22˚
İstanbul
22˚
hafif yağmur
Nem %49
Rüzgar 5.02 /s
Pazartesi
21˚/16˚
Salı
23˚/15˚
Çarşamba
24˚/16˚
Perşembe
25˚/18˚
22 Mayıs 2022 Pazar
Sonuç
Kaymaklı bulgur pilavı nasıl yapılır? Ömür Akkor’un Kaymaklı Bulgur Pilavı tarifi, malzemeleri ve püf noktaları!

Kaymaklı bulgur pilavı nasıl yapılır? Ömür Akkor’un Kaymaklı Bulgur Pilavı tarifi, malzemeleri ve püf noktaları!

Masterchef 2021 yarışması, izleyicileri tarafından büyük bir merakla takip edilmeye devam ediliyor. Bu akşam yayınlanacak olan bölümünde ünlü Şef Ömür Akkor’u konuk edecek olan MastrChef 2021 yarışmasında üçüncü şef önlüğü için mücadele edilecek. Ömür Akkor’un Kaymaklı Bulgur Pilavı tarifini yapacak olan yarışmacılardan hangisinin şef önlüğünü kazanacağı merak edilirken, kaymaklı bulgur pilavı da büyük bir beğeni topladı. Peki kaymaklı bulgur pilavı nasıl yapılır? Kaymaklı bulgur pilavı tarifi nasıldır? Ömür Akkor’un kaymaklı bulgur pilavı nasıl yapılır? İşte detaylar… ÖMÜR AKKOR’UN KAYMAKLI BULGUR TARİFİ Maserchef 2021 yarşmasında yapılacak olan Ömür Akkor tarifiyle Kaymaklı Bulgur Pilavı malzemeleri aşağıdaki gibidir: 2 kase pilavlık bulgur 4 kaşık tel şehriye 1 yemek kaşığı tereyağı 3 tepeleme yemek kaşığı kaymak 3 yemek kaşığı zeytinyağı 3 kase su 1/4 (çeyrek) çay bardağı su 1,5 tatlı kaşığı tuz KAYMAKLI BULGUR PİLAVI NASIL YAPILIR? Öncelikle şehriyeler ve zeytinyağı bir tencere içinde kavrulur. Daha sonra tereyağı da ilave edilerek kokusu çıkana kadar kavrulur. Üzerine 2 kase su ve tuz ilave edilerek kaynayıncaya kadar pişirilir. Su kaynayınca bulgur ilave edilerek, kısık ateşte 35-40 dakika pişirilir. Pilavın pişmesine yakın tavada tereyağını nar gibi kızarana kadar kavrulur. Ardından pilavın altı kapatılır. Kaymağın için 1/4 çay bardağı su ilave edilir ve pilavın içine dökülür. Güzelce karıştırılır ve 10-15 dakika bekletilir. Kaymaklı bulgur pilavı hazır, afiyet olsun… KAYMAKLI BULGUR PİLAVI PÜF NOKTALARI Her yemeğin daha lezzetli bir kıvam alabilmesi için bazı püf noktaları bulunmaktadır. Kaymaklı bulgur pilavı için de bazı püf noktaları bulunmaktadır. Öncelikle seçtiğiniz malzemelerin taze olmasına özen göstermelisiniz. Verilen miktarlar, kıvamın daha iyi tutması için oldukça önemlidir. Özellikle kaymak ve su karışımında miktarları doğru ayarlamanız daha iyi bir lezzete ve kıvama ulaştıracaktır. #r-2807322,2806624,2806203,#

Haberler
05 Ocak 2022 - 16:20
Evde midye dolma nasıl yapılır? 1 Kasım MasterChef 2021 midye dolma tarifi ve midye dolma iç pilavı malzemeleri

Evde midye dolma nasıl yapılır? 1 Kasım MasterChef 2021 midye dolma tarifi ve midye dolma iç pilavı malzemeleri

