22˚
İstanbul
22˚
hafif yağmur
Nem %51
Rüzgar 4.21 /s
Pazartesi
21˚/16˚
Salı
22˚/15˚
Çarşamba
24˚/16˚
Perşembe
25˚/18˚
22 Mayıs 2022 Pazar
Sonuç
Pilavı tarifi, pilav nasıl yapılır ve Pilav hazırlanışı ve tarifleri

Pilavı tarifi, pilav nasıl yapılır ve Pilav hazırlanışı ve tarifleri

Hanımların en sevdiği pilav, beyaz, tane tane ve lezzetli olanıdır. İşte püf noktaları ile pilav tarifi. Sofraların vazgeçilmezleri arasında ve Türk yemekleri arasında en popüler yemeklerinden olan pirinç pilavı birçok kişiyi yaparken korkutan cinsten bir yemektir. Kıvamının tutturulmasının çok da kolay olmadığı bilinen pirinç pilavı doğru pirinç ve doğru pişirme tekniğiyle çok lezzetli olabilir. Kişiden kişiye değişen farklı pişirme teknikleri uygulanan pirinç pilavı yapmak aslında çok kolaydır. Pilav tarifi Malzemeler •    1 su bardağı pirinç •    1,5 su bardağı sıcak su •    1 kesme şeker •    1 çay kaşığı şeker •    3-5 damla limon Hazırlanışı Pilavlık pirinç alırken baldo olmasına dikkat ederseniz pilavınızdaki pirinçlerin tabaktaki görüntüsü ve kalitesi daha iyi olacaktır. Pirinçlerin beyaz suyu bitene kadar iyice yıkayın ve sonrasında 15-20 dakika suda bekletin. Beklettiğiniz pirinçleri tereyağı ile bir pilav tenceresinde güzelce kavurun. Pirinçler önce birbirine yapışacak sonra birbirlerinden ayrılmaya başlayacaklar. Bu aşamada üzerine sıcak suyu yavaş yavaş ekleyin. Tuzu, şekeri, limon suyunu dahil edin ve iyice bir karıştırarak en kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Suyunu çeken pilavı demlenmesi için yarım saat bekletin ve servise hazır. Püf noktası; Limon suyu, pilavınızın bembeyaz görünmesini sağlayacaktır. Mısırlı Pilav Tarifi Malzemeler •    1 su bardağı pirinç •    1,5 su bardağı sıcak su •    1 su bardağı haşlanmış veya konserve mısır •    1 kesme şeker •    1 çay kaşığı şeker •    3-5 damla limon Hazırlanışı Pilavlık pirinç alırken baldo olmasına dikkat ederseniz pilavınızdaki pirinçlerin tabaktaki görüntüsü ve kalitesi daha iyi olacaktır. Pirinçlerin beyaz suyu bitene kadar iyice yıkayın ve sonrasında 15-20 dakika suda bekletin. Beklettiğiniz pirinçleri tereyağı ile bir pilav tenceresinde güzelce kavurun. Pirinçler önce birbirine yapışacak sonra birbirlerinden ayrılmaya başlayacaklar. Bu aşamada üzerine sıcak suyu yavaş yavaş ekleyin. Mısırlar öncesinde pişmiş olacağından suyu arttırmaya gerek olmayacaktır. Sadece pirinçler suyunu çekerken birlikte harmanlanmaları için bu aşamada mısırı ilave ediyoruz. Ardından mısırlar konserve ise soğuk suda 15 dakika kadar bekletin ve sonra sularını süzüp bu aşamadaki pilava dahil edin. Tuzu, şekeri, limon suyunu dahil edin ve iyice bir karıştırarak en kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Suyunu çeken pilavı demlenmesi için yarım saat bekletin ve servise hazır. Şehriyeli Pilav Tarifi 1 su bardağı kadar tel şehriyeyi veya arpa şehriyeyi tereyağında güzelce, rengi değişene kadar kavuruyoruz. Bu aşamada yanmamalarına dikkat edin. Ardından pirinçleri ekleyerek kavurmaya devam ediyoruz. Buradan sonrası yukarıdaki pilav tarifinin aynısıdır.

