Tgrt Haber
11 Haziran 2014 15:08

Yazın saç ektirmek saçı daha hızlı uzatıyor!

Yaz tatili öncesi fiziksel görüntümüzü düzeltmek, daha estetik bir hale getirmek isteriz. Bu nedenle saç ekimi için seçtiğimiz zaman genelde yaz mevsimi değildir. Oysa bu çok da doğru bir seçim değil.

Yazın saç ektirmek saçı daha hızlı uzatıyor!
yazın saç ektirmek,fiziksel görünüm,estetik

Transmed Klinik Medikal Direktörü Dr. Melike Külahçı, yazın saç ektirmenin deniz tatiline engel olmayacağını söyleyerek, “Aksine saçlar yaz mevsiminde daha hızlı uzar. Yazın şapka kullanımı yaygın olduğu için kabuklanma dönemini şapka ile geçirebilir ve yeni yıla hayalinizdeki saç modeli ile girebilirsiniz” dedi.
Dr. Melike Külahçı, saç ektirmenin özel bir mevsimi olmadığını açıkladı.Yılın 12 ayında rahatça saç nakli yapılabileceğini söyleyen Külahçı, “Bu soru bize çok sık geliyor; saç ekimi için doğru zaman nedir? Kendisini hazır hisseden herkes yaz-kış fark etmeden yılın istediği zamanında saç nakli yaptırabilir” dedi.
Yaz aylarında saç ektirmekle ilgili doğru bilinen yanlışlar olduğuna değinen Külahçı, uzman ellerde yapılmış bir saç ekimi sonrası deniz tatilin de yapılabileceğini dile getirdi. Ayrıca yazın saçın daha hızlı uzadığını ve cildin yenilenme hızının artış gösterdiğini belirten Külahçı, “Yazın şapka kullanımı daha yaygın olduğundan kabuklanma döneminde şapka takmanız daha az dikkat çekici hale gelir.Ekilen saçlar ilk 3 ay içerisinde çıkmaya başlıyor. Haziran'da yapılacak bir girişim sonucu, yeni yıla hayalinizdeki saç modeli ve yepyeni imajınızla girebilirsiniz. Saç nakli sonrasında ciltteki ufak kabuklanmalar ve kızarıklıklar iyileşirken UV ışınlarından korunmak gerekiyor. Saç nakli yaptıranların kabuklanma bitene kadar havuz ve denize girmeleri, direkt güneşe maruz kalmaları önerilmiyor.Ancak saçlı deriye kök yerleştirmek için yapılan milimetrik kesiler 7- 10 gün içerisinde, iyileşiyor ve çoğunlukla kızarıklık bile kalmıyor. Bu dönemde güneşin çok yoğun olduğu saatler dışında denize girmek sakıncalı olmuyor. Ayrıca, deniz suyu yara iyileşmesini hızlandıran etki yapabiliyor” şeklinde konuştu.

Yazın saç ektirmek saçı daha hızlı uzatıyor!

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...