Tgrt Haber
15 Haziran 2021 14:49 - Güncelleme : 05 Şubat 2022 17:08

Bakan Koca açıkladı: Yerinde aşılama başladı

Son dakika! Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yerinde aşı uygulamasının başladığını duyurdu. Koca, "Üretimin devamlılığı ve güvenliği için organize sanayi bölgelerinde mobil ekiplerimizle yerinde aşı uygulamasına başlıyoruz. Çarklar dönmeye devam edecek. Bu güce güvenin" dedi.

Bakan Koca açıkladı: Yerinde aşılama başladı
koronavirüs,aşı,sağlık bakanı,faherttin koca

Koronavirüs aşılamasında seferberlik sürüyor. SGK kaydı bulunan çalışanların da dahil edilmesi ile hızlanan süreçte iki doz aşı yapılanların sayısı 35 milyonu geçti. 

Son dakika haberine göre Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yerinde aşılama uygulamasına başlandığını açıkladı. Koca organize sanayi bölgelerinde mobil ekipleri aşılama yapacak. Böylece randevu alınmasına gerek kalmayacak. Koca "Üretimin devamlılığı ve güvenliği için organize sanayi bölgelerinde mobil ekiplerimizle yerinde aşı uygulamasına başlıyoruz. Çarklar dönmeye devam edecek. Bu güce güvenin" dedi. 

AŞI KUYRUKLARI OLUŞTU

Bakan Koca, en son aşılama programına SGK kaydı bulunan tüm çalışanların dahil edildiğini duyurmuştu. Türkiye'de SGK'ya kayıtlı 21 milyondan fazla çalışan bulunuyor. Bu duyurunun ardından hastanelerde aşı kuyrukları oluştu. Kameralara yansıyan yoğunlukta, sosyal mesafeye dikkat edilmemesi ise dikkat çekti. 

 

Aşılama ve önlemler sayesinde Türkiye'de koronavirüs vakaları 60 binlerde 5 binlere kadar geriledi. 14 Haziran korona tablosuna göre, 219 bin 290 Kovid-19 testi yapıldı, 5 bin 626 kişinin testi pozitif çıktı. 74 kişi ise hayatını kaybetti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...