1 Kasım MasterChef 2021'de sokak lezzetlerinin başında gelen midye dolması tarifi, yarışmanın takipçileri tarafından araştırılmaya devam ediyor. Deniz ürünü olarak bilinen midyenin pişirildikten sonra iç pilav ile doldurulmasıyla hazırlanan midye dolmanın evde nasıl yapıldığını merak ediyor musunuz? Evde kolay midye dolma nasıl yapılır? Midye dolması için gerekli malzemeler nedir? Midye dolması iç pilavı nasıl hazırlanır? Tüm bu soruların cevabı haberimizde... MİDYE DOLMA TARİFİ İÇİN MALZEMELER 40 adet kabuklu midye ¾ su bardağı zeytinyağı 2,5 su bardağı sıcak su 1 adet taze sıkılmış limon suyu İç Pilav İçin: 1,5 su bardağı pirinç 4 adet orta boy kuru soğan 50 gram dolmalık fıstık 1 yemek kaşığı kuş üzümü (arzuya göre) 1 çay kaşığı domates salçası (arzuya göre) 8 yemek kaşığı zeytinyağı 1 yemek kaşığı toz şeker 1 tatlı kaşığı taze sıkılmış limon suyu 2,5 su bardağı sıcak su 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı yenibahar 1 tatlı kaşığı tuz ¼ demet dereotu ADIM ADIM MİDYE DOLMA TARİFİ  Midyeleri bol suda tamamen temizlenene kadar yıkadıktan sonra üzerlerinde bulunan lekeleri tel bir fırça yardımıyla temizleyip yeniden yıkayın ve bitişik, kabuklu kısımlarını birbirinden ayırmadan keskin bir bıçak yardımıyla uç kısımlarından açın. Tüylü kısımlarını elinizle çekerek alıp kabuklu midyeleri soğuk su dolu bir kapta kısa süre bekletin. Bol suda yıkayıp sularını süzdükten sonra ayrı bir yerde bekletin. Ayıklanmış pilavlık pirinci, ılık ve tuzlu suda 15 dakika kadar bekletin ve kabuğunu soyduğunuz kuru soğanları küçük küpler halinde doğrayın. Kuş üzümlerini kumunun çıkması için ılık suda bekletin. Suyunu süzdüğünüz pirinci duru su çıkana kadar durulayın ve zeytinyağını geniş bir pilav tenceresinde ısıtıp dolmalık fıstıkları hafif bir renk alana kadar kavurun. Arzuya göre çok az miktarda domates salçasını ekleyip karıştırın. Pirinci ilave ettikten sonra kısık ateşte kavurmaya devam edin. Suyu süzülmüş ve durulanmış kuş üzümleri, tuz, karabiber, yenibahar, taze sıkılmış limon suyu ve toz şekeri ekleyip karıştırın. Sıcak suyunu verip kısık ateşte pirinçler hafif diri kalacak şekilde pişirin, ince ince kıyılmış dereotunu ekledikten sonra ılık pilavı bir kenara alıp dinlendirin. Kabuklarını araladığınız midyelerin iç kısımlarını birer tatlı kaşığı kadar iç pilavla doldurup sıkıca kapatın. Geniş kısımları aşağı bakacak şekilde bir tencereye dizin. Üzerlerine zeytinyağı gezdirin. Ağırlık yapması adına üzerlerine porselen bir tabak kapatıp sıcak su gezdirin. Kısık ateşte 25-30 dakika kadar pişirdiğiniz midye dolmaların üzerine taze sıkılmış limon suyu gezdirin. Tercihe göre soğuk ya da sıcak olarak servis edebilirsiniz. MİDYE DOLMA YAPMANIN PÜF NOKTALARI NELERDİR? Midye etinin çiğ kalmaması için, mutlaka su içerisinde bekletin. Bu sayede kabukları da daha kolay açılacaktır. Midyenin yumuşak olması için, tarife başlarken içindeki tüyler kopartılmalıdır. İç harcı için sevdiğiniz baharatları pirince ekleyebilirsiniz, farklı aromalarda olmasının sebebi sizin ekleyeceğiniz baharatlardır. Tarifte kullanacağınız soğanları rendeleyerek daha aromalı bir tat elde edebilirsiniz. Midyeleri doldururken dikkat edilmesi gereken en önemli nokta, pirinçlerin soğuk olmasıdır. Kabuğu açık olan, önceden hava almış midyeleri kullanmamaya dikkat edin. Midyenin toplandığı ya da satıldığı yerden emin olun. Midyeleri dikkatli bir şekilde temizleyin, bol suda yıkayın. İç pilavı hafif diri kalacak şekilde pişirmeye özen gösterin. Kuş üzümü ve salçayı malzeme listesinde de belirtildiği üzere arzuya göre kullanın #r-2800157,2800012,2799906,2800121,#

Haberler
02 Kasım 2021 - 09:52
Pirinç pilavı nasıl yapılır? Pilav malzemeleri ve tel tel pilav tarifi, pilav yapmanın püf noktası

Pirinç pilavı nasıl yapılır? Pilav malzemeleri ve tel tel pilav tarifi, pilav yapmanın püf noktası

Sokak lezzetlerinin başında gelen, kurufasulyenin olmazsa olmazı, et yemeklerinin tamamlayıcısı pilavın püf noktası, tarifi ve malzemeleri sevenleri tarafından sorgulanıyor. Doyurucu olmasıyla bilinen pirincin besin değeri, pilavın kalorisi, tel tel dökülen pilav tarifi ve püf noktası haber detaylarında! Pirinç Pilavı Tarifi İçin Malzemeler 2 su bardağı pirinç 2,5 su bardağı sıcak su 3 yemek kaşığı tereyağı 1 yemek kaşığı sıvı yağ Tuz Pirinçleri ıslatmak için: Pirinçlerin üzerini geçecek kadar ılık su Tuz Pirinç Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır? Pirinci bol su ile yıkayıp uygun bir kaba alarak üzerini geçecek kadar ılık su ekleyin, üzerine biraz tuz ilave edip karıştırın ve 15-20 dakika bekletin. Daha sonra yıkayarak suyunu süzün. 1. Püf Noktası: Nişastası gidene kadar yıkamaya devam edin. Çıkan suyun berrak olması gerekiyor. ADIM ADIM PİRİNÇ PİLAVI TARİFİ Tencerede tereyağını eritip suyu süzülmüş pirinci ekleyin ve 4-5 dakika kadar kavurun. Pirinçlerin yeteri kadar kavrulduğunu pirinçler tane tane dökülmeye başladığında anlayabilirsiniz. Pirinçler kavrulduktan sonra sıcak su veya sıcak et suyunu ekleyin. İsteğe bağlı olarak yarım tavuk suyu yarım sıcak su kullanabilirsiniz. Tavuk suyunuz yağlı ise bu şekilde su ile karıştırmanızı tavsiye ederim ancak yağlı değilse tamamı tavuk suyu ile çok daha lezzetli olacaktır. Son olarak tuzu ekleyin. 2. Püf Noktası: Pilavımızı kapağı kapalı bir şekilde önce yüksek ateşte pişmeye bırakın. Üzeri göz göz olduğunda yani üzerindeki suyu çekip pilavın üzerinde nokta nokta delikler oluştuğunda kısık ateşe alın ve pirinçler yumuşayıp suyu tamamen çekene kadar pişirin. Pişen pilavımızı ocaktan aldıktan sonra üzerine havlu peçete sererek kapağını tekrar kapatın. Pilavı 10-15 dakika dinlendirdikten servis edebilirsiniz.  Pilav Tarifinin Püf Noktaları: Tarifte bahsedildiği gibi, kap ölçüsü pirincinizi ölçtüğünüz herhangi bir kap olabilir. 2-3 kişilik bir pilav için 1 su bardağı pirinç yeterli olacaktır. Bu durumda 1 su bardağı pirinç ve 1,5 su bardağı su kullanabilirsiniz ya da diğer bir deyişle pirincinizi 1 kase ile ölçüyorsanız 1,5 kase de su kullanmalısınız. Tane tane pirinç pilavı yapmak için baldo pirinç ya da pilavlık pirinç kullanmalısınız. Aynı zamanda pirincin kavrulma süresine de dikkat etmelisiniz. PİRİNÇ PİLAVI KAÇ DAKİKADA PİŞER? Pirinç pilavı ortalama 15 dakika da pişecektir. Pilavınızı servis aşamasına kadar karıştırmamalısınız. Servis etmeden önce demini alan pilavı karıştırabilirsiniz. PİRİNÇ PİLAVI BESİN DEĞERİ 1 porsiyon pilav (100g) 130 kaloridir. Toplam yağ 0,3 g Kolesterol 0 mg Sodyum 1 mg Potasyum 35 mg Karbonhidrat 28 g Diyet Lifi 0,4 g Şeker 0,1 g Protein 2,7 g   Pirinç Pilavı Kaç Kalori? Orta büyüklükte 1 kase pirinç pilavı yaklaşık olarak 250 kaloriye denk gelmektedir. #r-2673243,2647096,2795431,#

