Tgrt Haber
30 Ağustos 2021 11:49

Yeni Covid-19 varyantı ortaya çıktı!

Güney Afrika Ulusal Bulaşıcı Hastalıklar Enstitüsü'nden korkutan açıklama geldi. Covid-19 42 kere mutasyona uğradı ve yeni bir varyant ortaya çıktı.

Yeni Covid-19 varyantı ortaya çıktı!
covid-19,koronavirüs,varyant

Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıktığı düşünülen Covid-19 virüsü şimdiye kadar birçok kez mutasyona uğradı. Son varyant, Hindistan'da ortaya çıkan Delta ise bulaşma hızıyla birçok ülkeyi etkisi altına aldı. Varyantlar üzerine çalışmalar devam ederken Güney Afrika Ulusal Bulaşıcı Hastalıklar Enstitüsü'nden korkutan açıklama geldi. Enstitü, yeni bir varyant görüldüğünü söyledi.

AŞILARDAN KAÇMA İHTİMALİ VAR

C.1.2. kodu verilen yeni bir varyantın Çin'den Portekiz'e kadar birçok ülkede tespit edildiği belirtildi. İlk olarak Güney Asya'da tespit edilen koronavirüs varyantının diğer mutasyonlardan daha bulaşıcı olabileceği ve aşılardan kaçma ihtimali olduğu vurgulandı.

DİĞER VARYANTLARA GÖRE DAHA BULAŞICI

Araştırmayı gerçekleştiren Güney Afrika Ulusal Bulaşıcı Hastalıklar Enstitüsü, yeni tespit edilen varyantın, virüsün ilk haline göre daha bulaşıcı olduğu ve 41,8 kez mutasyona uğradığı aktarıldı.

Nature dergisinde yayımlanan yeni varyantın ilk olarak Mayıs ayında Güney Afrika'daki bilim adamları tarafından tanımlandığı belirtilirken, varyantın İngiltere, Çin, Demokratik Kongo Cumhuriyeti, Mauritius, Yeni Zelanda, Portekiz ve İsviçre'de tespit edildiği vurgulandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...