Tgrt Haber
Sağlık - Sağlık
03 Nisan 2024 - 13:58

Erkeklerde ve kadınlarda en çok görülen kanser türleri

Dünya genelinde 2'nci en yüksek ölüm nedeni kanser hastalığında erkeklerde "akciğer", kadınlarda da "meme kanseri" vakaları başı çekiyor.
 - Halkın yüzde 70 tehlike altında
03 Nisan 2024 - 11:31

Türkiye'nin bitki örtüsü "Bipolar!" Halkın yüzde 70 tehlike altında

Sosyal medyada yapılan bir ankette Türkiye'de yaşayan insanlarda bipolar hastalığı yoğun olarak görüldü. Ankete yoğun gösterilen ilgi sonrası halkın yüzde 70'inde bu sorunun olabileceği ön görüldü.
 - Kefirde alkol var mı?
03 Nisan 2024 - 09:33

Kefir içmek günah mı? Kefirde alkol var mı?

Son yıllarda diyet amaçlı tüketilen kefirin içerisinde bulunan maddeler acısından haram olup olmadığı tartışma konusuydu. Prof. Dr. Ramazan Ayvallı, kefir hakkındaki kafa karıştırıcı bu konuya açıklık getirdi. Peki Kefir içmek günah mı? Kefirde alkol var mı? İşte detayları...
Sağlık - Sağlık
03 Nisan 2024 - 00:17

Kanser hastalığı kroniğe döndü

Hastalıkların korkulu rüyası kanserde son gelişmeler Dünya Aferez Birliği tarafından açıklandı. Kanser tedavisinde başarı oranı yükselirken, kanserin artık kronik hale dönüştüğü değerlendirmesi yapıldı.
 - Besinler değil, erkekler yaşlandırıyor
02 Nisan 2024 - 10:26

Kadınlar aman dikkat! Besinler değil, erkekler yaşlandırıyor

Hamile kadınlar üzerinde yapılan bir araştırmada ortaya çıkan yaşlandırma sonuçları bilim insanlarını bile şaşırttı. Erkek çocuğuna hamile olan kadınların diğer kadınlara oranla daha hızlı yaşlandırdığı açıklandı. Peki erkek çocuğu anneyi neden yaşlandırıyor? İşte yanıtı...
Sağlık - Sağlık
02 Nisan 2024 - 10:05

Bu hastalığa siz de yakalanmış olabilirsiniz! El, koltuk altı, bel, kalça, ayak kaşıntılarına dikkat!

Uzmanlar uyuz hastalığının kişiden kişiye 15 ila 20 dakika arasında uzun süreli temaslarla bulaştığına dikkat çekerek genellikle el parmak araları, el bileğinin iç kısmı, koltuk altları, bel, kalça, ayak ve ayak bileğindeki şiddetli kaşıntının hastalık belirtisi olduğunu ifade etti.
Sağlık - Sağlık
30 Mart 2024 - 11:13

Uzmanlardan çarpıcı uyarı! Belirtileri karıştırmayın! Sonuçları çok ciddi olabilir...

Baharın gelmesiyle birlikte alerjilerde de artış görüldü. Çoğu zaman bahar alerjisi ile soğuk algınlığının birbirine karıştırıldığını ifade eden uzmanlar yanlış tedavinin ciddi sonuçlar doğurabileceği konusunda vatandaşları uyardı.
Sağlık - Sağlık
29 Mart 2024 - 14:14

Japonya salgını korkuttu! Uzmanlar uyardı... Bu belirtilere dikkat!

Japonya'da hızlı yayılan ölümcül tehlikeli bakteriyel enfeksiyon salgını vatandaşlar arasında paniğe neden oldu. Uzmanlar salgın hakkında önemli uyarılarda bulundu.
Sağlık - Sağlık
29 Mart 2024 - 09:39

Bilim insanlarından net uyarı! "Orucu yanlış tutuyorsunuz"

Bilim insanları orucun vücuda olan faydaları olduğunu kanıtlayan çalışmanın üzerine özellikle oruç tutanları uyardı. İftar ve sahur saatlerine dikkat çeken bilim insanları tüketilen porsiyonların normal beslenmenin 2 katına çıktığını ifade ettiler. İşte bilim insanlarından oruç tutarken yapılan hataların detayları..
Sağlık - Sağlık
28 Mart 2024 - 16:54

Quick Sigorta’dan, Nörodejeneratif Hastalıklar Sempozyumu'na tam destek

Quick Sigorta, sağlık alanındaki önemli araştırmaları ve bilimsel etkinlikleri desteklemeye devam ediyor. Bu kapsamda, Nörodejeneratif Hastalıklar Derneği'nin düzenlediği Üçüncü Nörodejeneratif Hastalıklar Sempozyumu'na sponsorluk sağlayarak, bilimsel gelişmelere ve bilgi paylaşımına katkıda bulundu.
Sağlık - Sağlık
27 Mart 2024 - 13:09

Boyunuz kısaysa dikkat! Kalçanızda problem olabilir: 6 santimetre birden...

