21˚
İstanbul
21˚
açık
Nem %37
Rüzgar 6.38 /s
Cumartesi
23˚/13˚
Pazar
23˚/16˚
Pazartesi
21˚/17˚
Salı
22˚/15˚
20 Mayıs 2022 Cuma
Sonuç
Masterchef finali ne zaman? Masterchef 2021 finalistleri belli oldu! Şampiyon kim olacak?

Masterchef finali ne zaman? Masterchef 2021 finalistleri belli oldu! Şampiyon kim olacak?

Yaklaşık 6 aydır devam eden ve yoğun bir izleyici kitlesine sahip olan Masterchef 2021, finale doğru ilerliyor. Dün akşam yayınlanan bölümünde üçüncü ceket sahibini de belirleyen yarışma, finalistlerin belli olmasıyla birlikte büyük final için geri sayıma başladı. Yarışmayı yakından takip eden izleyiciler, son ikiye kalan yarışmacıların final oyununda hangi yemekleri yapacağını ve şampiyonun kim olacağını merak ederken, büyük finalin de hangi gün yayınlanacağı konusunda yoğun bir araştırma yapmaya başladı. Peki Masterchef finali ne zaman? Masterchef 2021 finalistleri kimler? Şampiyon kim olacak? İşte detaylar… MASTERCHEF 2021 FİNALİSTLERİ KİM OLDU? Masterchef 2021 yarışmasının 12 Ocak 2022 tarihli yayınında finale kalan üç isimden birinin elenmesiyle birlikte büyük finalin finalistleri belli oldu. Yaptıkları yemeklerle şeflerden yüksek puan alarak finale kalmaya hak kazanan iki isim Eren ve Hasan oldu. Yayınlanacak yeni bölümde final yemeklerini yapacak olan Eren ve Hasan, şampiyonluk için geri sayıma başladı. MASTERCHEF ÜÇÜNCÜ CEKETİ KİM GİYDİ? 12 Ocak 2022 tarihinde yayınlanan bölümde hünerlerini sergileyen ve yaptıkları yemekleri Mehmet, Danila ve Somer Şef’e sunan yarışmacılar, şeflerden puanlarını aldılar. Beyaza uygun başlangıç, ana yemek ve tatlı konseptiyle hünerlerini sergileyen yarışmacılar arasından, yapılan puanlama sonucunda en az oyu alan Tahsin, Masterchef üçüncü ceketinin sahibi oldu. Masterchef son finalisti de Eren ve Hasan oldu. Masterchef ilk etabında Hasan 22, Tahsin ise 20 puan aldı. Ana yemek etabında Hasan yine 22 alırken, Tahsin 21 puan almış oldu. Günün son konseptinde tatlılarını yapan yarışmacılar arasından Hasan ve Tahsin ikisi de 28 puan almış oldu. Toplamda 69 puan alarak üçüncü ceketi giyme hakkı kazanan yarışmacı Tahsin olurken, Masterchef son finalisti ise Hasan oldu. MASTERCHEF FİNALİ NE ZAMAN? Masterchef 2021’in yayınlanan son bölümünde Mehmet Şef, büyük finalin tarihini açıkladı. Yarışmacılara detayları aktaran ünlü Şef Mehmet Yalçınkaya, 13 Ocak Perşembe ve 14 Ocak Cuma olmak üzere iki gün boyunca sürece olan final oyunlarından söz etti. Büyük finalin 14 Ocak Cuma akşamı olacağını belirten Mehmet Şef, yarı finalin ise 13 Ocak Perşembe akşamı gerçekleştirileceğini ifade etti. MASTERCHEF ÖDÜLÜ NE? Masterchef 2021 büyük final heyecanı devam ederken, şampiyonun kim olacağı ve büyük ödülün ne olacağı merak konusu oldu. Masterchef birincisine verilecek olan ödülün ne olacağı henüz net olarak belirtilmezken, 2020 yılında yapılan Masterchef yarışmasında şampiyonluğu elde eden yarışmacıya şampiyonluk kupasının yanı sıra lüks bir otomobilin verilmiş olması, bu yıl da aynı minvalde bir ödül olup olmayacağı sorularının sorulmasını sağladı. #r-2808631,2808377,#

Haberler
13 Ocak 2022 - 17:31
Kaymaklı bulgur pilavı nasıl yapılır? Ömür Akkor’un Kaymaklı Bulgur Pilavı tarifi, malzemeleri ve püf noktaları!

