20˚
İstanbul
20˚
hafif yağmur
Nem %70
Rüzgar 4.97 /s
Salı
23˚/15˚
Çarşamba
23˚/15˚
Perşembe
25˚/17˚
Cuma
27˚/20˚
23 Mayıs 2022 Pazartesi
Sonuç
Evde midye dolma nasıl yapılır? 1 Kasım MasterChef 2021 midye dolma tarifi ve midye dolma iç pilavı malzemeleri

Evde midye dolma nasıl yapılır? 1 Kasım MasterChef 2021 midye dolma tarifi ve midye dolma iç pilavı malzemeleri

1 Kasım MasterChef 2021'de sokak lezzetlerinin başında gelen midye dolması tarifi, yarışmanın takipçileri tarafından araştırılmaya devam ediyor. Deniz ürünü olarak bilinen midyenin pişirildikten sonra iç pilav ile doldurulmasıyla hazırlanan midye dolmanın evde nasıl yapıldığını merak ediyor musunuz? Evde kolay midye dolma nasıl yapılır? Midye dolması için gerekli malzemeler nedir? Midye dolması iç pilavı nasıl hazırlanır? Tüm bu soruların cevabı haberimizde... MİDYE DOLMA TARİFİ İÇİN MALZEMELER 40 adet kabuklu midye ¾ su bardağı zeytinyağı 2,5 su bardağı sıcak su 1 adet taze sıkılmış limon suyu İç Pilav İçin: 1,5 su bardağı pirinç 4 adet orta boy kuru soğan 50 gram dolmalık fıstık 1 yemek kaşığı kuş üzümü (arzuya göre) 1 çay kaşığı domates salçası (arzuya göre) 8 yemek kaşığı zeytinyağı 1 yemek kaşığı toz şeker 1 tatlı kaşığı taze sıkılmış limon suyu 2,5 su bardağı sıcak su 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı yenibahar 1 tatlı kaşığı tuz ¼ demet dereotu ADIM ADIM MİDYE DOLMA TARİFİ  Midyeleri bol suda tamamen temizlenene kadar yıkadıktan sonra üzerlerinde bulunan lekeleri tel bir fırça yardımıyla temizleyip yeniden yıkayın ve bitişik, kabuklu kısımlarını birbirinden ayırmadan keskin bir bıçak yardımıyla uç kısımlarından açın. Tüylü kısımlarını elinizle çekerek alıp kabuklu midyeleri soğuk su dolu bir kapta kısa süre bekletin. Bol suda yıkayıp sularını süzdükten sonra ayrı bir yerde bekletin. Ayıklanmış pilavlık pirinci, ılık ve tuzlu suda 15 dakika kadar bekletin ve kabuğunu soyduğunuz kuru soğanları küçük küpler halinde doğrayın. Kuş üzümlerini kumunun çıkması için ılık suda bekletin. Suyunu süzdüğünüz pirinci duru su çıkana kadar durulayın ve zeytinyağını geniş bir pilav tenceresinde ısıtıp dolmalık fıstıkları hafif bir renk alana kadar kavurun. Arzuya göre çok az miktarda domates salçasını ekleyip karıştırın. Pirinci ilave ettikten sonra kısık ateşte kavurmaya devam edin. Suyu süzülmüş ve durulanmış kuş üzümleri, tuz, karabiber, yenibahar, taze sıkılmış limon suyu ve toz şekeri ekleyip karıştırın. Sıcak suyunu verip kısık ateşte pirinçler hafif diri kalacak şekilde pişirin, ince ince kıyılmış dereotunu ekledikten sonra ılık pilavı bir kenara alıp dinlendirin. Kabuklarını araladığınız midyelerin iç kısımlarını birer tatlı kaşığı kadar iç pilavla doldurup sıkıca kapatın. Geniş kısımları aşağı bakacak şekilde bir tencereye dizin. Üzerlerine zeytinyağı gezdirin. Ağırlık yapması adına üzerlerine porselen bir tabak kapatıp sıcak su gezdirin. Kısık ateşte 25-30 dakika kadar pişirdiğiniz midye dolmaların üzerine taze sıkılmış limon suyu gezdirin. Tercihe göre soğuk ya da sıcak olarak servis edebilirsiniz. MİDYE DOLMA YAPMANIN PÜF NOKTALARI NELERDİR? Midye etinin çiğ kalmaması için, mutlaka su içerisinde bekletin. Bu sayede kabukları da daha kolay açılacaktır. Midyenin yumuşak olması için, tarife başlarken içindeki tüyler kopartılmalıdır. İç harcı için sevdiğiniz baharatları pirince ekleyebilirsiniz, farklı aromalarda olmasının sebebi sizin ekleyeceğiniz baharatlardır. Tarifte kullanacağınız soğanları rendeleyerek daha aromalı bir tat elde edebilirsiniz. Midyeleri doldururken dikkat edilmesi gereken en önemli nokta, pirinçlerin soğuk olmasıdır. Kabuğu açık olan, önceden hava almış midyeleri kullanmamaya dikkat edin. Midyenin toplandığı ya da satıldığı yerden emin olun. Midyeleri dikkatli bir şekilde temizleyin, bol suda yıkayın. İç pilavı hafif diri kalacak şekilde pişirmeye özen gösterin. Kuş üzümü ve salçayı malzeme listesinde de belirtildiği üzere arzuya göre kullanın #r-2800157,2800012,2799906,2800121,#

