22˚
İstanbul
22˚
parçalı bulutlu
Nem %44
Rüzgar 4.41 /s
Salı
23˚/16˚
Çarşamba
22˚/12˚
Perşembe
18˚/11˚
Cuma
20˚/12˚
16 Mayıs 2022 Pazartesi
Sonuç
İç pilav tarifi, İç pilav nasıl yapılır, İç pilav yapımı ve hazırlanışı

İç pilav tarifi, İç pilav nasıl yapılır, İç pilav yapımı ve hazırlanışı

Pilav sevmeyen var mıdır? Peki iç pilav denemeyen var mıdır? Eğer hala bu efsane lezzeti denemediyseniz en kısa zamanda denemenizi tavsiye ederiz. Bu Osmanlı’dan günümüze kadar gelmiş pilav tarifinin tam ölçülü tutan tarifini sizlerle paylaşmak istiyoruz. Özellikle et yemeklerinin, tavuklu yemeklerin yanında bir yıldız gibi duran iç pilav hem yapımı hem lezzeti bakımından kendisi gibi garnitür yemeklerine fark atmaktadır. Yaparken de asla zorlanmayacağınız bu pilavın tarifi de oldukça pratiktir. Usta Şef Arda’dan İç Pilav Tarifi Malzemeler 2 yemek kaşığı tereyağı 2 su bardağı pirinç 1 adet soğan – yemeklik doğranmış 2 yemek kaşığı dolmalık fıstık 2 yemek kaşığı kuş üzümü 2 yemek kaşığı toz şeker Yenibahar Tarçın Tuz Karabiber Zeytinyağı 3 su bardağı su Hazırlanışı Pilav tenceresine zeytinyağını alın ve ısıtın. Üzerine yemeklik doğradığınız 1 adet soğanı ilave edin ve pembeleşene kadar kavurun. Dolmalık fıstığı ve pirinci ekleyip kavurun. Tuzu da ilave edin. Kuş üzümlerini sıcak suda 15 dakika bekletin ve suyunu süzüp pirincin üzerine ekleyin. Tarçın, yenibahar, karabiber, toz şekeri ekleyin. En son 3 su bardağı sıcak suyu ekleyin ve en yüksek ateşte kaynatın. Kaynadıktan sonra 15 dakika kadar en kısık ateşte tamamen suyunu çekmesini bekleyin. Bir bezle kapağını kapatıp demlendirin. Tam ölçülü nefis lezzetli ciğerli iç pilav tarifi Malzemeler 250 gr kuzu ciğeri (veya tavuk ciğeri) 1,5 su bardağı pirinç 1 adet orta boy soğan 1 çorba kaşığı dolma fıstığı 2,5 çorba kaşığı kuş üzümü 1 çay kaşığı dolma baharı(tepeleme) 1 çay kaşığı tarçın(tepeleme) Yarım çay kaşığı karabiber 1 çay bardağı zeytinyağı + 2 kaşık zeytinyağı 2,5 su bardağı sıcak su Tuz Hazırlanışı 250 gram kuzu ciğerini, zardan büyük olacak şekilde doğrayın. 1,5 su bardağı pirinci ıslatın. Bir pilav tenceresine zeytinyağının yarısını alın ve biraz ısıtın. Üzerine yemeklik doğradığınız soğanı ilave ederek pembeleşene kadar kavurun. 1 çorba kaşığı dolmalık fıstığı da ekleyin ve rengi hafif dönene kadar kavurun. Zardan iki kat büyük doğradığınız ciğerlerinizi ekleyin. Karıştırarak 3 dakika kadar kavurun. Islattığınız pirinci de yıkayıp ekleyin. Üzerine 1 tepeleme çay kaşığı dolma baharatını, yarım çay kaşığı karabiberi ve 1 tepeleme çay kaşığı tarçını, 2,5 çorba kaşığı kuş üzümünü, yarısını ayırdığımız zeytinyağını ve tuzu da ekleyin. 2,5 su bardağı sıcak suyu ekleyin. Karıştırın ve en kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. En son demlenmesi için dilerseniz sofra bezine sarın dilerseniz de kapağı ile tencere arasına temiz bir bez koyup 20 ila 30 dakika arasında demlendirin.

