Tgrt Haber
Sağlık - Sağlık
12 Mart 2024 - 13:41

Ramazan’da ‘açlık ataklarına’ dikkat! Doktora başvurun...

Uzman Psikolog Arzu Hamurcu, Ramazan ayında uzun süre aç kalmanın bazı bireylerde açlık ataklarına neden olabileceğini söyleyerek, “Uzun süre aç kalmakla sorunu olan bireyler, uzmanlarla görüşmeli” dedi.
 - Su ve soda detayına dikkat!
12 Mart 2024 - 13:27

Su ve soda detayına dikkat! Ramazan'da uzman isim oruç tutanlara önerdi

Ramazan’da oruç tutanlara beslenme tavsiyeleri veren Manisa'da diyetisyen olarak görev yapan Sümeyra Kök, su ve sade sodanın önemine değindi.
Sağlık - Sağlık
12 Mart 2024 - 11:44

Uzmanlardan oruç tutan diyabet hastaları için çok önemli uyarı!

Diyabet hastaları oruç tutabilir mi? Uzmanlar diyabet hastalarının hekim kontrolünde oruç tutması gerektiğine dikkat çekti.
Sağlık - Sağlık
11 Mart 2024 - 13:33

Uzmanlar uyarıyor: Ramazan'da aciller bu şikayetle dolup taşıyor

Uzmanlar, Ramazan ayında acil servislerde hızlı yemek yemekten dolayı görülen en önemli sıkıntının tansiyon yükselmeleri olduğunu söylüyor.
Sağlık - Sağlık
11 Mart 2024 - 10:32

Ramazan'da en sık yapılan beslenme yanlışları

Uzmanlar, Ramazan ayında sık yapılan beslenme yanlışlarını sıralayarak vatandaşlara uyarılarda bulundu.
Sağlık - Sağlık
11 Mart 2024 - 09:55

Türk bilim insanlarından dünyada bir ilk! Kalp hastalıkları nefesten teşhis edilecek

Türk bilim insanları dünyada bir ilke imza attı. Geliştirilen elektronik burun ile kalp hastalıkları nefes yoluyla teşhis edilebilecek.
Sağlık - Sağlık
11 Mart 2024 - 08:24

Canan Karatay'dan çarpıcı balık açıklaması: "Trabzonlular, Rizeliler bana kızmasın" diyerek uyardı!

Prof. Dr. Canan Karatay "Trabzonlular, Rizeliler bana kızmasın" diyerek balık hakkında çarpıcı bir uyarıda bulundu.
 - Vücudun enerjisini yükseltiyor
11 Mart 2024 - 00:28

İlk sahura özel 15 saat tok tutan tarif! Yapımı 10 dakikanızı almıyor

Uzun süreli aç kalmak bazı kişilerde sağlık sorunlarına neden olsa da bu tarifle tüm o sıkıntılarınız giderilmiş olur. İlk sahura özel tam 15 dakika tok tutan tarifle ilk oruç gününü rahat geçirin. İşte 10 dakikanızı almayan sahur tarifi...
 - Orucun bir faydası daha çıktı!
10 Mart 2024 - 13:11

Oruç tutmanın insan vücuduna faydaları nelerdir? Oruç insanı ruhsal ve fiziksel olarak nasıl etkiler?

Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Kahraman Coşansu, orucun insan vücuduna faydalarını sıraladı. Uzman doktor, oruç ibadetinin hem ruhsal hem de bedensel faydaları olduğunu belirterek, kilo vermekten şeker dengesine kadar birçok noktaya dikkat çekti. Peki oruç tutmanın insan vücuduna faydaları nelerdir? Oruç insanı ruhsal ve fiziksel olarak nasıl etkiler?
 - Uzmanından 2 haşlanmış yumurta detayı
10 Mart 2024 - 12:12

İlk sahurda tüketilecek besinlere dikkat! Uzmanından 2 haşlanmış yumurta detayı

Oruç sürecinden önceki en önemli detaylardan biri olan sahurda tüketilmesi gerekenlere dikkat edilmesi gerekir. Uzmanı Ramazan ayının en verimli öğünü olan sahurda tüketilmesi gereken besinler tek tek saydı. Peki sahurda ilk gün neler tüketilmeli? İşte detayları
Sağlık - Sağlık
10 Mart 2024 - 10:04

Eskiden sıradan bir sebzeydi, şimdi ilaç! Enginarın sırrını çözmek için tarla oluşturdu

Yüksek antioksidan seviyeleri nedeniyle sağlık açısında birçok faydası bulunan enginarın sırrının çözülmesi için tarla kuruldu.
 - LÖSANTE'ye neden tam ruhsat verilmiyor?
09 Mart 2024 - 22:50