Haberler
02 Kasım 2021 - 09:52
İç pilav tarifi, İç pilav nasıl yapılır, İç pilav yapımı ve hazırlanışı

İç pilav tarifi, İç pilav nasıl yapılır, İç pilav yapımı ve hazırlanışı

Pilav sevmeyen var mıdır? Peki iç pilav denemeyen var mıdır? Eğer hala bu efsane lezzeti denemediyseniz en kısa zamanda denemenizi tavsiye ederiz. Bu Osmanlı’dan günümüze kadar gelmiş pilav tarifinin tam ölçülü tutan tarifini sizlerle paylaşmak istiyoruz. Özellikle et yemeklerinin, tavuklu yemeklerin yanında bir yıldız gibi duran iç pilav hem yapımı hem lezzeti bakımından kendisi gibi garnitür yemeklerine fark atmaktadır. Yaparken de asla zorlanmayacağınız bu pilavın tarifi de oldukça pratiktir. Usta Şef Arda’dan İç Pilav Tarifi Malzemeler 2 yemek kaşığı tereyağı 2 su bardağı pirinç 1 adet soğan – yemeklik doğranmış 2 yemek kaşığı dolmalık fıstık 2 yemek kaşığı kuş üzümü 2 yemek kaşığı toz şeker Yenibahar Tarçın Tuz Karabiber Zeytinyağı 3 su bardağı su Hazırlanışı Pilav tenceresine zeytinyağını alın ve ısıtın. Üzerine yemeklik doğradığınız 1 adet soğanı ilave edin ve pembeleşene kadar kavurun. Dolmalık fıstığı ve pirinci ekleyip kavurun. Tuzu da ilave edin. Kuş üzümlerini sıcak suda 15 dakika bekletin ve suyunu süzüp pirincin üzerine ekleyin. Tarçın, yenibahar, karabiber, toz şekeri ekleyin. En son 3 su bardağı sıcak suyu ekleyin ve en yüksek ateşte kaynatın. Kaynadıktan sonra 15 dakika kadar en kısık ateşte tamamen suyunu çekmesini bekleyin. Bir bezle kapağını kapatıp demlendirin. Tam ölçülü nefis lezzetli ciğerli iç pilav tarifi Malzemeler 250 gr kuzu ciğeri (veya tavuk ciğeri) 1,5 su bardağı pirinç 1 adet orta boy soğan 1 çorba kaşığı dolma fıstığı 2,5 çorba kaşığı kuş üzümü 1 çay kaşığı dolma baharı(tepeleme) 1 çay kaşığı tarçın(tepeleme) Yarım çay kaşığı karabiber 1 çay bardağı zeytinyağı + 2 kaşık zeytinyağı 2,5 su bardağı sıcak su Tuz Hazırlanışı 250 gram kuzu ciğerini, zardan büyük olacak şekilde doğrayın. 1,5 su bardağı pirinci ıslatın. Bir pilav tenceresine zeytinyağının yarısını alın ve biraz ısıtın. Üzerine yemeklik doğradığınız soğanı ilave ederek pembeleşene kadar kavurun. 1 çorba kaşığı dolmalık fıstığı da ekleyin ve rengi hafif dönene kadar kavurun. Zardan iki kat büyük doğradığınız ciğerlerinizi ekleyin. Karıştırarak 3 dakika kadar kavurun. Islattığınız pirinci de yıkayıp ekleyin. Üzerine 1 tepeleme çay kaşığı dolma baharatını, yarım çay kaşığı karabiberi ve 1 tepeleme çay kaşığı tarçını, 2,5 çorba kaşığı kuş üzümünü, yarısını ayırdığımız zeytinyağını ve tuzu da ekleyin. 2,5 su bardağı sıcak suyu ekleyin. Karıştırın ve en kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. En son demlenmesi için dilerseniz sofra bezine sarın dilerseniz de kapağı ile tencere arasına temiz bir bez koyup 20 ila 30 dakika arasında demlendirin.

Haberler
29 Ocak 2020 - 13:31