Haberler
26 Ekim 2021 - 15:07
Bir garip olay: Her gün aynı yere pilav döküyor

Bir garip olay: Her gün aynı yere pilav döküyor

Sultangazi Uğurmumcu Mahallesi'nde 3 aydır bir otoparkın girişine hayvanlar için bırakılan pilav iş yeri çalışanlarını ve sahibini canından bezdirdi. Bundan dolayı firma çalışanları olayın önüne geçmek için otopark girişine "Lütfen bahçeye yemek ve çöp atmayınız" yazılı tabela dikti. "BİZ TEMİZLEMEKTEN BIKTIK"  Firmada güvenlik personeli olarak çalışan Kadir Çakar, “Burası firmamızın otoparkı. Ben güvenlik personeli olarak çalışıyorum. 3 aydır otoparkımıza pilav dökülüyor. Bunu hayvanlar için döküyorlar ama burada artık hayvanda kalmadı. Biz temizlemekten bıktık ancak bu arkadaş dökmekten bıkmadı. Buradan o arkadaşa seslenmek istiyorum: Burada artık sokak hayvanları yok lütfen rica ediyorum buraya pilav dökme bizi de kurtar bu temizlik derdinden" dedi. Dökülen pilavın kokusundan rahatsız olmaya başladıklarını söyleyen iş yeri çalışanı Kazım Yılmaz, "Buraya biz 3 ay kadar önce tabela diktik. Ancak gel gelelim ki buradan geçen arkadaşlar geceleri buraya sokak köpeği olmadığı halde pilav döküyorlar. Rahatsız olmaya başladık, koku yapıyor döken arkadaşı göremiyoruz. Buraya yazı yazdık 3 ay geçti halen döküyor yazı inandırıcı olmadı. Galiba gece döküyorlar sabahları bu manzara ile karşılaşıyoruz koku yapıyor" şeklinde konuştu. "LEŞ GİBİ KOKUYOR" Zafer Er isimli vatandaş, "3 aydır sürekli olarak buraya pilav döküyorlar ve buradan gelip geçerken leş gibi kokuyor. İş yerindeki arkadaşlar sürekli olarak temizliyorlar. Yazıda yazdılar ama hala dökmeye devam ediyorlar. Burada yiyecek hayvanda yok ama niye döküyorlar ve ne yapmak istiyorlar bilmiyorum" ifadelerini kullandı. #r-2793879,2791367,2788523,#

Haberler
18 Eylül 2021 - 11:55
Geleneksel Afgan pilav ikramına katılan 15 kişi karantina altında

