Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
14 Ocak 2014 13:40

Yeni doğan bebeğe evde sağlık hizmeti

Edirne Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Opr. Dr. İlhan Açıkgöz, Türkiye'de ilk defa Edirne'de başlayan bir uygulamayla yeni doğan bebeklerin evine hemşire gönderdiklerini söyledi.

Yeni doğan bebeğe evde sağlık hizmeti
edirne, ilhan açıkgöz, edirne'de başlayan uygulama, ilk defa edirne'de, yeni doğan bebeğe evde sağlık hizmeti,

Açıkgöz, Öğretmenler Evi Sosyal Tesislerinde düzenlediği basın toplantısında, göreve geldikleri günden bu yana çok güzel projeleri hayata geçirdiklerini belirtti. Hastanelerinde doğan bebeklerin evlerine hemşire gönderdiklerini, hemşirelerin hem bebeğin sağlığıyla ilgilendiğini hem de annelere çeşitli konularda bilgi verdiğini vurgulayan Açıkgöz, şöyle konuştu: "Türkiye'de ilk defa Edirne'de başlayan bir uygulamayla yeni doğan bebeklerimizin evine hemşire gönderiyoruz. Edirne'de doğan bütün bebeklerimizin evine, taburcu edildikten üç gün sonra hemşire yolluyoruz. Hemşirelerimiz bebeklere bakıyor. Annelerin sorularını cevaplıyor. Bebeğin bakımı konusunda anneye bilgi veriyor. Bu hizmetten anneler de çok memnun bizde. Çok olumlu geri dönüşler alıyoruz.''
Açıkgöz, Kamu Hastaneler Birliği olarak önceliklerinin tıbbi göstergeleri sürekli takip altında tutup, iyileştirme projeleri hazırlamak olduğunu vurguladı. Özellikle acil servisteki müracaat yoğunluğuyla ilgili ciddi projeleri hayata geçireceklerini dile getiren Açıkgöz, Türkiye'de acil olmayan hastaların da acil servislere başvurduğunu aktardı. Gerçek acil hastalara daha fazla vakit ayırabilmek için çalışmalar yaptıklarını belirten Açıkgöz, hastaları da takip edip bunun nedenlerini araştırdıklarını kaydetti. Açıkgöz, organ bağışı konusunda Türkiye'nin istenilen düzeyde olmadığını belirterek, bu konuda herkesin üzerine düşeni yapması gerektiğini ifade etti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...