20˚
İstanbul
20˚
açık
Nem %43
Rüzgar 3.12 /s
Pazar
23˚/16˚
Pazartesi
21˚/17˚
Salı
22˚/15˚
Çarşamba
23˚/15˚
21 Mayıs 2022 Cumartesi
Sonuç
Evde pratik pizza nasıl yapılır? Pizza hamuru tarifi, malzemeleri, yapılışı ve püf noktası!

Evde pratik pizza nasıl yapılır? Pizza hamuru tarifi, malzemeleri, yapılışı ve püf noktası!

Pizza, birçok kişinin vazgeçilmez lezzetlerinden biridir ve çeşitli malzemeler ile hazırlanır. Hamurun üzerine, kişinin isteğine göre konulan malzemeler ile karışık pizza, vejeteryan pizza, margarita gibi çeşitli tabaklar sunulabilir. Dışarıda tüketilebilen bu lezzet, İtalyan Mutfağı'na özgüdür. Evde pratik pizza yapmak isteyenler için; pizza tarifi, pizza hamurunun nasıl yapıldığı ve pizza yapmanın püf noktaları haberimizde... EVDE PİZZA TARİFİ Evde Pizza Yapmak İçin Gerekli Malzemeler (Karışık Pizza) 1 yemek kaşığı toz şeker Yarım yemek kaşığı tuz 4 yemek kaşığı zeytinyağı 5 su bardağı un 1 paket instant maya veya yarım paket yaş maya) 2 su bardağı ılık su Pizza Sosu İçin Gerekli Malzemeler: 2 yemek kaşığı zeytinyağı 2 su bardağı domates sosu 1 çay kaşığı kuru fesleğen 1 çay kaşığı kekik Pizzanın Üzeri İçin Kullanılacak Malzemeler: Mozzarella peyniri Zeytin Sosis Salam Domates kurusu Mantar Mısır Kaşar peyniri Sucuk Pastırma Jalapeno Biber Kavurma et (isteğe göre) Dilediğiniz malzemeleri pizzanın üzerine koyabilirsiniz. İsteğe göre pizzanızı tavuklu ya da kavurmalı yahut vejeteryan malzemeler (sebzeler) ile hazırlayabilirsiniz.  ADIM ADIM EVDE PRATİK PİZZA YAPIMI Unu yoğurma kabına dökün ve ortasını havuz şeklinde açın. Ortası açık havuz olan unun ortasına instant maya, şeker, tuz, zeytinyağı ve ılık suyu yavaş yavaş ilave ederek hamurunuzu yoğurmaya başlayın ve yumuşak kıvamlı ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğurmaya devam edin.  Toparlanan hamurunuzun üzerini streç film ile örterek yaklaşık 30 dakika kadar mayalanmaya bırakın. Mayalanan hamurun üzerini açın ve un serptiğiniz tezgaha hamuru alın.  Elinizle hamuru toparlayıp havasını aldıktan sonra 2 eşit parçaya bölün; pizza hamurunuz ince olsun istiyorsanız 3 parçaya da bölebilirsiniz. Kestiğiniz parçayı beze haline getirerek un serptiğiniz tezgahta merdane yardımıyla açın ve üzerine un serperek merdaneye yapışmamasını sağlayın. Açtığınız hamuru pizza tepsisine yerleştirmeden önce boyutunun uygun olup olmadığını kontrol edin. Açtığınız hamuru unladığınız pizza tepsisine alın ve eliniz ile düzeltin.  Fırın tepsisine pişirme kağıdı sererek ya da altına mısır unu serperek de pişirebilirsiniz. Bir çatal yardımıyla hamurumuzun tüm yüzeyine delikler açın, böylece hamur pişerken kabarmaz ve pizzanız eşit pişer. Pizza tepsisini önceden ısıtılan  200° fırına sürün ve hamurunuzu 10 dakika pişirin. Hamurumuz pişerken pizzanın sosu için domates sosu, zeytinyağı, kuru fesleğen ve kekiği ekleyerek homojen bir şekilde karıştırın.  Yarı pişen hamurumuzu fırından alıp hazırladığımız sosu üzerine bolca dökün ve kenarlarına doğru da bol bol sürün, bu şekilde kenarları daha güzel kızaracaktır. Domates sosunun üzerine bolca mozzarella peyniri rendesi veya kaşar peyniri rendesini dökün ve son olarak tercih ettiğiniz pizza malzemelerini pizzanın üzerine yerleştirin.  Son olarak pizzayı, tekrar fırına sürün ve 200° fırında 20 dakika daha pişirin, üzeri tamamen pişen pizzayı sıcak bir şekilde servis edin.  #r-2805526,2805467,2801857,2805146,2804488,2804487,#

Haberler
20 Aralık 2021 - 15:58
Tatlısı, pilavı, köftesi, reçeli, turşusu, sucuğu... Hamsinin şimdi de pizzasını yaptılar

Tatlısı, pilavı, köftesi, reçeli, turşusu, sucuğu... Hamsinin şimdi de pizzasını yaptılar

