15˚
İstanbul
15˚
hafif yağmur
Nem %62
Rüzgar 7.10 /s
Cuma
20˚/12˚
Cumartesi
23˚/13˚
Pazar
23˚/16˚
Pazartesi
21˚/16˚
19 Mayıs 2022 Perşembe
Sonuç
Bayatlamayan poğaça nasıl yapılır, Bayatlamayan poğaça tarifi

Bayatlamayan poğaça nasıl yapılır, Bayatlamayan poğaça tarifi

Bayatlamayan poğaça tarifi, her hanımın mutfakta aradığı bir tariftir. Günler geçse de ilk günkü tazeliğini koruyan bir poğaça tepsisinin tamamı tüketilebileceğinden de ziyan olmayacak bir yiyecektir. Bayatlamayan poğaça tarifinizin içine istediğiniz harcı ekleyebilirsiniz ancak bu poğaçayı birkaç gün tüketebileceğinizden içine tavuk gibi hemen bozulabilecek iç harç hazırlamamanızı tavsiye ediyoruz. Bayatlamayan poğaça tarifi Hamuru için malzemeler 1 su bardağı yoğurt 1 su bardağı sıvı yağ 2 su bardağı ılık su 1 paket yaş maya veya 1 çorba kaşığı kuru maya 1 tatlı kaşığı tuz 1 yemek kaşığı şeker 1 adet yumurta Un (yaklaşık 9 su bardağı) Üzeri için malzemeler Yumurta sarısı Susam, çörek otu (isteğe bağlı) Hazırlanışı Bir karıştırma kabına, 2 su bardağı ılık suyu, 1 yemek kaşığı şekeri alın ve üzerine 1 paket maya veya 1 çorba kaşığı kuru mayayı ekleyerek tümünü eritin. Bu şekilde iken üzerini bir streç ile tamamen kapatın ve 5 dakika kadar dinlendirin. Ardından üzerine 1 su bardağı sıvı yağı, 1 su bardağı yoğurdu, 1 tatlı kaşığı tuzu ve 1 adet yumurtayı ekleyerek iyice karıştırın. Yaklaşık 9 su bardağı unu yavaş yavaş yani kontrollü olacak şekilde ekleyerek her seferinde iyice yoğurun. Hamurunuz ele yapışmayan bir hamur olmalıdır. Ardından hamurun üzerini kapatıp, bu bir kapak, kalın bir örtü veya bir streç film olabilir, en az 1 saat kadar dinlendirin. Sonrasında hamuru alın ve birkaç defa yoğurarak hamurun içindeki havayı alın. Mayalanan ve havası alınan hamura, dilediğiniz gibi şekil verin. Bu bir baget şekli veya yuvarlak olabilir. Bir kâseye 1 yumurta sarısını, birkaç yemek kaşığı sıvı yağı ekleyerek, fırın tepsisine yerleştirdiğiniz poğaçalarınızın üzerine sürün. Dilerseniz içerisine peynir veya başka bir harçtan malzeme koyabilirsiniz fakat bu poğaçanın bayatlamayan bir poğaça olduğu düşünülürse birkaç gün tüketilebileceğinden, iç harcını hemen bozulabilecek malzemelerden hazırlamamanızı tavsiye ederiz. Yumurta sarıları sürülmüş poğaçaların üzerine susam veya çörek otu serpin. 185 derecede önceden ısıttığınız fırında 30 dakika pişirin.

Haberler
26 Ocak 2020 - 12:50
Yumuşak poğaça tarifi, Poğaça nasıl yapılır, en kolay poğaça yapımı ve hazırlanışı

Yumuşak poğaça tarifi, Poğaça nasıl yapılır, en kolay poğaça yapımı ve hazırlanışı