Haberler
29 Ocak 2020 - 13:31
Domatesli bulgur pilavı tarifi, Domatesli bulgur pilavı nasıl yapılır ve Domatesli bulgur pilavı yapımı hazırlanışı

Domatesli bulgur pilavı tarifi, Domatesli bulgur pilavı nasıl yapılır ve Domatesli bulgur pilavı yapımı hazırlanışı

Bulgur pilavı, çoğu evlerde en az haftada bir yapılmaktadır. Bazılarımız ana yemek olarak bile tüketebilir. Ekonomik malzemeleri ve nefis lezzeti ile bizi kendine hayran bırakır. Dilerseniz içine çeşitli sebzeler ekleyerek bulgur pilavınızı daha da sağlıklı ve renkli hale getirebilirsiniz. Örneğin havuç rendeleyebilir, patlıcan kızartabilirsiniz. Ayrıca domatesi ne kadar bol tutarsanız, pilavınızın rengi o kadar kırmızı olacaktır. Yemeğimizin sonun da verdiğimiz püf noktası ile de yemeğinize o efsane dokunuşu yapabilirsiniz. Bulgur pilavının yanına ne gider? Bulgur pilavı genellikle et veya tavuk yemeklerinin yanına servis edilir. Fırında köftelerin veya taze fasulye gibi bazı sebze yemeklerinin de yanına da servis edilebilmektedir. Peki bulgur pilavının yanına ne gider derseniz de o zaman turşu ve cacık bulgur pilavının olmazsa olmazıdır. Bulgur pilavının püf noktası Pilavınız piştikten sonra bir bez veya havlu kağıt ile kapağını kapatarak 10 veya 15 dakika kadar bulgur pilavınızı demlendirin. Nefis tadı ve püf noktası ile tam tadında domatesli bulgur pilavı Malzemeler 1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ 1 büyük boy kuru soğan 2-3 tane yeşil biber 1 yemek kaşığı biber salçası 3 adet domates 2 su bardağı iri bulgur (pilavlık) 2 su bardağı kaynar su Tuz, karabiber, pul biber 2 yemek kaşığı tereyağı Hazırlanışı Yarım çay bardağı sıvı yağı bir pilav tenceresine alın ve ısıtın. Üzerine 1 adet büyük noy yemeklik doğranmış soğanı, 3 adet yeşil biberi atın ve birkaç dakika kavurun. Üzerine 1 yemek salçasını da ilave ederek hepsini kavurun. 3 adet domatesin kabuklarını soyun ve kuşbaşı olarak doğrayarak tencereye ekleyin. Bu şekilde 3 dakika daha kavurun. 2 su bardağı bulguru güzelce yıkayın ve tencereye ekleyin. Birkaç dakika kavurduktan sonra üzerine 2 su bardağı sıcak su ekleyin. Tuzunu, karabiberi ve pul biberi de ekleyin. Ocağın altını kısın ve kapağı kapalı olarak suyunu çekene kadar pişirin. Suyunu çekmek üzere olan bulguru, kontrol edin ve eğer sert gelirse yarım su bardağı daha sıcak ilave ederek biraz daha kısık ateşte pişirin. En son bir tavada bir yemek kaşığı daha tereyağını alın ve erittikten sonra yanmadan alın ve bulgur pilavının üzerine ilave ederek karıştırın ve servise hazır.