Karadeniz'in azgın sularının başrolü hamsi, bu kez de pizzaya girdi. Yıllardır pizza işletmesi olan Harun Kılıç, hamsili pizzayı sosyal medyadan paylaşınca taleplere yetişemez oldu.  HAMURU, SOSU VE ARDINDAN HAMSİSİ Özellikle Amerika ve İtalya’da yapılan ve birçok kişi tarafından beğeniyle tüketilen pizza bu sefer hamsiyle yapıldı. Düzce’de yıllardır pizza işletmesi bulunan Harun Kılıç, pizzayı farklı lezzetler ile buluşturmaya devam ediyor. Daha önce çeşitli tatları pizza ile buluşturan Kılıç, denizden adeta fışkıran hamsi ile pizza yapmaya karar verdi. Kılıç, hamurunu açıp sosunu sürmesinin ardından özenle hazırladığı hamsileri tepsiye sererek pişirdi. SOSYAL MEDYADAN PAYLAŞINCA DÜKKANI DOLUP TAŞTI Hamsili pizzayı yapmasının ardından arkadaşları ile birlikte yiyen Harun Kılıç, görselini çektiği hamsili pizzayı sosyal medyaya yükledi. Akşam saatlerinde paylaşım yapmasının ardından Kılıç’ın işletmesi sabah saatlerinde hamsili pizza isteyenlerle doldu taştı. "KENDİ ARAMIZDA DENEDİK, GÜZEL OLDU" Tuttuğu takım olan Trabzonspor’un rakipleri ile puan farkını açması sonrasında kutlama yapmak amacı ile hamsili pizza yapma fikrini hayata geçiren 40 yıllık pizza ustası Harun Kılıç, şöyle konuştu: "Karadeniz kökenliyim ben. Giresunlu olduğum için hamsiye sempatimiz daha çok oluyor. Birde 30 senedir Trabzonspor'umuz şampiyon olamıyordu. Uzun zamandır lider olduğumuz için bunu kutlayalım dedik. 40 yıldır pizza ustası olarak çalışıyorum." "Kendimce hamsili pizza yapayım dedim. Menümüzde böyle bir şey yoktu. Kendi aramızda bunu bir deneyelim dedik. Gayet de güzel oldu. Arkadaşlar sosyal medyadan görmüşler. Beğenmişler, geldiler kendilerine ikram ettim şu anda yiyorlar. Güzel bir tat oldu. Herkese tavsiye ederim. Çok yoğun bir talep var ama işin içinden nasıl çıkacağım şu anda onu düşünüyorum. Fiyat belirlemesi henüz yapmadık ama en kolay iş fiyat belirlemek. Talebe göre bunu menüye koyup satışını da yapacağım" "ISRARLA İSTEDİM" Sosyal medyada hamsili pizzayı görmesinin ardından Harun Kılıç’ı arayarak kendisinin de bu lezzeti tatmak istediğini belirten Rasim Uçar, pizzayı tatmasının ardından çok beğendiğini belirterek, “Sosyal medyada Harun abinin hamsili pizzasını gördüm. Hamsili pizza yapmış çok hoşuma gitti. Ben de ısrarla telefon açtım yapabilir misin dedim. Yaparım dedi ve beni çağırdı. Ellerine sağlık çok güzeldi yedim. Uzun zamandan beri ekmek ile hamsiyi bir arada yememiştim. Çok memnun oldum ellerine sağlık teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu. "ARKADAŞLARIMA MUTLAKA GÖNDERECEĞİM" Hamsiyi sevdiği diğer yemek çeşitleri ile birleştirilince daha lezzetli olduğunu düşünen Rasim Uçar, "Biz Karadenizli olduğumuz için hamsiyi zaten çok severiz. Hamsiye karşı ayrı bir sevgimiz var. Hele hele sevdiğimiz şeylerle hamsi buluşunca o zaman daha bir başka oluyor. Harun ağabeyin ellerine sağlık çok güzeldi lezzetliydi. Arkadaşlarıma mutlaka önereceğim. Fotoğraflarını çektim. Arkadaşlarımızın da olduğu gruplara attık. Herkes de böyle bir yerde hamsili pizza yapıldığını söyleyeceğiz. Mutlaka bilgilendireceğiz" dedi. #r-2797907,2797004,2796354,2793260,#

Haberler
27 Kasım 2021 - 17:34
Bakan Varank'tan sürpriz kütüphane ziyareti: Pizza ısmarladı

Bakan Varank'tan sürpriz kütüphane ziyareti: Pizza ısmarladı

Fatih Merkez Kütüphanesi'ne sürpriz bir ziyaret gerçekleştiren Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, gençlere pizza ısmarladı. Sohbet ederek kütüphaneyi dolaşan Bakan Varank, kendisiyle fotoğraf çektirmek isteyen gençleri de geri çevirmedi. Varank, kütüphaneye çat kapı gerçekleştirdiği ziyaret esnasında yaptığı açıklamada, "Akşamın bu saatinde kütüphanede gençlerimizi görmek, kütüphanenin bütün imkanlarından faydalandıklarını görmek, kendileriyle sohbet ettiğimizde 24 saat açık böyle bir kütüphanenin onların hizmetine sunulmuş olmasından duydukları memnuniyeti dinlemek gerçekten büyük bahtiyarlık." ifadesini kullandı. İNŞALLAH SIK SIK GELECEĞİZ AK Parti belediyeciliğinin gerçekleştirdiği faaliyetlerle farkını ortaya koyduğunu belirten Varank, şunları kaydetti: "Fatih Belediye Başkanımız da hem Merkez Kütüphanesi hem de diğer kütüphaneleriyle gerçekten gençlerin kalbini kazanacak bir uygulamayı hayata geçirmiş. Zaman zaman buraya gelerek gençlerin enerjisine şahitlik etmemiz gerektiğine inanıyorum. Bu akşam ilkini gerçekleştirdik. İnşallah sık sık buraya gelerek gençlerle bir arada olacağız, onların heyecanına, enerjisine beraberce şahitlik edeceğiz. Bu hizmette emeği geçen bütün arkadaşlarımı tebrik ediyorum." Bakan Varank'a ziyaret esnasında Fatih Belediye Başkanı Mehmet Ergün Turan da eşlik etti. Ziyaret sonunda öğrencilerle birlikte pizza yedi #r-2800445,2799993,2798835,#

Haberler
21 Kasım 2021 - 10:07
Nusret Gökçe'nin 'kötü şöhretli' bifteğinden ilham aldı: Altın kaplama pizza

