Tgrt Haber
24 May 2023 09:20 - Güncelleme : 24 May 2023 10:03

Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan depremzedelere destek mesajı: Muhannete muhtaç etmeyeceğiz

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Erdoğan sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, depremzedelere seslendi. Erdoğan, "Biz yanınızdayız. Allah’ın izniyle sizi asla yalnız bırakmayacak, muhannete muhtaç etmeyeceğiz" dedi.

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan depremzedelere destek mesajı: Muhannete muhtaç etmeyeceğiz
Cumhurbaşkanı Erdoğan,Son dakika,Seçim,Depremzede

Kahramanmaraş depremlerinden etkilenen bölgelerde 14 Mayıs'ta Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Millet İttifakı'nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu'na göre daha yüksek oy almasını hazmedemeyenler, depremzedelere yönelik alçakça ifadeler kullanmıştı. Depremzedelere yönelik bu saygısızlıklara tepkiler çığ gibi büyüdü. Öncelikle hükümet kanadı olmak üzere birçok siyasi isimden tepki geldi.

"BİZ YANINIZDAYIZ"

Cumhurbaşkanı Erdoğan da bu saygısızlığa tepki gösteren isimlerin en başında geliyordu. Depremzedelerin her zaman yanında olduklarının belirten Erdoğan, sosyal medya hesabından yeni bir paylaşım yaptı. Depremzedelere seslenen Erdoğan,  "Biz yanınızdayız. Allah’ın izniyle sizi asla yalnız bırakmayacak, muhannete muhtaç etmeyeceğiz" dedi.

"HINÇ VE NEFRET FURYASINI REDDEDİYORUZ"

Cumhurbaşkanı Erdoğan paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

"Siyasi görüşü ne olursa olsun, 6 Şubat’ta yaşadığı büyük afetin ardından sandığa giden, tercihini demokratik yollarla gösteren deprem bölgesindeki tüm kardeşlerime en kalbî şükranlarımı sunuyorum. Sandıkta tecelli eden iradenizin başımız üzerinde yeri vardır.

Bizim vazifemiz hiçbir ayrım gözetmeden sizlere aşkla hizmet etmektir, 21 yıldır biz de bunu yaptık. Sırf bekledikleri sonuç çıkmadı diye yüreği yaralı insanlarımıza yönelik belli çevrelerce yürütülen hınç ve nefret furyasını reddediyoruz. Hamdolsun, devlet-millet el ele vererek yaralarımızı süratle sarıyoruz.

Deprem illerimizde 910 bini aşkın çadır ile 117 bin konteynerin kurulumunu tamamladık, 13 bine yakın iş yerimizi faaliyete aldık. Bugüne kadar 175 bin bağımsız bölümün inşa sürecini başlattık. Muhalefetin, çarpıtılmış bir fotoğraf karesi üzerinden diline doladığı Hatay Defne Devlet Hastanemizi 57 gün içinde hizmetinize sunduk.

"MUHANNETE MUHTAÇ ETMEYECEĞİZ"

Önümüzdeki Ekim-Kasım gibi de inşallah sizleri yeni yuvalarınıza kavuşturmaya başlayacağız. 319 bini ilk bir senede olmak üzere toplamda 650 bin afet konutu inşa edeceğiz. Gönlünüzü ferah tutun, lütfen hüzünlenmeyin, hiçbir zaman karamsarlığa kapılmayın. Şehirlerinize sahip çıkmaya, hayata dört elle sarılmaya devam edin. Biz yanınızdayız. Allah’ın izniyle sizi asla yalnız bırakmayacak, muhannete muhtaç etmeyeceğiz"

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...