Geleneksel Afgan pilav ikramına katılan 15 kişi karantina altında

Eskişehir’in Odunpazarı ilçesine bağlı Huzur Mahallesinde yaşayan Afganistan uyruklu bir aile, yeni doğan bebekleri için adetleri üzerine Afgan pilavı hazırladı. Daha sonra davet üzerine pilav gününe giden yakınlarında bir müddet geçmesiyle korona virüs belirtileri ortaya çıktı. Ardından Korona testleri pozitif çıkan kişilerin yaşadıkları evler Odunpazarı Kaymakamlığı İlçe Hıfzıssıhha Kurulu tarafından karantinaya alındı. Bu kapsamda ayrı ayrı 6 sokakta bulunan 10 ev izole edilirken, Afgan uyruklu vatandaşların ihtiyaçları Vefa Sosyal Destek ekiplerince karşılanıyor. 15 kişinin Koronaya yakalandığı mahallede 2 bin civarında Afgan vatandaşlın yaşadığı öğrenildi. “Virüs bebek görme adetinden sonra çıkmış” Konuyla ilgili konuşan Huzur Mahalle Muhtarı Recep Özaydın, “Son vakada bebek görmek için pilav vermişler. Adetleri gereğince birbirleriyle yemek yemişler. Korona virüs bebek görme adetinden sonra çıkmış. Herkes pilav alıyor ve toplanıyorlar. Benim mahallemde bin 500, 2 bin civarında Afgan uyruklu yaşıyor. Dolayısıyla kendi aralarında bulaştırıp rahatsızlanmışlardır. Kendilerine bulaştırmalarıyla birlikte Covid-19 çıkmıştır. Pozitif çıkanların çoğu hastanede, diğerleri de ev karantinasında. Bu evlerde testi pozitif çıkıp hastaneye yatırılmış kişiler var. Evlerin önünde demir bariyerler var, polis bekliyor” diye konuştu. Mahallesindeki evlerin yaşamak için uygun olmadığını aktaran Muhtar Özaydın, “İmar değişmediği için evlerimiz eski. Bu insanlarda evleri ucuz buldukları için yaşamaktalar. Bu evlerde yaşaması da uygun değil. Şu an 10 hane karantinaya alındı. 12-15 civarında pozitif vaka var. Bunlar tarlaya gidiyorlar, inşaatlara gidiyorlar. Birde çöp topluyorlar. Devamlı işleri yok günlük işler yapıyorlar” dedi.

Haberler
03 Temmuz 2020 - 13:45
Firik nedir, Firik nasıl yapılır firik pilav Antep usulü yapımı,

Firik nedir, Firik nasıl yapılır firik pilav Antep usulü yapımı,

Antep usulü firik pilavı, özellikle MasterChef programında yapıldıktan sonra inanılmaz tanındı ve popüler hale geldi. Sofralarında yöresel lezzetlere yer vermek isteyen hanımlar hem sevdiklerine hem misafirlerine Antep usulü firik pilavı ile lezzet şöleni yaşattı.  En orijinal tarifi ile Antep usulü firik pilavını MasterChef programındaki gibi yapmak istiyorsanız tarifimizi okuyup uygulayabilirsiniz. Firik denmesinin nedeni, ham koparılmasıdır. Ayrıca bu bulgur tütsülü gibi kokar. Bunun da nedeni, firik ilk olarak ham kopartıldıktan sonra tütsülenir. Ateşte tütsülenen bu bulgurun kokusu buradan gelmektedir.  Tam ölçülü, tam tarifli ve tam olarak programdakinin aynısı olan bu tarif ile başarılı bir Antep usulü firik pilavı yapabilirsiniz. 26 Kasım MasterChef Türkiye firik pilavı yapılışı Malzemeler 1 su bardağı firik 1 su bardağı başbaşı bulgur 1 adet orta boy kuru soğan (Yemeklik doğranmış) 1 su bardağı haşlanmış nohut 1 tatlı kaşığı tereyağı 2 yemek kaşığı zeytinyağı 1 çay kaşığı tuz, karabiber, pul biber 1 tatlı kaşığı biber salçası 1 paket kavurma (150 gramlık paket) 4 su bardağı su Hazırlanışı Bir tencereye 2 yemek kaşığı zeytinyağını ve 1 tatlı kaşığı tereyağını alın ve üzerine 1 adet yemeklik doğranmış kuru soğanı ilave edin. Soğanı pembeleşene kadar kavurun. Üzerine 1 tatlı kaşığı biber salçasını ilave edin ve kavurun. Üzerine 4 su bardağı sıcak suyu ilave edin ve karıştırın. Birer kere firiği ve başbaşı bulgurunu, güzelce yıkayın. Tencerenin üzerine ikisini de ilave edin. 1 su bardağı haşlanmış nohutu da tencereye ilave edin. Malzemeler suyunu çekene kadar güzelce pişirin. Ayrı bir tavada 150 gramlık bir paket kavurmayı iri iri doğrayarak, kısık ateşte 3 ila 5 dakika kadar kavurun. Üzerine 1 çay kaşığı karabiberi serpin karıştırın. Tenceredeki pilav suyunu çektiğinde, pilavın tam ortasına tavada kavurduğunuz kavurmayı dökün. Tencerenin üzerine havlu kağıt koyup demlenmeye bırakın. Ardından sıcak olarak servis yapın.

Haberler
27 Şubat 2020 - 17:32
İç pilav tarifi, İç pilav nasıl yapılır, İç pilav yapımı ve hazırlanışı