Nusret Gökçe'nin 'kötü şöhretli' bifteğinden ilham aldı: Altın kaplama pizza

Yurt dışında 'Salt Bae' Türkiye'de 'Sosyete Kasabı' olarak tanınan Nusret Gökçe, Londra'nın Knightsbridge'deki restoranından dolayı son zamanlarda hem yabancı basında hem de yerel basında pahalı yemekleriyle manşetlerde yer alıyor. Fakat Nusret'in bu kötü şöhreti, birçok insana ilham kaynağı oluyor. Glasgow'daki bir restoran, Nusret Gökçe'nin 850 sternlinlik yani yaklaşık 11 bin TL olan kötü şöhretli bifteğinden ilham alarak 24 ayar yaprak altınla kaplı bir pizza yaptı.  Restoran, Nusret'in pahalı yemeklerine alternatif olarak sadece 6,30 sterline yani yaklaşık 82 TL'ye satılan Gold Digger pizzasını piyasaya sürdü. Restoranın işletme müdürü Gareth Slack, konuya ilişkin şunları söyledi: ''Yiyecek ve içeceklerde altınla denemeler yapıyoruz. Gold Digger pizzası fikri baş şefimizden çıktı: Bu bir margarita ama üstünde 24 ayar yaprak altın ve hamurunda altın tozu var. Bir yanım atlayıp bifteği denemek için can atıyor. Ama önce bu bahsi kazanmam gerek.'' Slack, Nusret Gökçe'yi de restoranına davet etti ve pizzayı bedavaya yiyebileceğini karşılığında ise çalışanlarının Knightsbridge'deki Nusr-Et restoranında hesap ödemeden bir yemek yemesini istediğini sözlerine ekledi. Restoranın yöneticisi, "Kesinlikle ilginç ama çalışanlarına saatte 12 sterlin (yaklaşık 155 TL) öderken bunu nasıl meşrulaştırabildiklerini bilmiyorum" diye devam etti: ''Restoranına gidebildiğimiz sürece Salt Bae de gelip müesseseden bir pizza yiyebilir. Biz hepimiz 10 biftek alalım, o da 10 pizza alabilir.'' Öte yandan bu restoran, Nusret Gökçe'den ilham alan ilk yer değil. İngiltere'deki Durham ve Sunderland'de mekanı bulunan bir restoran sahibi, kısa süre önce Nusret'in 24 ayar altın kaplı bifteğine çok ucuz bir alternatif oluşturmuştu. The Guardian'a konuşan restoran sahibi John Stirk şunları söylemişti:   ''Benim amacım altın kaplı bifteğin daha ucuza ve daha iyi yapılabileceğini göstermekti. Bunun için bir dünya para ödemeniz gerekmiyor.'' #r-2800550,2800431,2796349,#

Haberler
08 Kasım 2021 - 15:05
Ünlü markaların fast-food ürünlerinin çoğunda zehirli kimyasallar bulundu

Ünlü markaların fast-food ürünlerinin çoğunda zehirli kimyasallar bulundu

George Washington Üniversitesi'nden bilim insanları, fast-food ürünlerinin yüzde 80'inden fazlasında zararlı kimyasallar buldu. Ürünlerin çoğundan plastiği esnek hale getirmek için kullanılan flatatlar olduğu ortaya çıktı. Flatatlar, plastik sanayiide kullanılıyor. Vinil döşeme ve plastik ambalajlardan sabun ve şampuana kadar birçok ürünün içinde bulunuyor. Bu madde kanser, karaciğer hasarı, tiroid, astım hatta daha küçük testisler gibi çok sayıda sağlık sorunuyla çocuklarda öğrenme güçlüğü, davranış sorunları ve dikakt eksikliği bozukluklarına neden olabiliyor.  ÇOCUKLAR DAHA BÜYÜK BİR TEHLİKEDE Amerikan Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri’ne (CDC) göre, kişiler flatat denen kimyasala temas edip, yiyecek ve içecekleri tüketerek ya da flatat partiküllerini doğrudan havadan soluyarak maruz kalabiliyor. CDC, çocukların nesneleri genellikle ağzına götürdüklerini bu yüzden özellikle çocukların daha büyük bir tehlike içinde olduklarını belirtti.  Journal of Exposure Science and Environmental Epidemiology adlı bilimsel dergide yayımlanan çalışma kapsamında, araştırmacılar, pazar payına ve en çok satan ürünlere göre restoranları ve menü öğelerini (hamburger, patates kızartması, tavuk kanadı, tavuk dürüm ve peynirli pizza) seçti. Hamburger gibi daha çok etle yapılan ürünlerde daha yüksek seviyede flatat bulundu. Patates kızartması ve peynirli pizzada ise daha düşük seviyede flatat bulunuyor. DOĞURGANLIĞI DA AZALTIYOR Tüm bunların yanı sıra bilim insanları, sipariş ettikleri yiyeceklerin yüzde 81'inin astım riskinin artmasıyla bağlantılı olan DnBP adlı bir ftalat içerdiğini, yüzde 70'i ise doğurganlığın azalmasına ve diğer üreme sorunlarına bağlı olan DEHP içerdiğini aktardı. Araştırmacılar, işleme, paketleme ekipmanında çalışanların giydiği plastik eldivenlere kadar, gıda tedarik tedarik zincirinin herhangi bir yerinde hamburgerler ve diğer ürünlerin flatatlar ve yeden plastikleştiricilerle temas etmiş olabileceğini bildirdi.  YOKSULLAR DAHA ÇOK TÜKETİYOR Diğer taraftan, George Washington Üniversitesi’nde çevre sağlığı profesörü olan ortak yazar Ami Zota, çalışmanın düşük gelirli Amerikalıların ve beyaz olmayan insanların orantısız bir şekilde ftalatlara maruz kaldığına dair endişeleri artırdığını söyledi. Fast food ABD ve Avrupa'da çok daha uygun fiyatlı olduğu için daha çok yoksul gruplar tarafından tüketiliyor.  Zota, "Dezavantajlı mahallelerde genellikle çok sayıda fast-food mağazası var, ancak meyve ve sebze gibi sağlıklı gıdalara erişim çok sınırlı” diye konuştu. #r-2765704,2730115,#