Bakan Koca, LÖSANTE'ye neden tam ruhsat verilmediğini açıkladı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Pendik'te bir vatandaşın LÖSANTE'ye tam ruhsat verilmemesine ilişkin sorusunu yanıtladı. Bakan Koca, lösemi hastaları için özel bir hastaneye her zaman açık olduklarını, ancak bu hastanenin lösemi dışındaki branşlarda da hizmet vermesi taleplerini kabul etmeyeceklerini söyledi.
 - Anestezinin en güçlü maddesini barındırıyor
09 Mart 2024 - 14:12

Son günlerin popüler çayını Japonlar dağıttı! Anestezinin en güçlü maddesini barındırıyor

Çay kültürünün temelini oluşturan Japonlar, anestezinin içinde bulunan maddeyi barındıran çayı popüler yaptı. Uyku halini artıran çay özellikle uykusuzluk çekenlere tavsiye edilir. Japonların en popüler çayı olarak da kabul edilen kıvırcık nane hakkında merak edilenleri uzmanlara sorduk. İşte detaylar...
Sağlık - Sağlık
09 Mart 2024 - 13:54

Yeni iPad'lerde kamera değişiyor: Tasarım ortaya çıktı

Apple'ın yeni iPad Air ve OLED iPad Pro modellerine ilişkin detaylar ortaya çıktı. Buna göre, kullanıcıların şikayet ettiği ve görüntülü görüşme yaparken kameranın yatay modda kullanılmasını engelleyen bir sorun yeni tasarımla çözülecek.
Sağlık - Sağlık
08 Mart 2024 - 20:15

Sağlık Bakanlığı 8 bin işçi alımı kurası Mart ayında gerçekleşecek

Sağlık Bakanlığı tarafından yapılacak olan 8 bin işçi alımı için başvuru sonuçları merakla bekleniyor. Sağlık Bakanlığı 8 bin işçi alımı kura çekimi ne zaman? Sağlık Bakanlığı 8 bin işçi alımı kura çekimi ne zaman yapılacak? İşte detaylar...
 - Oruçluyken baş ağrısı çekenlere doğal ilaç
08 Mart 2024 - 17:22

Oruçta baş ağrısı, yorgunluk ve uyku sorunu yaşayanlara doğal ilaç! Sahurda bu karışımı tüketin

Ramazan ayında uzun süre açlık bazı insanlarda baş ağrısı ve yorgunluğa neden oluyor. Peki bunu engellemenin herhangi bir yolu var mı? Bu durum oruç tutmaya engel mi? Uzman Diyetisyen Bahattin Arslan oruç tutarken yaşanan baş ağrısı ve yorgunluk hakkında bilinmeyenleri açıkladı.
Sağlık - Sağlık
08 Mart 2024 - 16:29

İnsanın şah damarının içinde çıktı bilim insanları şaşırdı!

Çağın hastalığı kalp krizi ve felce götüren ağır yiyeceklerden bile zararlı o maddeler artık insanın şah damarının içerisine bile karıştı. Bilim insanları yaptıkları şaşırtan çalışmanın sonuçlarını paylaştı.
Sağlık - Sağlık
07 Mart 2024 - 17:44

Mide hastaları Ramazan boyunca neler tüketmeli?

Ramazan ayı ile birlikte mide problemi olan vatandaşlar, iftar ve sahur menülerini şimdiden belirledi. Uzun süren açlık sonrası yenen besinler mide problemlerinin ortaya çıkması neden olur. Sahur ve iftarda tüketilen besinler gün boyu midenizde oluşabilecek rahatsızlıkların önüne geçer.
 - "Ramazan kilo verme ayı değildir"
07 Mart 2024 - 17:04

Uzman diyetisyenden tabuları yıkan açıklama: Ramazan kilo verme ayı değildir

Ramazan ayı zayıflamak isteyenler için aslında muhteşem bir zaman dilimi... Fakat kimileri Ramazan ayından 10 kilo verdiğini iddia ederken kimileri bir o kadar aldığını söylüyor. Peki Ramazan ayında zayıflamak gerçekten mümkün mü? Zayıflamak için neler yapılmalıdır? Uzman Diyetisyen Bahattin Arslan Ramazan ayında kilo vermenin sırlarını tgrthaber.com.tr'ye açıkladı.
Sağlık - Sağlık
07 Mart 2024 - 11:54

Sivas’ta bir ilk, o yöntemle sağlığına kavuştu

Sivas’ta ilk kez uygulanan kapalı Bypass yöntemiyle bir hasta sağlığına kavuştu. Kapalı Bypass yöntemi hakkında uzmanı açıklamalarda bulundu.
Başa Dön Sona Git