İç pilav tarifi, İç pilav nasıl yapılır, İç pilav yapımı ve hazırlanışı

Pilav sevmeyen var mıdır? Peki iç pilav denemeyen var mıdır? Eğer hala bu efsane lezzeti denemediyseniz en kısa zamanda denemenizi tavsiye ederiz. Bu Osmanlı’dan günümüze kadar gelmiş pilav tarifinin tam ölçülü tutan tarifini sizlerle paylaşmak istiyoruz. Özellikle et yemeklerinin, tavuklu yemeklerin yanında bir yıldız gibi duran iç pilav hem yapımı hem lezzeti bakımından kendisi gibi garnitür yemeklerine fark atmaktadır. Yaparken de asla zorlanmayacağınız bu pilavın tarifi de oldukça pratiktir. Usta Şef Arda’dan İç Pilav Tarifi Malzemeler 2 yemek kaşığı tereyağı 2 su bardağı pirinç 1 adet soğan – yemeklik doğranmış 2 yemek kaşığı dolmalık fıstık 2 yemek kaşığı kuş üzümü 2 yemek kaşığı toz şeker Yenibahar Tarçın Tuz Karabiber Zeytinyağı 3 su bardağı su Hazırlanışı Pilav tenceresine zeytinyağını alın ve ısıtın. Üzerine yemeklik doğradığınız 1 adet soğanı ilave edin ve pembeleşene kadar kavurun. Dolmalık fıstığı ve pirinci ekleyip kavurun. Tuzu da ilave edin. Kuş üzümlerini sıcak suda 15 dakika bekletin ve suyunu süzüp pirincin üzerine ekleyin. Tarçın, yenibahar, karabiber, toz şekeri ekleyin. En son 3 su bardağı sıcak suyu ekleyin ve en yüksek ateşte kaynatın. Kaynadıktan sonra 15 dakika kadar en kısık ateşte tamamen suyunu çekmesini bekleyin. Bir bezle kapağını kapatıp demlendirin. Tam ölçülü nefis lezzetli ciğerli iç pilav tarifi Malzemeler 250 gr kuzu ciğeri (veya tavuk ciğeri) 1,5 su bardağı pirinç 1 adet orta boy soğan 1 çorba kaşığı dolma fıstığı 2,5 çorba kaşığı kuş üzümü 1 çay kaşığı dolma baharı(tepeleme) 1 çay kaşığı tarçın(tepeleme) Yarım çay kaşığı karabiber 1 çay bardağı zeytinyağı + 2 kaşık zeytinyağı 2,5 su bardağı sıcak su Tuz Hazırlanışı 250 gram kuzu ciğerini, zardan büyük olacak şekilde doğrayın. 1,5 su bardağı pirinci ıslatın. Bir pilav tenceresine zeytinyağının yarısını alın ve biraz ısıtın. Üzerine yemeklik doğradığınız soğanı ilave ederek pembeleşene kadar kavurun. 1 çorba kaşığı dolmalık fıstığı da ekleyin ve rengi hafif dönene kadar kavurun. Zardan iki kat büyük doğradığınız ciğerlerinizi ekleyin. Karıştırarak 3 dakika kadar kavurun. Islattığınız pirinci de yıkayıp ekleyin. Üzerine 1 tepeleme çay kaşığı dolma baharatını, yarım çay kaşığı karabiberi ve 1 tepeleme çay kaşığı tarçını, 2,5 çorba kaşığı kuş üzümünü, yarısını ayırdığımız zeytinyağını ve tuzu da ekleyin. 2,5 su bardağı sıcak suyu ekleyin. Karıştırın ve en kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. En son demlenmesi için dilerseniz sofra bezine sarın dilerseniz de kapağı ile tencere arasına temiz bir bez koyup 20 ila 30 dakika arasında demlendirin.

Haberler
29 Ocak 2020 - 13:31
Domatesli bulgur pilavı tarifi, Domatesli bulgur pilavı nasıl yapılır ve Domatesli bulgur pilavı yapımı hazırlanışı

Domatesli bulgur pilavı tarifi, Domatesli bulgur pilavı nasıl yapılır ve Domatesli bulgur pilavı yapımı hazırlanışı

Bulgur pilavı, çoğu evlerde en az haftada bir yapılmaktadır. Bazılarımız ana yemek olarak bile tüketebilir. Ekonomik malzemeleri ve nefis lezzeti ile bizi kendine hayran bırakır. Dilerseniz içine çeşitli sebzeler ekleyerek bulgur pilavınızı daha da sağlıklı ve renkli hale getirebilirsiniz. Örneğin havuç rendeleyebilir, patlıcan kızartabilirsiniz. Ayrıca domatesi ne kadar bol tutarsanız, pilavınızın rengi o kadar kırmızı olacaktır. Yemeğimizin sonun da verdiğimiz püf noktası ile de yemeğinize o efsane dokunuşu yapabilirsiniz. Bulgur pilavının yanına ne gider? Bulgur pilavı genellikle et veya tavuk yemeklerinin yanına servis edilir. Fırında köftelerin veya taze fasulye gibi bazı sebze yemeklerinin de yanına da servis edilebilmektedir. Peki bulgur pilavının yanına ne gider derseniz de o zaman turşu ve cacık bulgur pilavının olmazsa olmazıdır. Bulgur pilavının püf noktası Pilavınız piştikten sonra bir bez veya havlu kağıt ile kapağını kapatarak 10 veya 15 dakika kadar bulgur pilavınızı demlendirin. Nefis tadı ve püf noktası ile tam tadında domatesli bulgur pilavı Malzemeler 1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ 1 büyük boy kuru soğan 2-3 tane yeşil biber 1 yemek kaşığı biber salçası 3 adet domates 2 su bardağı iri bulgur (pilavlık) 2 su bardağı kaynar su Tuz, karabiber, pul biber 2 yemek kaşığı tereyağı Hazırlanışı Yarım çay bardağı sıvı yağı bir pilav tenceresine alın ve ısıtın. Üzerine 1 adet büyük noy yemeklik doğranmış soğanı, 3 adet yeşil biberi atın ve birkaç dakika kavurun. Üzerine 1 yemek salçasını da ilave ederek hepsini kavurun. 3 adet domatesin kabuklarını soyun ve kuşbaşı olarak doğrayarak tencereye ekleyin. Bu şekilde 3 dakika daha kavurun. 2 su bardağı bulguru güzelce yıkayın ve tencereye ekleyin. Birkaç dakika kavurduktan sonra üzerine 2 su bardağı sıcak su ekleyin. Tuzunu, karabiberi ve pul biberi de ekleyin. Ocağın altını kısın ve kapağı kapalı olarak suyunu çekene kadar pişirin. Suyunu çekmek üzere olan bulguru, kontrol edin ve eğer sert gelirse yarım su bardağı daha sıcak ilave ederek biraz daha kısık ateşte pişirin. En son bir tavada bir yemek kaşığı daha tereyağını alın ve erittikten sonra yanmadan alın ve bulgur pilavının üzerine ilave ederek karıştırın ve servise hazır.