Kaymaklı bulgur pilavı nasıl yapılır? Ömür Akkor’un Kaymaklı Bulgur Pilavı tarifi, malzemeleri ve püf noktaları!

Masterchef 2021 yarışması, izleyicileri tarafından büyük bir merakla takip edilmeye devam ediliyor. Bu akşam yayınlanacak olan bölümünde ünlü Şef Ömür Akkor’u konuk edecek olan MastrChef 2021 yarışmasında üçüncü şef önlüğü için mücadele edilecek. Ömür Akkor’un Kaymaklı Bulgur Pilavı tarifini yapacak olan yarışmacılardan hangisinin şef önlüğünü kazanacağı merak edilirken, kaymaklı bulgur pilavı da büyük bir beğeni topladı. Peki kaymaklı bulgur pilavı nasıl yapılır? Kaymaklı bulgur pilavı tarifi nasıldır? Ömür Akkor’un kaymaklı bulgur pilavı nasıl yapılır? İşte detaylar… ÖMÜR AKKOR’UN KAYMAKLI BULGUR TARİFİ Maserchef 2021 yarşmasında yapılacak olan Ömür Akkor tarifiyle Kaymaklı Bulgur Pilavı malzemeleri aşağıdaki gibidir: 2 kase pilavlık bulgur 4 kaşık tel şehriye 1 yemek kaşığı tereyağı 3 tepeleme yemek kaşığı kaymak 3 yemek kaşığı zeytinyağı 3 kase su 1/4 (çeyrek) çay bardağı su 1,5 tatlı kaşığı tuz KAYMAKLI BULGUR PİLAVI NASIL YAPILIR? Öncelikle şehriyeler ve zeytinyağı bir tencere içinde kavrulur. Daha sonra tereyağı da ilave edilerek kokusu çıkana kadar kavrulur. Üzerine 2 kase su ve tuz ilave edilerek kaynayıncaya kadar pişirilir. Su kaynayınca bulgur ilave edilerek, kısık ateşte 35-40 dakika pişirilir. Pilavın pişmesine yakın tavada tereyağını nar gibi kızarana kadar kavrulur. Ardından pilavın altı kapatılır. Kaymağın için 1/4 çay bardağı su ilave edilir ve pilavın içine dökülür. Güzelce karıştırılır ve 10-15 dakika bekletilir. Kaymaklı bulgur pilavı hazır, afiyet olsun… KAYMAKLI BULGUR PİLAVI PÜF NOKTALARI Her yemeğin daha lezzetli bir kıvam alabilmesi için bazı püf noktaları bulunmaktadır. Kaymaklı bulgur pilavı için de bazı püf noktaları bulunmaktadır. Öncelikle seçtiğiniz malzemelerin taze olmasına özen göstermelisiniz. Verilen miktarlar, kıvamın daha iyi tutması için oldukça önemlidir. Özellikle kaymak ve su karışımında miktarları doğru ayarlamanız daha iyi bir lezzete ve kıvama ulaştıracaktır. #r-2807322,2806624,2806203,#

Haberler
05 Ocak 2022 - 16:20
Uskumru dolması nasıl yapılır? Uskumru dolmasının kılçığı nasıl çıkarılır, püf noktaları nelerdir?

Uskumru dolması nasıl yapılır? Uskumru dolmasının kılçığı nasıl çıkarılır, püf noktaları nelerdir?

