Tgrt Haber
26 Ağustos 2021 10:15

Kızı Zehra Meva SMA ile kendisi alevlerle savaşıyor!

İtfaiyeci Musa Kalınsazlıoğlu Türkiye’nin pek çok yerinde meydana gelen yangın, sel, deprem gibi büyük afetlerle mücadele ederken kızı Zehra Meva da SMS Tip-2 hastalığına karşı savaşıyor.

Kızı Zehra Meva SMA ile kendisi alevlerle savaşıyor!
SMA hastası,Zehra Meva,Musa Kalınsazlıoğlu

İtfaiye görevlisi Musa Kalınsazlıoğlu Türkiye’nin pek çok yerinde meydana gelen sel, yangın, deprem gibi büyük afetlerle savaşırken kızı Zehra Meva da SMS Tip-2 hastalığına karşı mücadele veriyor. Türkiye’nin güney bölgesinde meydana gelen yangınlara da katılan Kalınsazlıoğlu, alevlerle savaşırken kızını hep kalbinde taşıdığını söylüyor. Kalınsazlıoğlu, yaklaşık 20 yıllık meslek hayatında pek çok insanın yaşamını kurtardığını vurgulayarak “Şimdi kurtarılması gereken benim bebeğim” dedi ve yardım çağrısında bulundu. SMA Tip-2 hastası 15 aylık Zehra Meva Kalınsazlıoğlu’nun 2 yaşından önce Amerika’da gen tedavisi olabilmesi için valilikten alınan izinle bir kampanya başlatıldı. 

AKLIM İŞİMDE KIZIM KALBİMDE

Kızını evde annesiyle bırakıp yangın, sel, deprem gibi afetlere koşan Kalınsazlıoğlu, “Kızımı evde bırakıp alevlerin içine dalmak, başkalarının yaşamı uğruna kendini tehlikeye atmak zor bir durum. Ancak insan empati kurunca her şeyin üstesinden geliyor. Neticede afetlerden kurtarılması gerekenler de insan. Onlar da benim çocuğum, annem, babam, kardeşim sayılır. Onları da kızımdan ayırmıyorum. O yüzden çalışmaktan ve tehlikeli görevlere atılmaktan imtina etmiyorum. Yine de aklım işimde olsa da kalbim kızımda “dedi. 

Kızı Zehra Meva SMA ile kendisi alevlerle savaşıyor!

KIZIM OTURUYOR AMA YÜRÜYEMİYOR 

Ankara İtfaiye Daire Başkanlığında görev yapan Kalınsazlıoğlu, kızı Zehra Meva’ya 12 aylıkken SMS Tip-2 teşhisi konulduğunu söyledi. Kızının gen tedavisi görmediği takdirde yaşamını yatağa bağlı olarak devam ettireceğini veya kızının hayatını kaybedeceğini kaydeden Kalınsazlıoğlu, “SMA Tip-2 hastalarında kaslar için gerekli olan proteini üreten gen bulunmuyor. Bunu sağlayan bir ilaç yurt dışında mevcut ancak çok pahalı. Zehra şu an sadece oturabiliyor ancak yürüyemiyor, düştüğünde kendi ayağa kalkamıyor, gen tedavisi olmasa yatağa bağlı hayatını devam ettirme ya da hayatını kaybetme ihtimali var” şeklinde konuştu. 

ŞİMDİ KURTARILMASI GEREKEN BENİM KIZIM

Yaklaşık 20 yıldır itfaiyeci olarak görev yapan Kalınsazlıoğlu, “Ülkemin farklı yerlerinde pek çok afet alanında görev yaptım. Görevim gereği pek çok insanın yaşamını kurtardım. Düşündüğümde şuan kurtarılması gereken benim kızım. Gönüllü olarak herkesin çocuğuma yardım etmesini, bize destek vermesini ve kampanyaya sahip çıkmasını istiyorum” diye ekledi. 

Kızı Zehra Meva SMA ile kendisi alevlerle savaşıyor!

SMA HASTALIĞI NEDİR?

Tam adı Spinal Musküler Atrofi olan SMA, istemli kasların erimesine yol açan sinir-kas hastalıkları grubuna dahil kalıtsal ve ilerleyici bir kas hastalığı. Omurilikteki motor sinir hücrelerini etkileyerek yürüme, yemek yeme ve nefes alma gibi temel kabiliyetini ortadan kaldırıyor. Yatağa bağlı yaşayan hastalar bir zaman sonra hayatını kaybediyor.  

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...