Yumuşacık, pofuduk ve pratik bir poğaça tarifi arıyorsanız işte tam da size göre iki tarifimiz var. Bu pamuk poğaçalara bayılacaksınız. Malzemeler 1,5 su bardağı süt 1 su bardağı sıvı yağ 2 yumurta (sadece akı sarılar üzerine) 1 paket yaş maya 3 tatlı kaşığı şeker 1 tatlı kaşığı tuz Alabildiğince un (5 su bardağı kadar) Üzerine; Yumurta sarısı Susam veya çörek otu Hazırlanışı 1 paket yaş mayayı alın ve bir karıştırma kabının içine elinizle ufalayın. Üzerine 3 tatlı kaşığı toz şekeri ve 1,5 su bardağı sütü ilave edin. Karıştırın. İyice karışınca, 1 su bardağı sıvı yağı, 2 adet yumurta akını ve 1 tatlı kaşığı tuzu ilave ederek karıştırın. Yaklaşık olarak 5 su bardağı unu kontrollü olarak (bu çok önemli) ilave edin ve yoğurmaya devam edin. Hamurunuz yumuşak olmalı. Eğer 5 su bardağı un fazla gelirse sert olacaktır. Hamurun üzerini streç ile kapatın ve 1 saat dinlenmeye bırakın. Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparın ve ardından elinizle yuvarlayıp, yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Yaklaşık olarak bu ölçülerde 16 adet poğaça çıkmaktadır. Poğaçaların üzerine çörek otu ve susam serpin. 180 derecede ısıttığınız fırında, 25 dakika kadar pişirin. Yumuşacık peynirli baget poğaça tarifi Malzemeler 1 su bardağı ılık süt 1 su bardağı ılık su 1 su bardağı sıvıyağ 2 adet yumurta (beyazı içine sarısı üstüne sürülecek) 3 çorba kaşığı toz şeker 1 tatlı kaşığı tuz 1 küçük paket yaş maya veya 1,5 tatlı kaşığı kuru maya 6 su bardağı kadar un İç harcı için malzemeler; İsteğe beyaz peynir Hazırlanışı Sıvı olan; 1 su bardağı ılık sütü, 1 su bardağı ılık suyu ve 1 su bardağı sıvıyağı bir karıştırma kabına alın. Üzerine 3 çorba kaşığı toz şekeri ve 1,5 tatlı kaşığı kırı mayayı ilave edip iyice karıştırın. Maya eriyene kadar iyice karıştırın. Üzerine 6 su bardağı kadar unu ilave edin. Eğer hamur cıvık gelirse 1 su bardağı daha ilave edebilirsiniz. 1 tatlı kaşığı tuzu da ekleyip iyice yoğurun. Bir zemin üzerin, unlayıp orada yoğurmaya devam edebilirsiniz. Sonra bir kaba alıp üzerini kapatarak yarım saat kadar 50 derece fırında mayalanmaya bırakın. Tezgâhın üzerin, yine unlayarak birkaç kez yoğurun ki havası çıksın. Ardından 16 eşit parçaya veya daha fazla parçaya ayırarak elinizle oval bir şekilde açın. İçine hazırladığınız peynirli iç karışımdan ilave edin. Bir fırın tepsisine yağlı kağıt servin ve poğaçaları dizin. 45 dakika dışarda veya 20 dakika 50 derece fırında mayalandırın. Üzerlerine yumurta sürü sürüp, susam dökün. Önceden ısıttığınız 200 derece fırında 20 ila 22 dakika kadar pişirin.

Haberler
24 Ocak 2020 - 13:23
Mayasız poğaça nasıl yapılır, Mayasız poğaça tarifi ve en kolay Mayasız poğaça pratik yapımı

Mayasız poğaça nasıl yapılır, Mayasız poğaça tarifi ve en kolay Mayasız poğaça pratik yapımı

Evde kolay poğaça yapmanın yöntemlerini hepimiz ararız. Aile bireyleri ve özellikle çocuklar severek tüketsin isteriz. Bunun yanında misafir sofralarının da olmazsa olmazı mayasız pratik poğaçalar kıyır kıyır tadıyla damakları da sofraları da şenlendirmektedir. Hele ki poğaça pişen bir evden yayınlan kokuya hayran olmamak elde değildir. Herkesin severek tüketeceği bu beş dakikada hazırlanan poğaçayı mutlaka deneyin. Poğaçayı kıyır kıyır yapan sirkeyi hamura eklemeyi unutmayın… 5 dakikada mayasız poğaça tarifi Malzemeler 1 su bardağı yoğurt 1 çay bardağı sıvı yağ 3,5 su bardağı un 100 gram tereyağı 1 adet yumurtanın akı (sarısı üzerine) 1 tatlı kaşığı tuz 1 paket kabartma tozu 1 tatlı kaşığı sirke Arası için malzemeler Beyaz peynir ve maydanoz Üzeri için 1 adet yumurta sarısı 1 çay kaşığı toz şeker Susam Hazırlanışı 1 su bardağını bir karıştırma kabına alın. Üzerine 1 çay bardağı sıvı yağını ilave edin. 100 gram kadar tereyağını eritin ve biraz ılındıktan sonra onu da karışıma ilave edin. 1 tatlı kaşığı sirkeyi ilave edin. 1 adet yumurtanın sarısını ayırın ve beyazını da karışıma ekleyin. Üzerine de 1 tatlı kaşığı tuzu atarak iyice harmanlayın. 3,5 su bardağı unu birer bardak olacak şekilde yavaş yavaş ilave edin. Unu ilave ederken bir paket kabartma tozunu da ilave edin. Hamurdan bir mandalina büyüklüğünde parça alın ve elinizde düzgün olacak şekilde yuvarlayın. Elinizde açın ve içine istediğiniz iç harcı hazırlayarak ilave edip hamuru kapatın. Ardından yağlı kâğıt serdiğiniz fırın tepsisine tüm hamurları dizin. Bir karıştırma kabına yumurta sarısını ve 1 çay kaşığı toz şekeri ilave ederek iyice karıştırın. Ardından şeker karışımlı yumurta sarısını poğaçaların tümünün üzerine sürün. Üzerine susam ve çörek otu da serpin. 180 derecede önceden ısıttığınız fırına poğaçaları atın ve üzeri kızarıp poğaçalar altın renginin biraz koyusuna dönene kadar pişirin ve ardından fırından çıkartarak 10 dakika kadar dinlenmesine izin verin ve ardından sıcak sıcak servis edin.