MasterChef 2021 yarışmasının yarın akşam yayınlanacak bölümünde eleme heyecanı yaşanacak. Şefler bu hafta yarışmacılardan uskumru dolması yapmasını istiyor. Yayınlanan tanıtım fragmanlarının ardından uskumru dolmasının nasıl yapıldığını merak eden vatandaşlar, internet üzerinden yoğun bir araştırma yapmaya başladı. Peki uskumru dolması nasıl yapılır? Uskumru dolmasının kılçığı nasıl çıkarılır? Uskumru dolmasının püf noktaları neler? Uskumru dolması hangi ülkenin? İşte malzemeleri, tarifi ve püf noktaları ile Uskumru dolması! USKUMRU DOLMASI TARİFİ MasterChef 2021 yarışmasında yarışmacılardan yapması istenen uskumru dolmasının malzemeleri aşağıdaki gibidir: 4 orta boy uskumru 200 gr pirinç 2 soğan 50 gr kuş üzümü 50 gr kuş üzümü 2 yumurta sarısı 1 su bardağı galeta unu 1 çay kaşığı yenibahar 1 çay kaşığı karabiber 1 çeyrek demet maydanoz 1 su bardağı un 1 çay bardağı zeytinyağı 1 çeyrek demet dereotu 1 su bardağı sıcak su Tarçın Tuz USKUMRU DOLMASI KILÇIĞI NASIL ÇIKARILIR? Uskumru dolmasının kılçığını çıkarmak için önemli püf noktaları bulunmaktadır. Öncelikle uskumrunun karnının yarılmasına izin vermeden solungaçların temizlenmesi gerekmektedir. Daha sonra kuyruk kısmından orta kemiği kırılır ve balık başparmaklarla ovularak kemiğinden ayrılır. Kemik üst kısımdan tutularak çıkarılır ve üzerindeki etler de temizlenir. USKUMRU DOLMASI NASIL YAPILIR? Öncelikle bir tencere içinde zeytinyağı ısıtılır ve çam fıstıkları bu yağ içinde kavrulur. Ardından kıyılmış soğan ve temizlenmiş uskumru etleri ilave edilerek kavurma işlemine devam edilir. Daha sonra üzerine pirinç ilave edilir ve iyice karıştırılır. Karışımın üzerine tarçın, karabiber, yenibahar, kuş üzümü ve tuz eklenir. Sıcak su eklenerek kısık ateş üzerinde 5 dakika kadar pişirilir. Ardından kıyılmış dereotu ve maydanoz ilave edilerek, harç hazır hale getirilir. Daha önceden teknikleri ile kılçıklarından ayrılmış olan uskumruların içine hazırlanan harç doldurulur ve önce una daha sonra da çırpılmış yumurta sarısına ve ardından da galeta ununa bulanarak çok fazla kızgın olmayan bir yağ içinde 6-7 dakika kadar kızartılır. Kızartma işlemi tamamlandığında sıcak olarak servis edilir. Afiyet olsun… USKUMRU DOLMASI PÜF NOKTALARI Uskumru dolmasının en önemli püf noktası, etini kılçığından doğru bir şekilde ayırmaktadır. Öncelikle uskumrular bol su ile yıkanır ve baş kısımları ayrılır. Kuyruk kısmı sağa sola bükülerek omurga ile bağlantısı koparılır. Daha sonra iki parmak ile balığın deri kısmından bastırılarak eti iyice yumuşatılır ve ardından hafif hafif bastırma işlemine devam edilerek yuvarlanır. Bu işlem sonucunda balığın içindeki karkası çıkarılıp atılır. Karkasın etli kısımları temizlenerek bir kapta toplanır. Bu işlemlerin ardından bir makas yardımıyla balıktaki tüm yüzgeçler balığa zarar vermeden kesilir. #r-2806862,2806624,2806203,#

Haberler
01 Ocak 2022 - 17:26
Piimasupp tarifi, yapılışı ve malzemeleri! 3 Kasım MasterChef 2021 Piimasupp nedir, nasıl yapılır?

Piimasupp tarifi, yapılışı ve malzemeleri! 3 Kasım MasterChef 2021 Piimasupp nedir, nasıl yapılır?