Haberler
29 Ocak 2020 - 10:17
Hamsili pilav nasıl yapılır? Karadeniz hamsili pilav tarifi

Hamsili pilav nasıl yapılır? Karadeniz hamsili pilav tarifi

Hamsili pilav... Karadeniz'in meşhur ve en sevilen pilavıdır. Karadeniz denilince akla gelen ilk besin hamsili pilav oluyor elbet. Peki hamsili pilav nasıl yapılır? Hamsi ve pilav birbirine yakışır mı? Hamsili pilav sadece Karadeniz de değil tüm Türkiye'de efsaneleşmiş bir lezzet olarak Türk milletinin bir simgesi haline gelmiş durumda hemen hemen herkesin sevdiği ve sevebileceği bu tarif ve tüm merak ettiğiniz soruların cevapları haberimizde... HAMSİLİ PİLAV TARİFİ 6 kişilik hamsili pilav için malzemeler; -2 buçuk kilo hamsi -4 su bardağı pirinç -3 adet orta boy soğan -tereyağı -2 bağ maydanoz -tuz, karabiber  YAPILIŞI; 'Hamsiyi temizleyip, kılçığını ayıklayıp pilavla birlikte fırına vereceğiz. Hamsinin temizlenmesi yarım saat sürüyor, pilavını pişirmek de yarım saat sürer. Bu yemeğin yapılışı iki saat sürüyor. Önce hamsi temizlenir, ardından doğranmış soğanlar kavrulur. Devamında soğanla karıştırılan pilav demlenir, demini aldıktan sonra maydanoz ile pilav karıştırılır. Yuvarlak fırın tepsisinin altına hamsi dizilir, ortasına pilav yayılır, üzerine tekrar hamsi dizilerek kapatılır. Ardından fırına atılarak 45 dakika 200 derecede pişirilir' Aslında çok basit ve mükemmel lezzete sahip olan hamsili pilav başta Karadeniz olmak üzere tüm ülkemizde meşhurdur. Karadeniz'i, doğusu, batısı tüm balık sevenlerin bu tarifi denemeleri gerekir.

Haberler
08 Kasım 2019 - 09:11
Pilavı tarifi, pilav nasıl yapılır ve Pilav hazırlanışı ve tarifleri

Pilavı tarifi, pilav nasıl yapılır ve Pilav hazırlanışı ve tarifleri

Hanımların en sevdiği pilav, beyaz, tane tane ve lezzetli olanıdır. İşte püf noktaları ile pilav tarifi. Sofraların vazgeçilmezleri arasında ve Türk yemekleri arasında en popüler yemeklerinden olan pirinç pilavı birçok kişiyi yaparken korkutan cinsten bir yemektir. Kıvamının tutturulmasının çok da kolay olmadığı bilinen pirinç pilavı doğru pirinç ve doğru pişirme tekniğiyle çok lezzetli olabilir. Kişiden kişiye değişen farklı pişirme teknikleri uygulanan pirinç pilavı yapmak aslında çok kolaydır. Pilav tarifi Malzemeler •    1 su bardağı pirinç •    1,5 su bardağı sıcak su •    1 kesme şeker •    1 çay kaşığı şeker •    3-5 damla limon Hazırlanışı Pilavlık pirinç alırken baldo olmasına dikkat ederseniz pilavınızdaki pirinçlerin tabaktaki görüntüsü ve kalitesi daha iyi olacaktır. Pirinçlerin beyaz suyu bitene kadar iyice yıkayın ve sonrasında 15-20 dakika suda bekletin. Beklettiğiniz pirinçleri tereyağı ile bir pilav tenceresinde güzelce kavurun. Pirinçler önce birbirine yapışacak sonra birbirlerinden ayrılmaya başlayacaklar. Bu aşamada üzerine sıcak suyu yavaş yavaş ekleyin. Tuzu, şekeri, limon suyunu dahil edin ve iyice bir karıştırarak en kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Suyunu çeken pilavı demlenmesi için yarım saat bekletin ve servise hazır. Püf noktası; Limon suyu, pilavınızın bembeyaz görünmesini sağlayacaktır. Mısırlı Pilav Tarifi Malzemeler •    1 su bardağı pirinç •    1,5 su bardağı sıcak su •    1 su bardağı haşlanmış veya konserve mısır •    1 kesme şeker •    1 çay kaşığı şeker •    3-5 damla limon Hazırlanışı Pilavlık pirinç alırken baldo olmasına dikkat ederseniz pilavınızdaki pirinçlerin tabaktaki görüntüsü ve kalitesi daha iyi olacaktır. Pirinçlerin beyaz suyu bitene kadar iyice yıkayın ve sonrasında 15-20 dakika suda bekletin. Beklettiğiniz pirinçleri tereyağı ile bir pilav tenceresinde güzelce kavurun. Pirinçler önce birbirine yapışacak sonra birbirlerinden ayrılmaya başlayacaklar. Bu aşamada üzerine sıcak suyu yavaş yavaş ekleyin. Mısırlar öncesinde pişmiş olacağından suyu arttırmaya gerek olmayacaktır. Sadece pirinçler suyunu çekerken birlikte harmanlanmaları için bu aşamada mısırı ilave ediyoruz. Ardından mısırlar konserve ise soğuk suda 15 dakika kadar bekletin ve sonra sularını süzüp bu aşamadaki pilava dahil edin. Tuzu, şekeri, limon suyunu dahil edin ve iyice bir karıştırarak en kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Suyunu çeken pilavı demlenmesi için yarım saat bekletin ve servise hazır. Şehriyeli Pilav Tarifi 1 su bardağı kadar tel şehriyeyi veya arpa şehriyeyi tereyağında güzelce, rengi değişene kadar kavuruyoruz. Bu aşamada yanmamalarına dikkat edin. Ardından pirinçleri ekleyerek kavurmaya devam ediyoruz. Buradan sonrası yukarıdaki pilav tarifinin aynısıdır.