Haberler
29 Ocak 2020 - 10:17
Pilavı tarifi, pilav nasıl yapılır ve Pilav hazırlanışı ve tarifleri

Pilavı tarifi, pilav nasıl yapılır ve Pilav hazırlanışı ve tarifleri

Hanımların en sevdiği pilav, beyaz, tane tane ve lezzetli olanıdır. İşte püf noktaları ile pilav tarifi. Sofraların vazgeçilmezleri arasında ve Türk yemekleri arasında en popüler yemeklerinden olan pirinç pilavı birçok kişiyi yaparken korkutan cinsten bir yemektir. Kıvamının tutturulmasının çok da kolay olmadığı bilinen pirinç pilavı doğru pirinç ve doğru pişirme tekniğiyle çok lezzetli olabilir. Kişiden kişiye değişen farklı pişirme teknikleri uygulanan pirinç pilavı yapmak aslında çok kolaydır. Pilav tarifi Malzemeler •    1 su bardağı pirinç •    1,5 su bardağı sıcak su •    1 kesme şeker •    1 çay kaşığı şeker •    3-5 damla limon Hazırlanışı Pilavlık pirinç alırken baldo olmasına dikkat ederseniz pilavınızdaki pirinçlerin tabaktaki görüntüsü ve kalitesi daha iyi olacaktır. Pirinçlerin beyaz suyu bitene kadar iyice yıkayın ve sonrasında 15-20 dakika suda bekletin. Beklettiğiniz pirinçleri tereyağı ile bir pilav tenceresinde güzelce kavurun. Pirinçler önce birbirine yapışacak sonra birbirlerinden ayrılmaya başlayacaklar. Bu aşamada üzerine sıcak suyu yavaş yavaş ekleyin. Tuzu, şekeri, limon suyunu dahil edin ve iyice bir karıştırarak en kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Suyunu çeken pilavı demlenmesi için yarım saat bekletin ve servise hazır. Püf noktası; Limon suyu, pilavınızın bembeyaz görünmesini sağlayacaktır. Mısırlı Pilav Tarifi Malzemeler •    1 su bardağı pirinç •    1,5 su bardağı sıcak su •    1 su bardağı haşlanmış veya konserve mısır •    1 kesme şeker •    1 çay kaşığı şeker •    3-5 damla limon Hazırlanışı Pilavlık pirinç alırken baldo olmasına dikkat ederseniz pilavınızdaki pirinçlerin tabaktaki görüntüsü ve kalitesi daha iyi olacaktır. Pirinçlerin beyaz suyu bitene kadar iyice yıkayın ve sonrasında 15-20 dakika suda bekletin. Beklettiğiniz pirinçleri tereyağı ile bir pilav tenceresinde güzelce kavurun. Pirinçler önce birbirine yapışacak sonra birbirlerinden ayrılmaya başlayacaklar. Bu aşamada üzerine sıcak suyu yavaş yavaş ekleyin. Mısırlar öncesinde pişmiş olacağından suyu arttırmaya gerek olmayacaktır. Sadece pirinçler suyunu çekerken birlikte harmanlanmaları için bu aşamada mısırı ilave ediyoruz. Ardından mısırlar konserve ise soğuk suda 15 dakika kadar bekletin ve sonra sularını süzüp bu aşamadaki pilava dahil edin. Tuzu, şekeri, limon suyunu dahil edin ve iyice bir karıştırarak en kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Suyunu çeken pilavı demlenmesi için yarım saat bekletin ve servise hazır. Şehriyeli Pilav Tarifi 1 su bardağı kadar tel şehriyeyi veya arpa şehriyeyi tereyağında güzelce, rengi değişene kadar kavuruyoruz. Bu aşamada yanmamalarına dikkat edin. Ardından pirinçleri ekleyerek kavurmaya devam ediyoruz. Buradan sonrası yukarıdaki pilav tarifinin aynısıdır.