3 Kasım MasterChef 2021'in merak edilen lezzetlerinden biri olan Piimasupp tarifi, yapılışı ve malzemeleri sorgulanmaya devam ediyor. Bir diğer adıyla "makarna şekilli Estonya sütü çorbası" olarak bilinen ve  Estonya Mutfağı'na ait bir çorba olan, ülkemizdeki süt çorbasını andıran Piimasupp çorbasına dair merak edilenler haberimizde... PİİMASUPP ÇORBASI İÇİN GEREKLİ MALZEMELER (4 Porsiyon) 3 su bardağı su 1,5 çay kaşığı tuz 1,5 su bardağı küçük ila orta boy kuru makarna 1 litre tam yağlı süt 1 yemek kaşığı (12 gram) tatmak için toz şeker 1 yemek kaşığı (15 gram) tuzsuz tereyağı SERVİS İÇİN GEREKLİ MALZEMELER Tereyağı Tarçın şeker ADIM ADIM PİİMASUPP YAPILIŞI Büyük bir tencerede suyu kaynatın ve kaynayan suya tuz ve makarnayı ilave edin, ardından ısıyı orta dereceye düşürün ve ara sıra karıştırarak makarna yumuşamaya başlayıncaya kadar pişirin. (Yaklaşık beş dakika sürebilir.) Süt ve şekeri karıştırın, ardından makarna yumuşayana ve süt koyulaşmaya başlayana kadar pişirmeye devam edin, yapışmayı önlemek için altını ve kenarlarını sık sık karıştırın. İsteğe göre ilave şeker ve tuz ile tatlandırın. Servis kaselerine paylaştırdıktan sonra üzerine isteğe bağlı olmak suretiyle, küçük bir parça tereyağı ve bir tutam tarçın şekeri serpin. Servis Önerisi: Sıcak servis edilmesi ve tüketilmesi önerilir. #r-2800448,2800317,2800306,2800301,2800296,#

Haberler
04 Kasım 2021 - 10:43
Paçanga böreği tarifi, malzemeleri ve püf noktası!  2 Kasım MasterChef paçanga böreği nasıl yapılır?

Paçanga böreği tarifi, malzemeleri ve püf noktası! 2 Kasım MasterChef paçanga böreği nasıl yapılır?

Paçanga böreği tarifi MasterChef 2021 izleyicileri tarafından 2 Kasım itibariyle araştırılmaya devam ediyor.  1983 yılında "pastırmalı ve peynirli bir tür börek” olarak adlandırılan paçanga böreği, adını rivayete göre 1960'lı yıllarda ünlü bir Küba müziği ve dansı olan "Pachanga"dan almıştır. Çıtır çıtır oluşuyla sigara böreğine benzeyen paçanga böreği, içindeki malzemeler sebebiyle farklı adlandırılır. Peki, paçanga böreği nasıl yapılır? Evde paçanga böreği yapmanın püf noktası nedir? Haber detaylarında! PAÇANGA BÖREĞİ TARİFİ  PAÇANGA BÖREĞİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER: 1 adet hazır yufka 1 adet domates 1 adet yeşilbiber 1 adet kırmızı kapya biber 150 gram rendelenmiş kaşar peyniri 150 gram doğranmış pastırma Pişirmek (Kızartmak) İçin: Yarım çay bardağı sıvı yağ ADIM ADIM PAÇANGA BÖREĞİ NASIL YAPILIR? İlk olarak paçanga böreğinin iç harcı hazırlamaya başlanır ve biberler küçük küçük doğranarak az sıvı yağda sotelenir. Ardından derin bir kap içerisine alınır.  Biberlerin biraz soğumasının ardından soyulan ve küp küp doğranan domateslere; kaşar peyniriyle pastırmalar eklenip karıştırılarak iç harç hazırlanır. Yufka ile börekler sarılır. Yufka, büyüklüğüne göre 6 veya 8 üçgen parçaya bölünür. Her parçaya iç harcından bolca yerleştirilerek sigara böreği sarma tekniği kullanılarak fakat daha geniş sarılır. Hazırlanan börekler bol sıvı yağda kızartılır, sıcağıyla fazla bekletmeden servis yapılır. PAÇANGA BÖREĞİ PÜF NOKTALARI NELERDİR? Malzemeler çiğden konulmalıdır fakat biberleri tercihinize bağlı olarak 1-2 dakika soteleyebilirsiniz. Paçanga böreğini sıcak olarak servis etmelisiniz. İsterseniz, paçanga böreğinin yanına tadını pekiştirecek garnitürler ekleyebilirsiniz. PAÇANGA BÖREĞİ PİŞİRME VE SERVİS ÖNERİLERİ Paçanga böreğinizi pastırma ile yapabileceğiniz gibi alternatif olarak sucukla kullanarak da hazırlayabilirsiniz.  Eğer kızartma işlemi yapmak istemiyorsanız paçanga böreğinizi fırında da yapabilirsiniz. Galeta ununa bulayarak fırınlayacağınız, bu haliyle de çok lezzetli olan paçanga böreğini sizlerde çok seveceksiniz. #r-2800254,2800296,2800157,2800121,#