Haberler
29 Ekim 2021 - 12:00
Pandemide pizza satışları arttı

Pandemide pizza satışları arttı

Küresel salgın Covid-19 yeme-içme alışkanlıklarını değiştirdi. Pandemi nedeniyle online paket servisin 4 kat arttığı bu dönemde daha kolay paketlenebilir ürünlere de olan talebi katladı. Bu dönemde hem hızlı ve pratik olması hem de fiyat-lezzet dengesiyle birlikte pizzaya olan talep arttı. Öyle ki pandemi döneminde pizzaya olan talep Türk insanının favori yiyeceği olan kebap ve lahmacunun da önüne geçti. Satışları dörde katlayan pizza talebi, sektördeki yeni oyuncuların da yolunu açtı. Yoğun talebe karşılık vermek için pandemi gibi durağan bir dönemde yatırımlarını hızlandıran Pizzabulls, bir yılda 15 yeni şube açarak, şube sayısını 60'a çıkardı. Pandemide 15 yeni şube Cavit Can Kırbeyi, pandemi öncesine oranla pizza satışlarının dört kat arttığını söyledi. Kırbeyi, “Pandemi döneminde paket servis ve pizzaya olan ilginin artmasıyla müşterilerimizin ihtiyaçlarına karşılık verebilmek için 15 yeni şube daha açtık. Bu dönemde tabi ekonomik kriz dolayısıyla işsiz kalan ve bir iş arayışı içinde olan kişileri de sisteme katmak için franchise şartlarımızda kolaylıklar sağladık” dedi. Online'a 300 bin TL yatırım Pandeminin online satışlara olan ilgiyi daha da artırdığını belirten Kırbeyi, “Pandemiden önce kendi web sitemiz ve uygulamamızdan gelen sipariş oranı yüzde 2-3 gibiyken bu dönemde oran yüzde 8 civarlarına çıktı” diye konuştu. En büyük talebin yemek sitelerinden geldiğine dikkat çeken Kırbeyi, “Yemek siteleri bu dönemde siparişlere yetişmekte zorlandı. Biz de şirket olarak pandemi döneminde online satışlarımızı daha da artırmak için yaklaşık 300 bin TL'lik yatırım yaptık ve hala geliştirmek için çalışıyoruz” ifadelerini kullandı. Paket talebi hala yüksek Pandemi de satışlarının yaklaşık yüzde 80'inin paket servis, geri kalan yüzde 20'sinin ise gel-al ve zaman zaman masa müşterisi olduğunu aktaran Kırbeyi, yasakların kalkması ve restoranların açılmasıyla birlikte bu oranın bir miktar gerilediğini aktardı. “Ancak pizzada paket servise olan talep hala yüksek” diyen Kırbeyi, hali hazırda paket servis satışlarının yüzde 70 olduğunu kaydetti. Her yıl 12 şube açacak Hali hazırda Türkiye'deki pizza pazarının yaklaşık yüzde 4'üne hakim olduklarını anlatan Kırbeyi, sağlıklı bir büyüme ile önümüzdeki yıllarda bu rakamı yüzde 10'lara kadar çıkarmayı hedeflediklerini ifade etti. Kırbeyi, “Yüzde 100 yerli sermaye ile yolumuza son hız devam edeceğiz. İstihdama ve ekonomiye katkılarımız sürecek. Her yıl ortalama 12 şube açma hedefimiz var. Agresif değil emin adımlarla sağlıklı büyüme taraftarıyız” dedi. Bütün şubelerde aynı lezzet Bütün şubelerin ürün tedarikini tek noktadan yaptığını aktaran Kırbeyi, şöyle devam etti: “Hamurundan, et ürünlerine kadar bütün ürünler merkezimizde hazırlanıyor ve gönderiliyor. Bu yüzden bütün şubelerimizde aynı tat ve lezzeti alabilirsiniz. Bizim en önemli özelliğimiz ‘Lezzetimiz'. Pizzamızı bir kez tadan mutlaka sipariş vermeye devam ediyor. Bunun yanında kullandığımız bütün ürünleri, sektörde kendini ispatlamış firmalardan tedarik ediyoruz. Bu yüzden kalitemiz çok iyi. Bu kriz döneminde bütün herkese ulaşabilmek için fiyatlarımızı makul seviyelerde tutuyoruz. Hammaddeye gelen fiyat artışlarını müşterilerimize yansıtmamak için elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz.” Bu sektöre hızın önemli bir faktör olduğuna dikkat çeken Kırbeyi, şubelere ürünlerin merkezden gitmesinin hızlılığı ve verimliliği artırdığını söyledi. Yılsonuna kadar 100 yeni istihdam Yeme-içme sektörünün en büyük sorunlarından birinin de iyi usta bulmak olduğunu anlatan Kırbeyi, kendilerinin rakiplerinden bu kapsamda ayrıldığını kaydetti. Kırbeyi, “İşe yeni başlayan mutfakçılarımızı ise şubelerde ve Pizzabulls Eğitim Akademisinde eğitime alıyoruz. Bu arkadaşlara hijyen, sanitasyon, gıda güvenliği, ürün kalitesi olmak üzere birçok alanda eğitim veriyoruz” şeklinde konuştu. Hali hazırda şirketlerinde 900 kişinin istihdam edildiğini aktaran Kırbeyi, yılsonuna kadar ilave 100 istihdamla bine çıkacağını kaydetti. Pandeminin ilk çıktığı dönemlerde bir kriz masası oluşturarak acil eylem planı belirlediklerini bildiren Kırbeyi, bu dönemde aldıkları önlemleri şöyle anlattı: “Bizim için önemli olan noktaları gözden geçirdik. Çalışanların sağlığı. Müşterilerimizin sağlığı. Gıda güvenliği. Bu 3 noktayı hassasiyetle ele aldık, kriz masası oluşturduk ve her nokta ile ilgili acil tedbirleri aldık. Burada en önemli faktörlerden birisi de çalışan ve işletmecilerimizin moral ve motivasyonlarının yüksek olması idi. Bunu sağlamak için ‘Işıldayan Pizzabulls' hareketini başlattık. Bütün şubelerimizi tadilat, bakım olarak elden geçirdik. Moral ve motivasyonları yükselttik.” Pizzabulls Basketbol Takımı'nı NBA yıldızı Cedi Osman eğitecek Yeni yatırımlarının yanı sıra sosyal sorumluluk çalışmalarını da aralıksız sürdüren şirket, basketbol takımı kurdu. Bu yıl 2'inci ligden başlayacak olan Pizzabulls Basketbol Takımı, NBA yıldızlarından Cedi Osman'ın akademisi ile iş birliği yaptı. Anlaşma kapsamında şirket takımındaki oyunculara Cedi Osman eğitim verecek. Basketbol Takımı için çok heyecanlı olduklarını belirten Kırbeyi, “Sosyal sorumluluk çalışmalarımız kapsamında kurduğumuz bu takımla spor camiasına katkı sunmayı hedefliyoruz. Bu kapsamda NBA yıldızı Cedi Osman ile işbirliği geliştirdik. Basketbolseverler yeni dönemde takımımızın da başarılarını alkışlayacaklar. Heyecanlıyız” dedi. Türk halkının tercihi etli pizzalar Kırbeyi, sözlerini şöyle tamamladı: "Satışlarımız bize gösteriyor ki müşterilerimiz karışık ve et ürünlü pizzaları seviyor. En çok satan 2 pizzamız Sacremento ve Alibaba salam-sosis-sucuk ve kavurma et içeriyor Et ürünlü pizzalar daha çok seviliyor. Bu verileri göze alarak tavuk parçaları içeren yeni bir pizza ürettik. Misissipi adını verdiğimiz bu pizza da şimdiden en favori çeşitlerin arasına girdi. Müşteri dönüşleri ve anketlerle yeni lezzet arayışlarımız sürüyor. Herkesin damak tadına uygun bir Pizzabulls'da muhakkak olacak."

