’den DSÖ'ye Sputnik V hatırlatması

SUPUTNİK V UYARLIYORUZ

Putin, ilkbaharda Sputnik V ile aşılandığını ve geçen ay tek dozluk versiyonu olan Sputnik Light'ı hatırlatıcı doz olarak vurulduğunu kaydetti. Ayrıca, hatırlatma dozunu aldıktan sonra kendini iyi hissettiğini ve hiçbir yan etki hissetmediğini de sözlerine ekledi. Diğer taraftan Sputnik V'i geliştiren Gamaleya Enstitüsü, aşının Covid-19'un Omicron varyantına karşı etkili olması gerektiğini belirterek “Yeni varyanta karşı aşıyı uyarlamak için derhal çalışma başlatacağız” dedi. 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...