Tgrt Haber
24 Ağustos 2021 10:44

Yeni varyant 'Covid-22' için uzmandan korkutan açıklama

Tüm dünya Covid-19'la mücadele ederken ünlü ABD'li uzman İmmünolog Profesör Doktor Sai Reddy'den endişe veren açıklamalar geldi. Profesör Reddy, yeni 'Covid-22' varyantının Delta'dan daha ölümcül olabileceğini söyledi.

Yeni varyant 'Covid-22' için uzmandan korkutan açıklama
covid-19,delta,varyant,koronavirüs

Tüm dünya yaklaşık iki senedir Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıktığına inanılan Covid-19 virüsüyle mücadele ederken ortaya çıkan varyantlar virüsle mücadelede işleri zorlaştırıyor. Hindistan'da ortaya çıkan Delta varyantının diğer varyantlara göre bulaşıcılığının fazla olması nedeniyle ise birçok ülkede vaka sayıları arttı. Koronavirüs, dünya genelinde 200 milyondan fazla insan bulaştı ve 4 milyondan fazla kişi hayatını kaybetti.

COVİD-22 DAHA ÖLÜMCÜL OLACAK

Delta varyantı nedeniyle birçok ülkede kısıtlamalar geri gelmişken İmmünolog Profesör Doktor Sai Reddy, 'Kovid-22' olarak nitelendirdiği bir varyanta dair endişe verici açıklamalarda bulundu. Reddy, 'Covid-22'nin Delta varyantından daha ölümcül olabileceği konusunda uyarılarda bulundu. Delta'nın ardından daha da güçlü bir varyantın ortaya çıkacağını ifade eden Reddy, ''Söz konusu varyant için şimdiden hazır olmalıyız'' dedi.

Yeni varyant 'Covid-22' için uzmandan korkutan açıklama

Reddy, yeni varyanta ilişkin şu açıklamaları yaptı:

"Böyle bir varyant ortaya çıkarsa, bunu mümkün olduğunca erken tespit etmeli ve aşı üreticilerinin aşıyı hızla yeni varyantı kapsayacak şekilde uyarlamasını sağlamalıyız.''

'SÜPER VARYANT' İDDİASI

Öte yandan İngiltere'de Acil Durumlar için Bilimsel Danışma Grubu (SAGE) geçtiğimiz günlerde Alfa, Beta, Delta ve Gama gibi daha bulaşıcı ve ölümcül varyantların birkaçının birleşmesiyle bir "süper varyant"ın ortaya çıkabileceğini iddia etti. SAGE, ''süper varyant''ın çok uzak bir olasılık olmadığını oldukça gerçekçi bir iddia olduğunun altını çizdi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...