Haberler
02 Kasım 2021 - 14:20
2 Kasım MasterChef içli köfte tarifi! İçli köfte nasıl yapılır, malzemeleri ve püf noktası!

2 Kasım MasterChef içli köfte tarifi! İçli köfte nasıl yapılır, malzemeleri ve püf noktası!

Oruk (Antalya usulü), kızarmış, haşlanmış, tepside içli köfte tarifi ve yapılışı yöreden yöreye değişmektedir. Evde kolay ve pratik içli köfte yapmak isteyenler için, içli köftenin püf noktalarını, malzemelerini, iç harcıyla ilgili bilinmesi gereken detayları haberimizde sizler için düzenledik. İçli köfte yapılırken nelere dikkat edilmeli, dağılmayan içli köfte nasıl yapılır? Detaylar haberimizde... İÇLİ KÖFTE TARİFİ İçli Köfte İçin Gerekli Malzemeler İçli Köftenin Dışı İçin: 1,5 su bardağı ince köftelik bulgur 1 çay bardağı irmik 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber 1 tatlı kaşığı biber salçası 1 su bardağından biraz eksik un 1 çay kaşığı tuz 1 su bardağı soğuk su İçli Köftenin İç Harcı İçin: 2 yemek kaşığı sıvı yağ 300 gram kıyma 3 orta boy soğan Yarım tatlı kaşığı salça Yarım demek maydanoz 1 küçük çay bardağı küçük parçalı ceviz (dilerseniz) Tuz Pul biber Karabiber (baharatlar ve tuz isteğe göre) Kızartmak İçin/Haşlamak İçin (İsteğe Göre): Sıvı yağ  Limon tuzu, tuz ve su (Haşlama İçli Köfte için) İÇLİ KÖFTE NASIL YAPILIR?  Adım Adım İçli Köfte Tarifi:  Soğanlar ince ince doğrandıktan sonra tavaya sıvı yağ alınıp soğanlar eklenir ve pembeleşinceye kadar kavrulur. Kavrulan soğanlara kıyma eklenir ve suyunu çekinceye kadar kısık ateşte kavrurmaya devam edilir.  Harcın içine salça eklenerek 3 dakika daha kavurma işlemi sürdürülür, biraz su eklenir ki; kıvamı yavan ve kuru olmasın. Son olarak baharatlar, tuz, ceviz ve ince kıyılmış maydanoz da ilave edildikten sonra ocağın altı kapatılır ve iç harç soğumaya bırakılır. Sırada içli köftenin dış cephesini hazırlamak var... İnce bulgur 1 bardak soğuk su ile kısır yapar gibi ıslatıldıktan sonra suyunu çekmesi beklenir, ardından; irmik, salça, baharatlar ve tuz eklenip 15 dakika boyunca azar azar suyu eklenerek iyice yoğurulur, daha sonra un ilave edilir, 5 dakika daha yoğurulur.  İçli Köfte Dağılmaması İçin Ne Yapmak Gerekir? İçli Köfte Hamurunun Püf Noktası: Ele alınıp yuvarlandığında dağılmıyorsa tamamdır fakat ele yapışabilir. Eller iyice yıkanır tekrar hamur ele alındığında yapışmaz. İçli Köfteye Nasıl Şekil Verilir? Cevizden biraz daha büyük olacak şekilde parçalar alınıp baş parmak ile ara ara su alınarak içi ince bir şekilde açılır ve oyulur. Oyuğun içine iç harç koyulur ve yukarı doğru limon şekli verilerek uzatılır, hepsine aynı işlem uygulandıktan sonra içli köfteler kızgın yağda kızartılır. Haşlama İçli Köfte İçin Pişirme Önerisi: Haşlamak istiyorsanız bir tencerede kaynayan sıcak suya 2-3 parça küçük limon tuzu ve 1 tatlı kaşığı tuz ekleyin. İçli köfteleri içine bırakın. Haşlanan içli köfte üste çıkacaktır, sonrasında dilediğiniz gibi servis yapabilirsiniz. İçli Köfte Servis Önerisi: İsteğe göre, üzerine limon sıkabilir ya da üzerine sarımsaklı yoğurt ve salça sosu dökerek servis yapabilirsiniz. #r-2800254,2800260,2800121,2800157,#

