Tgrt Haber
28 Nisan 2023 09:26 - Güncelleme : 28 Nisan 2023 09:36

HDP 14 Mayıs’taki seçimlerde kimi destekleyeceğini duyurdu!

Son dakika haberi: Seçimlere Yeşil Sol Parti çatısı altında girecek olan HDP 14 Mayıs’taki Cumhurbaşkanlığı seçiminde kime oy vereceğini resmen duyurdu. HDP Eşbaşkanı Mithat Sancar 'hedeflerimiz örtüşüyor' diyerek partisinin kararını açıkladı.

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: Sözcü
HDP 14 Mayıs’taki seçimlerde kimi destekleyeceğini duyurdu!
Kemal Kılıçdaroğlu,HDP,mithat sancar

14 Mayıs seçimlerine 16 gün kaldı. Milyonlarca seçmen sandık başına giderek Cumhurbaşkanı ve 28.Dönem Milletvekili tercihini yapacak. Kritik seçimler öncesinde çalışmalarını sürdüren ittifaklar ve adaylar Ramazan sonrası mitinglerini hızlandırdı. AYM’nin kapatma davası açtığı HDP seçimlere Yeşil Sol Parti listelerinden katılırken oluşturdukları Emek İttifakı da herhangi bir cumhurbaşkanı adayı çıkarmadı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun HDP’yi Meclis’te ziyaret etmesi ve birlikte kameraların karşısına geçerek açıklamalarda bulunması sonrası beklenen resmi duyuru geldi.

HDP KILIÇDAROĞLU’NU DESTEKLEYECEĞİNİ DUYURDU

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan’ın ‘bayram sonrası kararımızı açıklayacağız’ sözleri ardından bir diğer HDP Eşbaşkanı Mithat Sancar alınan kararı duyurdu. HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, Gazeteci İsmail Saymaz'a seçimlerde Kılıçdaroğlu'nu destekleyeceklerini açıkladı. Sancar yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı;

“Biz bu seçimi Türkiye tarihinin en kritik seçimi görüyoruz. İki stratejik hedefimiz var. Birinci hedef, tek adam rejimine son vermek. İkinci hedef, demokratik dönüşüm konusunda en etkili güç haline gelmek. Tek adam rejimine son vermenin yolu cumhurbaşkanlığı seçiminden geçiyor. Bir tarafta rejimi kalıcı hale getirmek isteyen Cumhur İttifakı'nın adayı var; Erdoğan. Diğer yanda, rejimi değiştirme sözü veren Kılıçdaroğlu var. Tek adam rejimini sonlandırma noktasında Kılıçdaroğlu ile hedeflerimiz örtüşüyor. Bu nedenle Kılıçdaroğlu'nu destekleme kararı verdik.”

SON ANKETLERDE HANGİ ADAY ÖNDE?

Kaynak: Sözcü
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...