Haberler
26 Eylül 2019 - 16:36
Pilav tarifleri pirinç pilavı nasıl yapılır? pilav yapımı anlatımı

Pilav tarifleri pirinç pilavı nasıl yapılır? pilav yapımı anlatımı

Pirinç pilavı hanımlar arasında yemek yapma maharetinin bir göstergesidir. Öyle ki tane tane, mis gibi kokan ve bembeyaz bir pirinç pilavı yapabiliyorsanız siz artık yemek yapmayı biliyorsunuz demektir. Biz de bu geleneksel lezzetin püf noktalarını anlatarak bembeyaz, tane tane bir pirinç pilavı oalcak tarif paylaşıyoruz. Pirinç pilavı nasıl yapılır? Malzemeler 1 su bardağı baldo pirinç 1,5 su bardağı sıcak su 1 çay kaşığı tuz 1 adet kesme şeker veya 1 çay kaşığı toz şeker 5-6 damla limon 3 yemek kaşığı tereyağı Pilav yapımı anlatımı Öncelikle tereyağı tenceremize alıp, eritiyoruz. Ardından, önceden güzelce birçok kez yıkadığımız pirinçlerimizi tenceremize ekliyoruz. Bu şekilde, en az 3-4 dakika kavuruyoruz. Burada aşırı kavurmamak gerekiyor. Çok kavrulan pirinçler sararak beyaz pilav yapmanızı engelleyecektir. Ardından 1,5 su bardağı sıcak suyu ekliyoruz. Üzerine tuz, şeker ve limonu da ekleyip iyice karıştırıyoruz. İyice karıştığına emin olduktan sonra en küçük ocakta ve en kısık ateşte suyunu çekene kadar pişiriyoruz. Not: pirinç pilavına su yerine et, kemik veya tavuk suyu da ilave edebilirsiniz. O zaman 1,5 su bardağı sıcak su yerine 1,5 su bardağı et, kemik veya tavuk suyu ekleyiniz. Limon pilavınızın bembeyaz olmasını sağlayacaktır. Şeker çok hafif bir tat verecek, tuz ise pilava lezzetini katacaktır. Pilav Nasıl Yapılır? / En Kolay Pilav Tarifleri  

Haberler
27 Ağustos 2019 - 17:13
Bulgur pilavı tarifi, bulgur pilavı nasıl yapılır ve Sebzeli bulgur pilavı hazırlanışı ve tarifleri

Bulgur pilavı tarifi, bulgur pilavı nasıl yapılır ve Sebzeli bulgur pilavı hazırlanışı ve tarifleri

Bulgur pilavı, Osmanlı mutfağında bulunan fakat günümüze kadar oldukça farklı tariflerle ünlenmiş ve Osmanlı tarifine sadık kalınmamış bir tariftir. Eski zamanlarda içine safran, zencefil, toz tarçın, karabiber ve sirke ilave edilirmiş. Ayrıca kestaneli olarak da servis edildiği olmuş. Şimdi daha sade ve daha kırmızı tarifler yapılmaktadır. Bulgur pilavı nasıl yapılır Malzemeler 1 su bardağı bulgur 3 adet domates 2 adet soğan 2 adet sivri biber 50 gr tereyağı Yarım yemek kaşığı salça (isteğe bağlı. Pilav domates ile yeterince kırmızı olacaktır.) 2 bardak su veya et suyu Tuz Hazırlanışı Tereyağını tencerede iyice ısıtın. Soğanı küçük parçalar halinde doğrayın ve tencereye ilave edin. Üzerine istediğiniz şekilde doğradığınız biberleri ilave edin ve karıştırmaya devam ederek kavurun. Domatesleri de rendeleyerek bu karışıma ilave edin. Biraz daha kavurun ve arzuya bağlı olarak da bu aşama da biraz da salça atabilirsiniz. Bulguru güzelce yıkayıp, tencereye en son ilave edin. Bulgurla karışım iyice karışıp bulgur kavrulana kadar karıştırın. En son su bardağı suyu ilave edin ve kısık ateşte kapağını kapatarak pişirin. Suyunu öektikten sonra biraz dinlenmesine izin vererek servis yapın. Sebzeli bulgur pilavı Malzemeler 2 orta boy yeşil biber 1 orta boy kırmızı dolmalık biber veya kırmızı kapari biberi de kullanabilirsiniz 1 kuru soğan 1 havuç 1 kurutulmuş domates 1-2 adet patlıcan 3 yemek kaşığı zeytinyağı 1 yemek kaşığı tereyağı 1,5 su bardağı pilavlık bulgur 2 su bardağı su Yarım tatlı kaşığı domates salçası 1 çay kaşığı tuz Yarım çay kaşığı karabiber ve nane Hazırlanışı İlk olarak sadece patlıcanı soyun ve tuzlu suda 1 saat kadar bekletin. Acısı giden patlıcanı hafif kızartın hazır olarak bekletin. Malzemeleri bu sırayla tencereye alın. Zeytinyağı, tereyağı, küp küp doğranmış havuç, soğan, kuru domates, diğer kalan biberlerin tümü. Bu sıranın her biri arasında 2-3 dakika kadar kavurma işlemi yapın ve en son malzemeden sonra bu işlemi 5 dakikaya çıkartın. Bulguru ekleyin, salça, karabiber, nane ve tuzu da ekleyerek birkaç dakika daha kavurduktan sonra suyunu ve hazırladığınız patlıcanı ilave edin. Bu suyun sıcak olması gerekmektedir. 12-15 dakika kadar suyunu çekene kadar pişirin. Dinlenmesine izin verin ve servis edin.