Haberler
26 Eylül 2019 - 16:36
Pilav tarifleri pirinç pilavı nasıl yapılır? pilav yapımı anlatımı

Pilav tarifleri pirinç pilavı nasıl yapılır? pilav yapımı anlatımı

Pirinç pilavı hanımlar arasında yemek yapma maharetinin bir göstergesidir. Öyle ki tane tane, mis gibi kokan ve bembeyaz bir pirinç pilavı yapabiliyorsanız siz artık yemek yapmayı biliyorsunuz demektir. Biz de bu geleneksel lezzetin püf noktalarını anlatarak bembeyaz, tane tane bir pirinç pilavı oalcak tarif paylaşıyoruz. Pirinç pilavı nasıl yapılır? Malzemeler 1 su bardağı baldo pirinç 1,5 su bardağı sıcak su 1 çay kaşığı tuz 1 adet kesme şeker veya 1 çay kaşığı toz şeker 5-6 damla limon 3 yemek kaşığı tereyağı Pilav yapımı anlatımı Öncelikle tereyağı tenceremize alıp, eritiyoruz. Ardından, önceden güzelce birçok kez yıkadığımız pirinçlerimizi tenceremize ekliyoruz. Bu şekilde, en az 3-4 dakika kavuruyoruz. Burada aşırı kavurmamak gerekiyor. Çok kavrulan pirinçler sararak beyaz pilav yapmanızı engelleyecektir. Ardından 1,5 su bardağı sıcak suyu ekliyoruz. Üzerine tuz, şeker ve limonu da ekleyip iyice karıştırıyoruz. İyice karıştığına emin olduktan sonra en küçük ocakta ve en kısık ateşte suyunu çekene kadar pişiriyoruz. Not: pirinç pilavına su yerine et, kemik veya tavuk suyu da ilave edebilirsiniz. O zaman 1,5 su bardağı sıcak su yerine 1,5 su bardağı et, kemik veya tavuk suyu ekleyiniz. Limon pilavınızın bembeyaz olmasını sağlayacaktır. Şeker çok hafif bir tat verecek, tuz ise pilava lezzetini katacaktır. Pilav Nasıl Yapılır? / En Kolay Pilav Tarifleri  

Haberler
27 Ağustos 2019 - 17:13
Pilav Nasıl Yapılır / Pirinç Pilavı Nasıl Yapılır?

Pilav Nasıl Yapılır / Pirinç Pilavı Nasıl Yapılır?

"Ne yaparsam yapayım pilavım tane tane olmuyor” diyor musunuz? Pilav nasıl yapılır? Pirinç pilavı nasıl yapılır, Pirinç pilavı yapmanın püf noktalarını ve pirinç pilavı yapımına dair tüm detaylar yazımızda bulabilirsiniz... Hazırsanız pirinç pilavı yapmaya başlayalım. Pirinç Pilavı Tarifi İçin Malzemeler 1 yemek kaşığı ayçiçek yağı 2 yemek kaşığı tereyağı 2 yemek kaşığı arpa şehriye 1 su bardağı baldo pirinç 1,5 su bardağı sıcak tavuk suyu 4 damla limon suyu 1 adet kesme şeker 1/2 çay kaşığı tuz Pirinç Pilavı Yapmanın Püf Noktaları Öncelikle kaliteli Çorum / Osmancık ya da Kastamonu / Tosya pirinci olursa pilavın kıvamını daha iyi tutturabilirsiniz. Tereyağı ve sıvı yağı teflon geniş bir tencerenin içerisine alın. Arpa şehriyeleri yakmadan kısık ateşte güzelce kavurun.  Pirinçleri soğuk suyun içerisinde güzelce yıkadıktan sonra arpa şehriyelerle birlikte güzelce kavurun. Pilavın tane tane olması için şeker ve limon suyu karışımını ilave edin. Son olarak tavuk suyu ve tuzu da ilave ettikten sonra ağzını kapatıp 15 dakika kadar pişirin.  Pilav suyunu çekene kadar kapağını açmayın. Pilav suyunu çektikten sonra tencerenin üstüne kağıt havlu örtüp kapağını kapatın, Tane tane olan pirinç pilavını kuru fasulye, patates sulusu ya da sade salata ve turşu ile servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun. Not 1: Pirinçleri yıkadıktan sonra uzun süre mutfak tezgâhında bekletmeyin çünkü pirinçte şişme veya kırılmalar meydana gelir. Not 2: Kullandığınız pirinç türüne göre eklemeniz gereken su miktarında farklılık olabilir.

Haberler
29 Temmuz 2019 - 09:55