20˚
İstanbul
20˚
hafif yağmur
Nem %70
Rüzgar 4.97 /s
Salı
23˚/15˚
Çarşamba
23˚/15˚
Perşembe
25˚/17˚
Cuma
27˚/20˚
23 Mayıs 2022 Pazartesi
Sonuç
Pilav Nasıl Yapılır / Pirinç Pilavı Nasıl Yapılır?

Pilav Nasıl Yapılır / Pirinç Pilavı Nasıl Yapılır?

"Ne yaparsam yapayım pilavım tane tane olmuyor” diyor musunuz? Pilav nasıl yapılır? Pirinç pilavı nasıl yapılır, Pirinç pilavı yapmanın püf noktalarını ve pirinç pilavı yapımına dair tüm detaylar yazımızda bulabilirsiniz... Hazırsanız pirinç pilavı yapmaya başlayalım. Pirinç Pilavı Tarifi İçin Malzemeler 1 yemek kaşığı ayçiçek yağı 2 yemek kaşığı tereyağı 2 yemek kaşığı arpa şehriye 1 su bardağı baldo pirinç 1,5 su bardağı sıcak tavuk suyu 4 damla limon suyu 1 adet kesme şeker 1/2 çay kaşığı tuz Pirinç Pilavı Yapmanın Püf Noktaları Öncelikle kaliteli Çorum / Osmancık ya da Kastamonu / Tosya pirinci olursa pilavın kıvamını daha iyi tutturabilirsiniz. Tereyağı ve sıvı yağı teflon geniş bir tencerenin içerisine alın. Arpa şehriyeleri yakmadan kısık ateşte güzelce kavurun.  Pirinçleri soğuk suyun içerisinde güzelce yıkadıktan sonra arpa şehriyelerle birlikte güzelce kavurun. Pilavın tane tane olması için şeker ve limon suyu karışımını ilave edin. Son olarak tavuk suyu ve tuzu da ilave ettikten sonra ağzını kapatıp 15 dakika kadar pişirin.  Pilav suyunu çekene kadar kapağını açmayın. Pilav suyunu çektikten sonra tencerenin üstüne kağıt havlu örtüp kapağını kapatın, Tane tane olan pirinç pilavını kuru fasulye, patates sulusu ya da sade salata ve turşu ile servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun. Not 1: Pirinçleri yıkadıktan sonra uzun süre mutfak tezgâhında bekletmeyin çünkü pirinçte şişme veya kırılmalar meydana gelir. Not 2: Kullandığınız pirinç türüne göre eklemeniz gereken su miktarında farklılık olabilir.

Haberler
29 Temmuz 2019 - 09:55