Haberler
26 Eylül 2019 - 16:36
Pilav tarifleri pirinç pilavı nasıl yapılır? pilav yapımı anlatımı

Pilav tarifleri pirinç pilavı nasıl yapılır? pilav yapımı anlatımı

Pirinç pilavı hanımlar arasında yemek yapma maharetinin bir göstergesidir. Öyle ki tane tane, mis gibi kokan ve bembeyaz bir pirinç pilavı yapabiliyorsanız siz artık yemek yapmayı biliyorsunuz demektir. Biz de bu geleneksel lezzetin püf noktalarını anlatarak bembeyaz, tane tane bir pirinç pilavı oalcak tarif paylaşıyoruz. Pirinç pilavı nasıl yapılır? Malzemeler 1 su bardağı baldo pirinç 1,5 su bardağı sıcak su 1 çay kaşığı tuz 1 adet kesme şeker veya 1 çay kaşığı toz şeker 5-6 damla limon 3 yemek kaşığı tereyağı Pilav yapımı anlatımı Öncelikle tereyağı tenceremize alıp, eritiyoruz. Ardından, önceden güzelce birçok kez yıkadığımız pirinçlerimizi tenceremize ekliyoruz. Bu şekilde, en az 3-4 dakika kavuruyoruz. Burada aşırı kavurmamak gerekiyor. Çok kavrulan pirinçler sararak beyaz pilav yapmanızı engelleyecektir. Ardından 1,5 su bardağı sıcak suyu ekliyoruz. Üzerine tuz, şeker ve limonu da ekleyip iyice karıştırıyoruz. İyice karıştığına emin olduktan sonra en küçük ocakta ve en kısık ateşte suyunu çekene kadar pişiriyoruz. Not: pirinç pilavına su yerine et, kemik veya tavuk suyu da ilave edebilirsiniz. O zaman 1,5 su bardağı sıcak su yerine 1,5 su bardağı et, kemik veya tavuk suyu ekleyiniz. Limon pilavınızın bembeyaz olmasını sağlayacaktır. Şeker çok hafif bir tat verecek, tuz ise pilava lezzetini katacaktır. Pilav Nasıl Yapılır? / En Kolay Pilav Tarifleri  

Haberler
27 Ağustos 2019 - 17:13
Bulgur pilavı tarifi, bulgur pilavı nasıl yapılır ve Sebzeli bulgur pilavı hazırlanışı ve tarifleri

Bulgur pilavı tarifi, bulgur pilavı nasıl yapılır ve Sebzeli bulgur pilavı hazırlanışı ve tarifleri

Bulgur pilavı, Osmanlı mutfağında bulunan fakat günümüze kadar oldukça farklı tariflerle ünlenmiş ve Osmanlı tarifine sadık kalınmamış bir tariftir. Eski zamanlarda içine safran, zencefil, toz tarçın, karabiber ve sirke ilave edilirmiş. Ayrıca kestaneli olarak da servis edildiği olmuş. Şimdi daha sade ve daha kırmızı tarifler yapılmaktadır. Bulgur pilavı nasıl yapılır Malzemeler 1 su bardağı bulgur 3 adet domates 2 adet soğan 2 adet sivri biber 50 gr tereyağı Yarım yemek kaşığı salça (isteğe bağlı. Pilav domates ile yeterince kırmızı olacaktır.) 2 bardak su veya et suyu Tuz Hazırlanışı Tereyağını tencerede iyice ısıtın. Soğanı küçük parçalar halinde doğrayın ve tencereye ilave edin. Üzerine istediğiniz şekilde doğradığınız biberleri ilave edin ve karıştırmaya devam ederek kavurun. Domatesleri de rendeleyerek bu karışıma ilave edin. Biraz daha kavurun ve arzuya bağlı olarak da bu aşama da biraz da salça atabilirsiniz. Bulguru güzelce yıkayıp, tencereye en son ilave edin. Bulgurla karışım iyice karışıp bulgur kavrulana kadar karıştırın. En son su bardağı suyu ilave edin ve kısık ateşte kapağını kapatarak pişirin. Suyunu öektikten sonra biraz dinlenmesine izin vererek servis yapın. Sebzeli bulgur pilavı Malzemeler 2 orta boy yeşil biber 1 orta boy kırmızı dolmalık biber veya kırmızı kapari biberi de kullanabilirsiniz 1 kuru soğan 1 havuç 1 kurutulmuş domates 1-2 adet patlıcan 3 yemek kaşığı zeytinyağı 1 yemek kaşığı tereyağı 1,5 su bardağı pilavlık bulgur 2 su bardağı su Yarım tatlı kaşığı domates salçası 1 çay kaşığı tuz Yarım çay kaşığı karabiber ve nane Hazırlanışı İlk olarak sadece patlıcanı soyun ve tuzlu suda 1 saat kadar bekletin. Acısı giden patlıcanı hafif kızartın hazır olarak bekletin. Malzemeleri bu sırayla tencereye alın. Zeytinyağı, tereyağı, küp küp doğranmış havuç, soğan, kuru domates, diğer kalan biberlerin tümü. Bu sıranın her biri arasında 2-3 dakika kadar kavurma işlemi yapın ve en son malzemeden sonra bu işlemi 5 dakikaya çıkartın. Bulguru ekleyin, salça, karabiber, nane ve tuzu da ekleyerek birkaç dakika daha kavurduktan sonra suyunu ve hazırladığınız patlıcanı ilave edin. Bu suyun sıcak olması gerekmektedir. 12-15 dakika kadar suyunu çekene kadar pişirin. Dinlenmesine izin verin ve servis edin.