Haberler
27 Aralık 2019 - 17:29
Mayalı poğaça tarifi, Mayalı Poğaça yapımı, Mayalı poğaça nasıl yapılır

Mayalı poğaça tarifi, Mayalı Poğaça yapımı, Mayalı poğaça nasıl yapılır

Efsane bir lezzet olan, yiyenlerin bir daha istediği puf puf, mayalı, pofidik poğaça tarifini sizler için hazırladık. Bu tarifi önceden hazırlayıp, üzerini kapatarak buzluğa atabilir ve misafir geldiğinde, sadece fırını önceden ısıtıp poğaça çözülmeden üzerine hemen yumurta sarısını sürerek pişirebilirsiniz. Bu poğaçayı bekletmekten korkmayın çünkü bu tarif bekledikçe güzelleşir. Bu bakımdan buzluğa da rahatlıkla koyarak, dilediğiniz zaman pişirebilirsiniz. Dere otlu Mayalı Poğaça Tarifi İçin Gerekli Malzemeler 500 g un 1 paket Mayalı Poğaça Harcı 3 çay kaşığı tuz 1,5 çay bardağı ılık süt 1,5 çay bardağı sıvı yağ 1 çay bardağı ılık su Yarım demet dereotu İç harcı için malzemeler; Peynir Üzeri için malzemeler; Yumurta sarısı Hazırlanışı 500 gram unu eleyin. Üzerine 1 paket mayalı poğaça harcını elediğiniz unun üzerine ekleyin. 3 çay kaşığı tuzu ekleyin ve bir kaşık ile hepsini birbirine karıştırın. Üzerine 1,5 çay bardağı ılık sütü, 1,5 çay bardağı sıvı yağ ilave edin ve biraz yoğururken, 1 çay bardağı ılık suyu yavaş yavaş ilave ederek yoğurmaya devam edin. Hamur iyice yoğrulana kadar 10 dakikaya yakın yoğurun. Hamuru bir streçle kapatın ve üzerine de temiz bir bez örtüp 40 dakika kadar bekletin ve mayalanmasına izin verin. Kabaran hamurun içine, ince ince kıyılmış dereotunu da ilave edin ve yeniden yoğurun. Bu hamuru eşit olacak şekilde 18 ayrı parçaya bölün. Beze şeklindeki bu hamurun her bir parçasını, elinizle bastırıp daire şeklinde açın. iç malzemesini koyup hamuru kapatın ve kapattığınız yer alta gelecek şekilde fırın tepsisine dizin. Tüm bezeleri açtıktan ve bu şekilde hazırladıktan sonra, fırın tepsisinde 20 dakika dinlendirin. Poğaçaların üzerine yumurta sarısı sürün, dilerseniz susam serperek fırına verin. 180 derece önceden ısıtılmış fırında 25 dakika kadar pişirin. 5 dakikada, çok pratik tava böreği Malzemeler 2 tane yumurta 50 gram rendelenmiş kaşar peyniri 50 gram beyaz peynir 1 su bardağı süt 7 dal ince doğranmış maydanoz 1 çay kaşığı kırmızı pul biber 1 tatlı kaşığı tuz 1 paket kabartma tozu 3,5 su bardağı un Kızartmak için 1 çay bardağı sıvı yağ Hazırlanışı Yumurtaları iyice çırpın ve üzerine beyaz ve kaşar peyniri (veya krem peynir) ekleyerek çırpmaya devam edin. Taze soğanı küçük küçük doğrayın ve karışıma ekleyin. 1 tatlı kaşığı tuzu ve 1 çay kaşığı pul biberi ilave ederek spatula ile çırpmaya devam edin. Üzerine kabartma tozu ve unu yavaş yavaş ekleyerek artık elinizle yoğurmaya başlayın. Eğer hamur elinize yapışırsa, elinizi yağlayarak yoğurmaya devam edin. Fazla un eklerseniz hamur katı olacaktır. Hamuru biraz toparlayın ve ortadan ikiye bölün. Sonra bunları yuvarlak hale getirin. Elinizle servis tabağı kadar veya biraz daha küçük olacak şekilde açın. Bıçakla önce artı şeklinde daha sonra bu üçgenleri küçülterek, 8 adet üçgen elde edin. Bunları yarım çay bardağı kazar bir tavaya alın ve kızdırın. Üzerine hamurları dizin ve ocağın altını kısın. Kabararak kızarmasını sağlayın.

Haberler
31 Ekim 2019 - 10:18