Haberler
04 Ekim 2021 - 13:09
2021 AYT pizza sorusu gündem oldu! 2021 YKS tartışmalı sorular

2021 AYT pizza sorusu gündem oldu! 2021 YKS tartışmalı sorular

2021 Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın AYT oturumu tamamlandı. Adaylar özellikle seçici sorular diye adlandırılan tartışmalı soruların cevabını aramaya başladı. Üniversite adaylarının zorlandığı 2021 AYT soruları sosyal medyanın gündeminde. 2021 AYT PİZZA SORUSU  2021 YKS oturumlarında ilginç bir tesadüf meydana geldi. Dün gerçekleşen 2021 TYT oturumunun ardından bugün yapılan 2021 AYT testinde de pizza sorusu soruldu. Sosyal medyada gündem olan açı sorusunun cevabı ise hala tartışılıyor. 2021 AYT Matematik testinin zorlayıcı olduğunu ifade eden öğrenciler verdikleri cevapların doğru olup olmadığını kontroll etmek istiyor. 2021 AYT soru kitapçığını heyecanla bekleyen adayların ilk kontrol edeceği soruların başında pizza sorusu olacak gibi görünüyor. Adaylar büyük kısmı tartışmalı pizza sorusunun cevabının 81 olduğunu söylüyor.    2021 AYT pizza sorusu yorumlar şöyle:  @furkankarakusum - kardeşim sınava girdi pizza sorusu varmış hemen değerlendirelim diye pizza aldım. #ayt2021 @kimseokjinniem - Allahım yaaaa yine pizza sorusu çıktı pizza pesimi bırakmıyor matematik yine takılı kaldım. #ayt2021 @mehmetncerr - Pizza sorusu sayesinde pizzadan soğudum 15 dk uğraş sonrası hatalı okumam yüzünden doğru şıkka ulaşabildim. #ayt2021 2021 AYT EDEBİYAT Adayların 2021 AYT Edebiyat testinde adayların zorlandığı söyledi. 2021 AYT Edebiyat soruları ise şu şekildeydi:  6-7 paragraf sorusu Orta Oyunu, Karagöz karşılaştırması Servet-i Fünun Dönemi Kerem kasidesi Söz sanatı Necip fazıl sorusu Uygur dönemi eserleri Şiir dönemleri Fahriye sorusu Mani sıralaması 2021 AYT TARİH TESTİ Üniversite adaylarını zorlayan bölümlerden biri de 2021 AYT Tarih testi olsu. Detay soruların çoğunlukta olduğunu belirten öğrenciler testin KPSS’den daha ayrıntılı hazırlandığını söyledi. Adaylar sınavın geçen yıla göre daha zor olduğunu belirtti. 2021 AYT Tarih testinde toplamda 10 soru bulunuyor.  #r-2786310,2786311,#

Haberler
27 Haziran 2021 - 14:15
Bayatlamayan kuru mayalı mini pizza tarifi, Bayatlamayan Nefis Pufuduk Yumuşacık Kuru Mayalı Mini Pizza Tarifi

Bayatlamayan kuru mayalı mini pizza tarifi, Bayatlamayan Nefis Pufuduk Yumuşacık Kuru Mayalı Mini Pizza Tarifi

Minik veya daha büyük olacak şekilde aynı tarifle birçok pizza hazırlayabilirsiniz. Sizler için kuru mayalı veya yaş maya ile de yapabileceğiniz harika, yumuşacık, pofuduk pofuduk pizzalarınızın olması için nefis bir tarif hazırladık. Bu tarifi hazırlamak inanılmaz kolay. En zor kısmı hamurun malzemelerini bir araya getirerek karıştırmak. Bu kadar kolay bir tarifi önceden hazırlayarak da pişirdikten sonra misafirlerinize ikram edebilirsiniz. Bayatlamayan Nefis Pufuduk Yumuşacık Kuru Mayalı Mini Pizza Tarifi Malzemeler 2 su bardağı ılık süt 1 su bardağı sıvıyağ 2 adet yumurta (beyazı içine sarısı üstüne sürülecek) 3 çorba kaşığı toz şeker 1 tatlı kaşığı tuz 1 küçük paket yaş maya veya 1,5 tatlı kaşığı kuru maya Ve alabildiği kadar un (biz 6 su bardağı kadar un kullandık) Üzeri için 1 adet yeşil biber 1 adet kırmızı biber Birkaç tane kiraz domates Beyaz peynir İsteğe kaşar peyniri Hazırlanışı 2 su bardağı ılık süt 1 su bardağı sıvı yağı, 2 yumurtanın sarısını, 3 çorba kaşığı şekeri, 1 paket kuru mayayı, 1 tatlı kaşığı tuzu bir karıştırma kabına alın. Güzelce karıştırın. Üzerine yavaş yavaş unu ilave ederek karıştırmaya devam edin. Hamur hazır hale geldikten sonra üzerine bir streç ile kapatıp 2 saat dinlenmeye bırakın. Mayalanıp şişen hamurdan baş parmağınız ve işaret parmağınızın arasına sıkıştırarak bezeler çıkartın. Bezeleri küçük yaparsanız iki ayrı fırın tepsisinde pişirebilirsiniz. Bu şekilde daha fazla pizza poğaçanız olacaktır. Bezeleri yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine dizin ve üzerine temiz bir bez örtüp 45 dakika dinlendirin. Bezeler dinlenirken dilediğiniz iç malzemesini hazırlayın ve dilediğiniz gibi doğrayın. Dinlenen bezelerin üzerine büyük boy bir çay bardağının altı ile bastırın ve pizzanın ortasını açmış olacaksınız. Ardından üzerine malzemeleri paylaştırın. En alta kaşar üzerine biberler ve en üstüne de beyaz peynir olacak şekilde sıralayabilirsiniz. Dilerseniz kaşar peyniri daha en üstüne de ilave edebilirsiniz. Önceden ayırdığınız yumurta sarısını üzerine sürün. Dilerseniz susam veya çörek otu da serpebilirsiniz. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında güzelce kızarana kadar pişirin. 20 ila 25 dakika arasında pişmesi muhtemeldir. Kontrollü olarak pişiriniz.