Haberler
02 Kasım 2021 - 13:48
Kadınbudu köfte nasıl yapılır? İşte Masterchef 2021 kadınbudu köfte tarifi!

Kadınbudu köfte nasıl yapılır? İşte Masterchef 2021 kadınbudu köfte tarifi!

18 Ekim 2021 tarihli Masterchef programında şeflerin yarışmacılara yaptırdığı kadınbudu köfte büyük ilgi gördü. Kadınbudu köfte tarifi üzerine yoğun bir arama yapan izleyici, “Kadınbudu köfte nasıl yapılır?” “Kadınbudu köfte kaç kalori? gibi soruların cevabını aramaya başladı. Biz de en güzel kadınbudu tarifini sizler için derledik. İşte Masterchef 2021 kadınbudu tarifi! KADINBUDU KÖFTE NASIL YAPILIR? En beğenilen lezzetlerden biri olan kadınbudu köfte, kolay yapımıyla da mutfakların vazgeçilmezi konumunda. Evlerinizde dilediğiniz zaman rahatlıkla yapabileceğiniz ve malzemelerine kolayca erişebileceğini kadınbudu köfte tarifini sizler için derledik. MALZEMELER: 500 gr kıyma, 3 yumurta, 1 çay bardağı pirinç, 1 orta boy soğan, Zeytinyağı, Karabiber, Galeta unu, Tuz. YAPILIŞI: Küçük küçük doğranmış soğanlar zeytinyağına kavrulur. 500 gr kıymanın yarısı üzerine eklenir ve kavrulmaya devam edilir. 1 çay bardağı pirinç güzelce yıkadıktan sonra haşlanır. Suyu iyice süzülen pirinç bir tepsiye alınır. Üstüne soğanla birlikte kavrulan kıyma, kıymanın diğer yarısı, 1 yumurta ve tuzla karabiber eklenir. Ardından tüm malzemeler güzelce karıştırılır. Güzelce yoğrulan köfte harcı küçük küçük bezeler halinde alınarak elle şekil verilir. Yumurta ve galeta ununa bulayarak kızartılır. Afiyet olsun… KADINBUDU KÖTE KAÇ KALORİ? Son zamanların genel problemlerinden biri olan kilo problemi ne yazık ki keyifle yediğimiz yemekleri de sınırlandırmamızı zorunlu hale getiriyor. Kadınbudu köfte tarifini büyük bir ilgiyle takip eden bireyler de bir yandan kadınbudu köfte kaç kalori sorusuna da cevap aramakta. Kadınbudu köftenin içerisinde %32,06 karbonhidrat, %35,12 yağ ve %29,71 de protein bulunmaktadır. Orta boy porsiyonu 405,35 kalori içermektedir. Kalsiyum ve Vitamin A açısından zengin olan kadınbudu köftenin 1 adeti 202.67 kaloridir.   #r-2798084,2798032,2798010,#

Haberler
19 Ekim 2021 - 10:03