Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
14 Ekim 2021 11:35

Yerli aşı Turkovac’tan Delta varyantı müjdesi: Virüs izole edildi

Yeni tip koronavirüse (Kovid-19) karşı geliştirilen yerli aşı Turkovac'ta Delta varyantı müjdesi geldi. Turkovac'ın Delta varyantına etkisine ilişkin çalışmalarda virüs izole edildi.

Yerli aşı Turkovac’tan Delta varyantı müjdesi: Virüs izole edildi
turkovac,yerli aşı,koroanvirüs,kovid 19,sağlık,delta varyantı

Faz-3 çalışmaları süren yerli Turkovac aşısı ile ilgili sevindiren haber geldi. Delta varyantına etkisine ilişkin çalışmalarda virüs izole edildi. Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çalış, koronavirüse karşı geliştirilen yerli aşı Turkovac ile ilgili son durumu paylaştı. 

TURKOVAC DELTA VARYANTINI İZOLE ETTİ

Erciyes Üniversitesi Rektörü Profesör Doktor Mustafa Çalış, koronavirüse karşı geliştirilen yerli Turkovac aşısının İngiliz varyantına karşı yüzde 100 etkili olduğunu daha önce yaptıkları çalışmayla ortaya koyduklarını hatırlattı. Delta varyantına yönelik de çalışma başlattıklarını belirten Çalış, Turkovac aşısının Delta varyantına etkisine ilişkin, "Delta varyantını izole ettik. Delta varyantına karşı Turkovac aşımızın etkinliğini araştırıyoruz. Hem transgenik farelerde hem de gönüllü serumlarında çalışmalarımız devam ediyor. Belki bir ay içinde Delta varyantına Turkovac’ın etkisini gösterebileceğiz" dedi.

Sağlık Bakanlığının koordinasyonuyla aşının Faz-3 çalışmalarının sürdüğünü ve birçok merkezde gönüllülere uygulandığını belirten Çalış, vatandaşları aşıya gönüllü olmaya davet etti.

Yerli aşı Turkovac’tan Delta varyantı müjdesi: Virüs izole edildiErciyes Üniversitesi (ERÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çalış

3. DOZ İÇİN TURKOVAC

İki doz aşı olanların TURKOVAC'ı üçüncü doz olarak yaptırmasına ilişkin de Sağlık Bakanlığının çalışma yürüttüğünü aktaran Prof. Dr. Mustafa Çalış, “Vatandaşlarımızdan iki doz aşı olanlar da üçüncü doz olarak TURKOVAC yaptırabilirler. Hem faz-3 çalışmalarındaki gelişmeler hem de üçüncü doz TURKOVAC çalışmalarıyla beraber, iki çalışmanın ön sonuçları değerlendirilerek, en kısa sürede acil kullanıma geçileceğini düşünüyorum." dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...