Haberler
04 Mart 2020 - 15:01
Kahvaltılık mayasız mini pizza tarifi, Mayasız pizza tarifi ve mayasız pizza yapımı

Kahvaltılık mayasız mini pizza tarifi, Mayasız pizza tarifi ve mayasız pizza yapımı

Kahvaltılık mayasız, beklemeden ve kıyır kıyır bir pizza hazırlamak ister misiniz? Dilediğiniz malzemeler ile bu hamuru arttırabilirsiniz. Aşağıda verdiğimiz tarifteki ölçülere birebir uyulduğunda mini pizza yaparsanız 2 tepsi pizza çıkacaktır. Kahvaltılık Mayasız Mini Pizza Tarifi Hamuru için malzemeler     1 adet yumurta     4 yemek kaşığı yoğurt     5 yemek kaşığı zeytinyağı     1 paket kabartma tozu     Aldığı kadar un     1 çay kaşığı tuz     1 çay kaşığı toz şeker Dışı için malzemeler 2 adet kırmızı biber İstediğiniz miktarda mantar 3 adet yeşil sivri biber 2 tane parmak sucuk (ortadan ikiye kesip, kesilen kısmı tekrar ortadan ikiye keserseniz daha küçük şekil alacaktır.) 6 adet sosis 1 kase mısır 1 kase dilimlenmiş siyah zeytin 1 kase dilimlenmiş yeşil zeytin 2 adet domates (soyulmuş ve küp küp doğranmış) 1 kase rendelenmiş kaşar peyniri Sos için malzemeler     1 yemek kaşığı domates salçası     1 tatlı kaşığı biber salçası (isteğe bağlı)     2 yemek kaşığı ketçap     1 tutam kekik     1 tutam fesleğen     Bir miktar tuz     Su (yaklaşık bir çay bardağı. Bu miktarı artırabilirsiniz kıvamına göre) Hazırlanışı Hamuru için 1 adet yumurtayı, 4 yemek kaşığı yoğurdu, 5 yemek kaşığı zeytinyağını, 1 paket kabartma tozunu, aldığı kadar unu, 1 çay kaşığı tuzu, 1 çay kaşığı toz şekeri bir kapta karıştırın. Unu yavaş yavaş ilave edin. Güzelce yoğurduktan sonra bir kenara alın. Salçalı sosu için 1 yemek kaşığı domates salçasını, 1 tatlı kaşığı biber salçası (isteğe bağlı), 2 yemek kaşığı ketçabı, 1 tutam kekiği, 1 tutam fesleğeni, bir miktar tuzu, yaklaşık bir çay bardağı suyu alın ve karıştırın. Dış harcı için tüm malzemeleri minik minik doğrayıp karıştırın. Hazırladığınız hamurdan parçalar kopartın ve mandalina büyüklüğündeki bu parçaları açın. Açtığınız hamura salçalı sosu sürün ve üzerine dış malzemelerinden ilave ederek en son üzerine kaşar rendesi serpin. Ortalama 200 derece önceden ısıtılmış fırında 40 dakikaya kadar kontrollü olarak pişirin.

Haberler
04 Mart 2020 - 14:59
Karatay pizza tarifi tavada karnabahar pizza, İdil Fırat’tan Sağlıklı Karnabahar Pizzası

Karatay pizza tarifi tavada karnabahar pizza, İdil Fırat’tan Sağlıklı Karnabahar Pizzası