Haberler
31 Temmuz 2019 - 14:06
Pilav Nasıl Yapılır / Pirinç Pilavı Nasıl Yapılır?

Pilav Nasıl Yapılır / Pirinç Pilavı Nasıl Yapılır?

"Ne yaparsam yapayım pilavım tane tane olmuyor” diyor musunuz? Pilav nasıl yapılır? Pirinç pilavı nasıl yapılır, Pirinç pilavı yapmanın püf noktalarını ve pirinç pilavı yapımına dair tüm detaylar yazımızda bulabilirsiniz... Hazırsanız pirinç pilavı yapmaya başlayalım. Pirinç Pilavı Tarifi İçin Malzemeler 1 yemek kaşığı ayçiçek yağı 2 yemek kaşığı tereyağı 2 yemek kaşığı arpa şehriye 1 su bardağı baldo pirinç 1,5 su bardağı sıcak tavuk suyu 4 damla limon suyu 1 adet kesme şeker 1/2 çay kaşığı tuz Pirinç Pilavı Yapmanın Püf Noktaları Öncelikle kaliteli Çorum / Osmancık ya da Kastamonu / Tosya pirinci olursa pilavın kıvamını daha iyi tutturabilirsiniz. Tereyağı ve sıvı yağı teflon geniş bir tencerenin içerisine alın. Arpa şehriyeleri yakmadan kısık ateşte güzelce kavurun.  Pirinçleri soğuk suyun içerisinde güzelce yıkadıktan sonra arpa şehriyelerle birlikte güzelce kavurun. Pilavın tane tane olması için şeker ve limon suyu karışımını ilave edin. Son olarak tavuk suyu ve tuzu da ilave ettikten sonra ağzını kapatıp 15 dakika kadar pişirin.  Pilav suyunu çekene kadar kapağını açmayın. Pilav suyunu çektikten sonra tencerenin üstüne kağıt havlu örtüp kapağını kapatın, Tane tane olan pirinç pilavını kuru fasulye, patates sulusu ya da sade salata ve turşu ile servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun. Not 1: Pirinçleri yıkadıktan sonra uzun süre mutfak tezgâhında bekletmeyin çünkü pirinçte şişme veya kırılmalar meydana gelir. Not 2: Kullandığınız pirinç türüne göre eklemeniz gereken su miktarında farklılık olabilir.

Haberler
29 Temmuz 2019 - 09:55