Mardin'in Nusaybin ilçesinde Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Opr. Dr. Abdurrahim Navat'ın yaptığı kalça çıkığı ameliyatı ile hastanın boyu 6 santimetre uzadı.
Sağlık - Sağlık
27 Mart 2024 - 12:17

Ramazan ayında ağız kokusu ve halsizlik çekenlere tavsiye: En çok tercih edilen bitki oldu

Ramazan ayında ağız kokusu, sindirim problemleri ve halsizlik gibi problemleri ortadan kaldıran kakule aktarcılarda en çok tercih edilen bitki oldu.
Sağlık - Sağlık
27 Mart 2024 - 10:12

Ramazan’da sindirim problemi yaşamak istemiyorsanız dikkat! İşte 10 altın formül...

Uzmanlar Ramazan ayında beslenmenin önemine dikkat çekerek hazımsızlık yaşamamak için önemli uyarılarda bulundu.
Sağlık - Sağlık
27 Mart 2024 - 08:42

Demans riskini azaltan araştırma: İnsan beyni kademeli olarak büyüyor

Yeni araştırmalara göre insan beyninin boyutu zaman içinde kademeli olarak artıyor ve bu durum, genç nesillerde demans riskini azaltabilir.
Sağlık - Sağlık
27 Mart 2024 - 08:01

İstediğini yiyeceksin ama kilo almayacaksın! Diyet yapmak tarihe karışabilir...

Uzmanlar, tek bir genin kapatılmasının insanların şişmanlamadan istedikleri her şeyi yemelerine olanak sağlayabileceğini öne sürüyor. Bu gen üzerinde gerçekleştirilecek çalışmalar obezite tedavisi için de kullanılabilecek.
 - Erkekler bu kez solladı
26 Mart 2024 - 12:01

Kadın hastalığı diye biliniyordu! Erkekler bu kez solladı

Yapılan araştırmalarda erkekler kadın hastalığına yakalandığı ortaya çıktı. İlk keşfedildiğinde kadın hastalığı olarak geçen temizlik takıntısı son 5 yıldır erkeklerde daha yaygın görülmeye başladı. İşte temizlik hastalığının nedenleri..
Sağlık - Sağlık
26 Mart 2024 - 11:59

Bu otla sigarayı bırakmak mümkün! Duyan almaya koşuyor

Sigarayı bırakmak isteyenler Karabaş otu sayesinde sigara ihtiyacını azaltıyor. Özellikle ramazan ayında kullanılan karabaş otunun faydaları ise saymakla bitmiyor.
 - Günde 3 defa koklayın
26 Mart 2024 - 10:32

Ofis çalışanlarına oruç uyarısı! Burnunuzun dibinden ayırmayın: Günde 3 defa

Ofis ortamında oruç tutan çalışanlar için süre oldukça zorlu geçerken uzmanlardan peşi sıra tavsiyeler geldi. Uzmanlar baş ağrısı ya da açlık susuzluk olasılığını yüksek oranda yaşayan ofis çalışanlarına çay ağacı yağını önerdi. İşte çay ağacı yağının oruca etkileri...
Sağlık - Sağlık
25 Mart 2024 - 10:35

Reflü hastalığı olanlar sahur ve iftarda dikkat!

Uzmanlar reflü hastalığı olanların sahur ve iftarda fazla yemekten kaçınması gerektiğini söyledi.
 - Veremde bu belirtilere dikkat!
24 Mart 2024 - 17:56

Uzmanlar ‘bulaş riski’ için uyarıyor: Veremde bu belirtilere dikkat!

Uzmanlar verem hastalığı için uyarıyor. Bilecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Burcu Turan, verem hastalığının (tüberküloz) insandan insana hava yoluyla bulaşabilen, öncelikle akciğer olmak üzere diğer tüm organlarda hastalık oluşturabilen bulaşıcı bir hastalık olduğunu vurguladı.
Başa Dön Sona Git