Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
14 Ağustos 2022 09:23 - Güncelleme : 14 Ağustos 2022 09:33

Yüzlerce dava ile karşı karşıya kaldı, bebek pudrası üretmeyecek

Johnson&Johnson firması, ana maddesi talk olan bebek pudrası üretimi ve satışına son veriyor. Milyarlarca dolarlık tazminat davalarıyla karşı karşıya kalan firma, bebek pudralarını mısır nişastasıyla yapma kararı aldı. 

Yüzlerce dava ile karşı karşıya kaldı, bebek pudrası üretmeyecek
Johnson&Johnson,Bebek pudrası

Talk pudrasına asbest karıştığını ve yumurtalık kanserine yol açtığını iddia eden on binlerce kadın Amerikan şirketi Johnson&Johnson (J&J) firmasına dava açmıştı. Bunun üzerine şirket milyarlarca dolarlık tazminat davaları ve talebin düşmesi nedeniyle iki yıl önce ABD’de bu ürünün satışını durdurdu. Ancak başka ülkelerde satış yapmaya devam etti. Talk pudrasının güvenli olduğunu savunmaya devam eden şirket, “Dünya çapında yaptığımız ürün değerlendirmesinin bir parçası olarak, bebek pudrasında tamamen mısır nişastasına dayalı ürünlere geçme yönünde ticari bir karar aldık” diye açıklama yaptı.

130 YILDIR AİLE DOSTU 

Şirket, ürünün güvenli olduğunu iddia ederek “Dünyanın dört bir yanında uzmanların onlarca yıldır sürdürdüğü bağımsız bilimsel çalışmalarda vardığı, talk ile yapılan Johnson’s bebek pudrasının güvenli olduğu, asbest içermediği ve kansere yol açmadığı tespitlerinin tamamen arkasındayız” ifadesini kullandı. Johnson’s 130 yıldır satılan bu ürünü ‘aile dostu’ imajının sembolü haline gelmişti. 

Kaynak: Mirror
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...