Sağlıklı pizza denilince akla ilk gelen karnabahar pizzasının aşağıdaki tarifi, sade bir tariftir. Sizler bu tarifi, kendi damak tadınıza göre çeşitlendirerek hazırlayabilirsiniz. Mısır, zeytin, salam, sosis, mantar ve biber gibi şeyler kullanarak çok daha çeşitli şeyler hazırlayabilirsiniz. Mozzarella peyniri yerine de kaşar peyniri kullanabilirsiniz. İdil Fırat’tan Sağlıklı Karnabahar Pizzası Bu tarifi, fırın yerine tavada da yapabilirsiniz. Bu şekilde önlü arkalı olarak çevirerek pişirin. Fırında yapmak daha kolay gelirse 200 derecede önceden ısıtılmış fırında yine hamurunuz altın rengine dönene kadar pişirebilirsiniz. Malzemeler 400 gram karnabahar 1 yumurta 100 gram krem peynir (veya lor peyniri, keçi peyniri, beyaz peynir de kullanabilirsiniz.) 1 su bardağı mozzarella peyniri 10 adet cherry domates Fesleğen 1/2 bardak konserve domates 1 çay kaşığı balzamik sirke 2 diş sarımsak Tuz, karabiber Zeytinyağı Hazırlanışı Bir tencereye su alın ve kaynayana kadar bekleyin. Ardından altını bir miktar kısıp minik minik doğradığınız veya robottan geçirdiğiniz karnabaharları ekleyerek, 5 – 6 dakika kadar haşlayın. Bu şekilde karnabaharlar yumuşayarak kolay hamur haline gelebilecek. Haşlanan karnabaharları süzün, 5 dakika ilk sıcaklığının geçmesini bekleyin ve ardından bir büyük karıştırma kabının içine alın. Karıştırma kabının içine aldığınız karnabaharların üzerine 100 gram krem peyniri ilave edin ve iyice ikisi birbirine geçene kadar karıştırın. Tuzu, baharatları ekleyin. Yumurtayı da ekleyip iyice karıştırın. Karıştırdığınız harcı, fırın kağıdı koyduğunuz bir fırın tepsisine yuvarlak olacak şekilde şekil verip dökün. Bunu yuvarlak bir fırın kabında da yapabilirsiniz ama büyük boy bir tepsinin sadece ortasını kullanarak da yapabilirsiniz. Bu malzeme ile iki adet birer santim kalınlığında yuvarlak elde edebilirsiniz. Bu da iki adet pizza hamuru hazırlamış olmanız demektir. 200 derecede önceden ısıtılmış fırında altın rengine dönene kadar pişirin. Sosu için mutfak robotuna, yarım bardak doğranmış domatesi, 1 çay kaşığı balzamik sirkeyi, 2 diş sarımsağı ezerek ve karabiber ile tuzu da ekleyerek mutfak robotundan geçirin. Hazırladığınız pizza hamurunu alın ve üzerine sostan kaşık ile alıp sürün. Ardından üzerine rendelenmiş mozzarella peynirinin yarısını yerleştirin ve cherry domatesleri ikiye bölün ve onlarla süsleyin. Fırında 12 dakika kadar peynirler eriyene kadar pişirin ve ardından fesleğen ile süsleyerek servis yapın.

Haberler
27 Şubat 2020 - 16:38
Pizzaya tüküren motosikletli kuryenin cezası belli oldu

Pizzaya tüküren motosikletli kuryenin cezası belli oldu

3. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın duruşmasına, taraf avukatları katılırken, Burak S. hakkında 'tüketilecek her çeşit besin veya şeylere zehir katarak veya başka suretlerle bunları bozarak kişilerin hayatını ve sağlığını tehlikeye düşürmekten 2 yıldan 15 yıla kadar, 'mala zarar vermek' suçundan da 4 aydan 3 yıla kadar hapis cezası talep edilmişti. Mahkeme heyeti Burak S. hakkında, 'tüketilecek her çeşit besin veya şeylere zehir katarak veya başka suretlerle bunları bozarak kişilerin hayatını ve sağlığını tehlikeye düşürmekten 2 yıl 6 ay hapis cezası verildi.   “2 yıl 6 ay neticeten bir ceza verilmiş oldu”   Dava sonrasında açıklama yapan Hüseyin Alyüz’ün Avukatı Kemal Sayılır, süreçten bahsederek, “Süreç basına uzun süre yansıdı. Yaklaşık 2 yıl önce olan elim bir olaydı. Gıda anlamında insanların hazır gıdaya yöneldiği bir zamanda kafalarında soru işareti olan bir durum yaşanmıştı. Biz tazminat davalarımız, süreç içinde geçen bazı hakaret ve müvekkilimin hakkında açılan soruşturmaların sonucunda, müvekkilimin lehine olacak şekilde takipsizlik kararı verilmişti. Bu pizzaya tükürüp servis eden kurye hakkında Eskişehir 3. Ağır Ceza Mahkemesinde bir dosya vardı. Bugün karar celsesi oldu ve bu kuryeye tükürdüğü tespit edilmesinden dolayı TCK 185’inci madde gereği 3 yıl hapis cezası verildi. TCK 62. Madde uygulanarak 1/6 oranında indirilerek 2 yıl 6 ay neticeten bir ceza verilmiş oldu. Bunun üst sınırı tabii ki çok daha yüksekti. Biz üst sınırından olmasını istiyorduk kendimiz için. Çünkü bu basına yansıması ve bir daha yaşanmaması için bir caydırıcılık etkisi olması inancındaydık. İstinaf yolu açık şu anda. Belirttiğimiz gibi 2 yıl altında kalmadığı için hükmün açıklamasına geri bırakılması hali uygulanmadı. Şu anda kurye için verilmiş, kesinleşmiş olmayan bir hapis cezası var” dedi. “Bu kadar uğraşın sonucunda cezanın yeterli olmadığını düşünüyorum” Pizzasına tükürülen Hüseyin Alyüz ise verilen cezanın yeterli olmadığını söyleyerek, “Bu yaşanılan şeyi sadece benim yaşadığım bir şey olarak görmüyorum. Okuduğum bazı şeylerden bu tarz suistimallerin daha önce birçok kez gördüm. Kendi meslek gurubundaki arkadaşlardan görebiliyoruz bunu. Sadece kendim için düşünmüyorum. Hazır gıda konusunda tüm personel çalıştıran firmalara ya da hazır gıda tüketen insanların da olayı örnek olarak gördüklerini düşünüyorum. Bugün başıma gelse yine aynı şeyi yapardım. İki senemiz geçti. Bununla alakalı birçok mahkememiz var. Bu kadar uğraşın sonucunda cezanın yeterli olmadığını düşünüyorum” diye konuştu. “O günden beri pizza tüketmiyorum” Terörün sadece silahla olmadığını, gıda ile de olabileceğini ve olaydan sonra zımbalanmış, bantlanmış paketler olduğunu aktaran Hüseyin Alyüz, “Ortalıkta bir virüs dolaşıyor. Her şey olabilirdi. Ufacık bir hastalık bile olsa zaten adli tıptan alınan raporlarda da mevcut. Kişiye hastalık buluşması söz konusu. Tükürük ile bulaşan birçok hastalık var. Yemek yemiyoruz artık. O günden beri pizza tüketmiyorum. Ağzıma koymadım. Kendini değiştiren firmaların da olduğunu düşünüyorum. Bantlanmış, zımbalanmış şekilde gelen paketler olmuş. Bu da tabii ki benim adıma, herkes için düşünürsek gurur verici bir durum. Terör illa silahla bıçakla olacak değil. Söz ile de oluyor, psikolojik de oluyor, gıda ile de oluyor” ifadelerini kullandı.