Haberler
31 Temmuz 2019 - 14:06
Pilav Nasıl Yapılır / Pirinç Pilavı Nasıl Yapılır?

Pilav Nasıl Yapılır / Pirinç Pilavı Nasıl Yapılır?

"Ne yaparsam yapayım pilavım tane tane olmuyor” diyor musunuz? Pilav nasıl yapılır? Pirinç pilavı nasıl yapılır, Pirinç pilavı yapmanın püf noktalarını ve pirinç pilavı yapımına dair tüm detaylar yazımızda bulabilirsiniz... Hazırsanız pirinç pilavı yapmaya başlayalım. Pirinç Pilavı Tarifi İçin Malzemeler 1 yemek kaşığı ayçiçek yağı 2 yemek kaşığı tereyağı 2 yemek kaşığı arpa şehriye 1 su bardağı baldo pirinç 1,5 su bardağı sıcak tavuk suyu 4 damla limon suyu 1 adet kesme şeker 1/2 çay kaşığı tuz Pirinç Pilavı Yapmanın Püf Noktaları Öncelikle kaliteli Çorum / Osmancık ya da Kastamonu / Tosya pirinci olursa pilavın kıvamını daha iyi tutturabilirsiniz. Tereyağı ve sıvı yağı teflon geniş bir tencerenin içerisine alın. Arpa şehriyeleri yakmadan kısık ateşte güzelce kavurun.  Pirinçleri soğuk suyun içerisinde güzelce yıkadıktan sonra arpa şehriyelerle birlikte güzelce kavurun. Pilavın tane tane olması için şeker ve limon suyu karışımını ilave edin. Son olarak tavuk suyu ve tuzu da ilave ettikten sonra ağzını kapatıp 15 dakika kadar pişirin.  Pilav suyunu çekene kadar kapağını açmayın. Pilav suyunu çektikten sonra tencerenin üstüne kağıt havlu örtüp kapağını kapatın, Tane tane olan pirinç pilavını kuru fasulye, patates sulusu ya da sade salata ve turşu ile servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun. Not 1: Pirinçleri yıkadıktan sonra uzun süre mutfak tezgâhında bekletmeyin çünkü pirinçte şişme veya kırılmalar meydana gelir. Not 2: Kullandığınız pirinç türüne göre eklemeniz gereken su miktarında farklılık olabilir.

Haberler
29 Temmuz 2019 - 09:55
Bu pilavı yemek için 600 yıldır bu köye her yıl 20 bin kişi akın ediyor

Bu pilavı yemek için 600 yıldır bu köye her yıl 20 bin kişi akın ediyor

Tarihi Baba Sultan köyünün kurucusu olan ve bu köyde meftun bulunan Geyikli Baba Hazretlerini anmak için 641 yıldır düzenlenen etkinliklerin bu 642'cisi 20 bin kişinin katılımıyla düzenlendi. Köy meydanında bulunan Geyikli Baba Hazretlerinin kabrinin başında Kuran-ı Kerim ve mevlit okunarak başlayan etkinlikler pilavların ve etlerin pişmesiyle devam etti. Hiç ara vermeden 641 yıldır 110 küçük baş hayvanın ve 3 ton pirinç köye gelen misafirlere bu yılda ilk günkü usulle 642'inci kez ikram edildi. Aşırı yoğunluk sebebiyle köyün içine araçlar Jandarma ekipleri tarafından alınmazken köyün dışında park alanında durulup köyün içine Kestel Belediyesi'nin tahsis ettiği otobüslerle taşındı. İnsanlar akın akın hem Geyikli Baba Hazretlerini anmak ve hemde 642 yıldır pişirilen pilavdan yemek için Kestel ilçesine bağlı Baba Sultan köyünü hınca hınç doldurdu. Kalabalık sebebiyle köyle adım atacak yer kalmazken pişen pilavın tüm misafirlere bol bol yettiği görüldü.  Bu etkinliğin bu 642'inci defa düzenlendiğini ifade eden köyün sakinleri "Biz Baba Sultan köyü sakinleri olarak her yıl yılda bir defa bu etkinliği düzenliyoruz. 110 küçük baş hayvan ve 3 ton pirinç pişiriyoruz. Köyümüze her yıl 20 bin kişi ziyaret ediyor.Pişen pilavın hiç yetmediği olmadı her yıl artıyor" dedi.  Bu yıl düzenlenen etkinlikte köye gelen vatandaşların araçları jandarma ekipleri tarafından köyün 2 kilometre gerisinde durdurulurken etkinliğin bitimiyle birlikte aşırı yoğunluk yaşandı. 

Haberler
24 Temmuz 2019 - 09:53