Tgrt Haber
07 Aralık 2021 17:41

Yağmur suyunun faydaları nedir? Yağmur suyu ne işe yarar, neye iyi gelir?

Kış aylarının gelmesi ve havaların soğuması ile başlayan yağmurlu günler, yağmura hazırlıksız yakalanan vatandaşlar için bir avantaja dönüşüyor! Yağmur suyunun faydalarını, nelere iyi geldiğini sorgulayan vatandaşlar için; yağmurun faydaları ve yağmur suyunun saçlara, cilde etkisi haberimizde...

Yağmur suyunun faydaları nedir? Yağmur suyu ne işe yarar, neye iyi gelir?
yağmur suyu,yağmur suyu faydaları,sağlık

Yağmur suyunun faydaları, neye iyi geldiği ve yağmur suyunun saçlar üzerindeki etkisi; yağışlı günlerin başlaması ile gündemde yerini aldı! Yağmur suyu saç uzatır mı, cilde iyi gelir mi? sorularının cevabını araştırmaya başlayan vatandaşlar için doğal şifa kaynağı olan yağmur suyunun bilinmeyenleri haberimizde...

YAĞMUR SUYUNUN FAYDALARI 

  • Yağmur suyunun içerdiği doğal mineraller ile dilerseniz duş esnasında durulanabilir ya da yağmur suyunu küvete doldurabilirsiniz cildinize oldukça iyi gelecek; cildinizi tazeleyecektir.
  • Nisan yağmurlarının demir minerali bakımından zengini olduğu düşünülmektedir. Bu sebeple yağmur suyu, demir eksikliği yaşayanlar tarafından sorunu en aza indirgemek için kullanılabilir.
  • Yağmur suyu cilde uygulandığında, peeling görevi görür. Yağmur suyunu bir kapta biriktirerek cildinize masaj yaparak yedirebilirsiniz. Yağmur suyu gözeneklerinizi açarken cildinize de parlaklık  verecektir fakat uygulamadan önce suyun temiz olduğuna ve doğal bir çevrede yaşadığınıza emin olmanız gerekmektedir. 
  • Kaynattıktan sonra kullanılması önerilen yağmur suyu, vücudunuzda detoks etkisi gösterebilir ve sindirim sisteminizin çalışmasını yardımcı olur. 
  • Yağmur suyu ağaçların, bitkilerin, tükettiğimiz meyve ve sebzelerin ihtiyaç duyduğu maddelerden en önemlisidir. Sulama sistemlerinin yanı sıra doğal yağmur suları ve içerisinde bulunan minerallerden faydalanmak tarlalar ve ekinler için oldukça önemli bir yer tutmaktadır. 
  • Yağmur sularının doğal yaşamda da yeri yadsınamaz. Polenleri taşımada da önemli bir rol oynar. Bitki türleri arasında tozlaşmayı sağlaması ve çeşitliliği desteklemesi, yağmur suyunun en önemli özelliklerinden biridir. 
  • Yağmur suyu, saçların sağlığı için de oldukça önemli bir yer tutar çünkü yağmur suyu; çeşme suyu ve hazır sulardaki gibi klor ve benzeri ağır kimyasallar içermemektedir. Ayrıca, saçların yağmur suyu ile yıkanması, saçlara parlaklık da kazandırır. 

Yağmur suyunun faydaları nedir? Yağmur suyu ne işe yarar, neye iyi gelir?

YAĞMUR SUYUNUN KULLANIMINA DAİR...

Peygamberimiz Hz. Muhammed’in (s.a.v) hadislerinde bahsini geçirdiği ve İslam geleneğinde çok önemli bir yeri olan ve şifa kaynağı olarak bilinen “Nisan Yağmurları” nın bol olduğu Nisan ayında, yağmur suyunun miladi 14 Nisan ile 14 Mayıs tarihleri arasında toplanması gerekiyor. Nisan yağmurlarının; havanın temiz olduğu, kirletici unsurların bulunmadığı ortamlarda, temiz kaplarda toplanarak saklanması uzmanlar tarafından öneriliyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...