Haberler
11 Şubat 2020 - 20:57
Evde Kolay Pizza Tarifi, en kolay Evde Pizza yapımı ve Tarifi

Evde Kolay Pizza Tarifi, en kolay Evde Pizza yapımı ve Tarifi

Sizlerle evde pizza yapmanın en pratik tariflerinden birini paylaşacağız. Hem pratik hem de son derce lezzetli olan bu tarifin hamuru da oldukça ince olduğundan bu pizzayı yediğinizde aşırı karbonhidrat almış olmayacaksınız. Ev yapımı pizza tarifi Malzemeler Hamuru için 1 su bardağı ılık süt 1 su bardağı sıvı yağ 2 çay kaşığı kuru maya 1 yemek kaşığı toz şeker 1 çay kaşığı tuz 4 su bardağı un Üzeri için 1,5 yemek kaşığı domates salçası 1 tatlı kaşığı kekik 2,5 yemek kaşığı ketçap 2 yemek kaşığı sıvı yağ Harcı için Sucuk Sosis Salam Zeytin Mantar Mısır Domates Biber Rendelenmiş kaşar peyniri Hazırlanışı Kuru mayayı, şekeri ve sütü bir karıştırma kabına alın ve 5 dakika kadar yoğurarak mayanın aktifleşmesini sağlayın. Üzerine sıvıyağın tamamını, tuzu ve unun yarısını ilave ederek yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Biraz yoğurduktan sonra unun kalanını yavaş yavaş ilave ederek yoğurmaya devam edin. Hamur kıvama geldikten sonra yuvarlak hale getirin ve üzerini, temiz bir bezle örterek 30 dk. kadar dinlendirin. Sosu için olan domates salçası, ketçap, kekik ve sıvıyağı bir kaba alıp karıştırın ve hazır bırakın. Dinlenen hamuru iki eşit parçaya bölün ve her birini elinizle bir masanın üzerinde dışa doğru bastırarak yuvarlak bir şekil vererek açın. İstediğiniz ölçüye geldiğinde, hamurun üzerine sosun yarısını bol ve eşit şekilde sürün. Daha sonra istediğiniz malzemeleri, kaşar hariç, hamura dizin. Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine hamuru yerleştirin ve 180 derece önceden ısıtılmış fırında 10 dakika pişirin. Hamur piştikten sonra üzerine rendelenmiş kaşar peynirini ilave edip tekrar fırına verin ve kaşarlar eriyene dek fırında tutun. Tavada Pizza Tarifi Malzemeler 1,5 su bardağı un 1 adet çırpılmış yumurta 4 yemek kaşığı yoğurt 1 çay kaşığı şeker 2 çay kaşığı tuz Yarım paket instant maya Üzeri için Domates sosu Sucuk, zeytin, minik domates Rendelenmiş kaşar peynir Hazırlanışı Bir çırpma kabına yumurta, şeker, yoğurt, tuz ve mayayı alın. Biraz karıştırdıktan sonra unu ekleyin. İyice yoğurun ve mayalanması için sıcak bir köşede mayalanması için dinlendiriniz. İsterseniz tavanız büyüklüğünde yağlı kağıt kesebilirsiniz veya yapışmaz bir tavada pizzanızı pişirebilirsiniz. Tavayı, ısıtmadan içinde pizzayı hazırlayalım. Hamur kalın gelirse iki defada da pişirebilirsiniz. Hamuru tavaya alın ve bir kaşık yardımıyla güzelce yayın. Kaşık hamura yapışırsa, kaşığı yağlayabilirsiniz. Hamura domates sosunu sürün. Kahvaltılık sos da kullanabilirsiniz. Sosun hemen üzerindeki kata kaşar peyniri rendeleyin. İstediğiniz tüm malzemeyi dilediğiniz sıraya göre yerleştirin. Tavanın kapağını kapatın ve kısık ateşte hem alt hem de üst kısmı pişirin ve servise hazır.

Haberler
26 Eylül 2019 - 13:56
Bu pizzayı bitirene çeyrek altın

Bu pizzayı bitirene çeyrek altın

Ege Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümünden mezun olduktan sonra yurt dışında yiyecek sektöründe çalışan 40 yaşındaki Volkan Kantarcı'nın Çiğli ilçesinde işlettiği pizza salonunda müşterilere ilginç bir teklif sunuluyor. 60 santimetre çapında pizza, içecek ve patatesten oluşan menüyü 30 dakika içerisinde yiyenler altın kazanırken, yarışmayı kaybedenler ise menü için 100 lira ödüyor. Volkan Kantarcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, işlettiği pizzacıda müşterilere "30dk60cm" menüsü sunduklarını, isteyenlerin bu menüyü belli bir süre içerisinde yemesi halinde çeyrek altın kazanabildiğini belirtti. Yaklaşık 6 aydan bu yana yarışmayı yaptıklarını ifade eden Kantarcı, şöyle konuştu: "Menümüzde 60 santimetre çapında bir pizza yanında da 350 gram patates ve litrelik içecek var. Yarışmacılarımızdan bunu 30 dakika içerisinde bitirmesini bekliyoruz. Eğer bitirirlerse menünün fiyatını almıyoruz üzerine ödül olarak çeyrek altın veriyoruz. Pizzalarımız lezzetli olmasının yanında doyurucu. Bu sebeple de 60 santimetre çapındaki pizzayı bitirmek biraz zorlu bir yarış. Yaklaşık 6 aydır süren yarışmamıza bine yakın kişi katıldı ve şu ana kadar 6 kişi başarılı oldu." Yarışma için özel olarak hazırlanan bölümde 60 santimetrelik pizzayı bitiremeyen üniversite öğrencisi Ekin Arıkan, "Çeyrek altını kazanırım diye düşünüyordum ama olmadı. Sonlarında tıkandım, şansımı yine deneyeceğim." dedi. Müşterilerden Berrin Candan da "Daha önce bir denemem oldu, başaramadım ama arkadaşlarımla inanılmaz eğlendik. Yarışmacıları izlemek çok keyifli." diye konuştu.

Haberler
17 Temmuz 2019 - 13:49