2 Kasım MasterChef içli köfte tarifi! İçli köfte nasıl yapılır, malzemeleri ve püf noktası!
Oruk (Antalya usulü), kızarmış, haşlanmış, tepside içli köfte tarifi ve yapılışı yöreden yöreye değişmektedir. Evde kolay ve pratik içli köfte yapmak isteyenler için, içli köftenin püf noktalarını, malzemelerini, iç harcıyla ilgili bilinmesi gereken detayları haberimizde sizler için düzenledik. İçli köfte yapılırken nelere dikkat edilmeli, dağılmayan içli köfte nasıl yapılır? Detaylar haberimizde...
İÇLİ KÖFTE TARİFİ
İçli Köfte İçin Gerekli Malzemeler
İçli Köftenin Dışı İçin:
1,5 su bardağı ince köftelik bulgur
1 çay bardağı irmik
1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 su bardağından biraz eksik un
1 çay kaşığı tuz
1 su bardağı soğuk su
İçli Köftenin İç Harcı İçin:
2 yemek kaşığı sıvı yağ
300 gram kıyma
3 orta boy soğan
Yarım tatlı kaşığı salça
Yarım demek maydanoz
1 küçük çay bardağı küçük parçalı ceviz (dilerseniz)
Tuz
Pul biber
Karabiber (baharatlar ve tuz isteğe göre)
Kızartmak İçin/Haşlamak İçin (İsteğe Göre):
Sıvı yağ
Limon tuzu, tuz ve su (Haşlama İçli Köfte için)
İÇLİ KÖFTE NASIL YAPILIR?
Adım Adım İçli Köfte Tarifi:
Soğanlar ince ince doğrandıktan sonra tavaya sıvı yağ alınıp soğanlar eklenir ve pembeleşinceye kadar kavrulur.
Kavrulan soğanlara kıyma eklenir ve suyunu çekinceye kadar kısık ateşte kavrurmaya devam edilir.
Harcın içine salça eklenerek 3 dakika daha kavurma işlemi sürdürülür, biraz su eklenir ki; kıvamı yavan ve kuru olmasın.
Son olarak baharatlar, tuz, ceviz ve ince kıyılmış maydanoz da ilave edildikten sonra ocağın altı kapatılır ve iç harç soğumaya bırakılır.
Sırada içli köftenin dış cephesini hazırlamak var...
İnce bulgur 1 bardak soğuk su ile kısır yapar gibi ıslatıldıktan sonra suyunu çekmesi beklenir, ardından; irmik, salça, baharatlar ve tuz eklenip 15 dakika boyunca azar azar suyu eklenerek iyice yoğurulur, daha sonra un ilave edilir, 5 dakika daha yoğurulur.
İçli Köfte Dağılmaması İçin Ne Yapmak Gerekir?
İçli Köfte Hamurunun Püf Noktası: Ele alınıp yuvarlandığında dağılmıyorsa tamamdır fakat ele yapışabilir. Eller iyice yıkanır tekrar hamur ele alındığında yapışmaz.
İçli Köfteye Nasıl Şekil Verilir?
Cevizden biraz daha büyük olacak şekilde parçalar alınıp baş parmak ile ara ara su alınarak içi ince bir şekilde açılır ve oyulur.
Oyuğun içine iç harç koyulur ve yukarı doğru limon şekli verilerek uzatılır, hepsine aynı işlem uygulandıktan sonra içli köfteler kızgın yağda kızartılır.
Haşlama İçli Köfte İçin Pişirme Önerisi:
Haşlamak istiyorsanız bir tencerede kaynayan sıcak suya 2-3 parça küçük limon tuzu ve 1 tatlı kaşığı tuz ekleyin. İçli köfteleri içine bırakın. Haşlanan içli köfte üste çıkacaktır, sonrasında dilediğiniz gibi servis yapabilirsiniz.
İçli Köfte Servis Önerisi:
İsteğe göre, üzerine limon sıkabilir ya da üzerine sarımsaklı yoğurt ve salça sosu dökerek servis yapabilirsiniz.
#r-2800254,2800260,2800121,2800157,#