Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
22 Nisan 2014 19:16 - Güncelleme : 17 Şubat 2022 15:54

Türkiye Şampiyonu Darende'den çıktı

Batman'da düzenlenen 2013-2014 sezonu Okul Sporları 13-14 Yaş Grekoromen Stil Güreş Şampiyonası'na Darende'den katılan Ali Taşboru rakiplerini yenerek Türkiye Şampiyonu oldu. Şampiyonanın ardından Darende'ye gelen Taşboru'yu Kaymakam Bünyamin Kuş karşılayarak başarısından dolayı kutladı.

Türkiye Şampiyonu Darende'den çıktı
batman, okul sporları güreş, güreş şampiyonası, darende, taşboru,

Kaymakam Kuş, Batman'da düzenlenen müsabakalara 85 kilo kategorisinden katılan Ali Taşboru'nun "Türkiye Şampiyonu" olarak Darende'ye büyük bir gurur yaşattığını söyledi. Darende Belediye Spor Kulübü'nün lisansı ile yarışan Taşboru'nun il, bölge ve ardından da Türkiye birincisi olmasının sevincini yaşadıklarını ifade eden Kuş, "Ali, Allah'ın izniyle önce Avrupa Şampiyonu, sonra da Dünya Şampiyonu olacak, bunu hissediyoruz" dedi. Taşboru'nun anne ve babasına da kutlayan Kuş, "Çocuğunuzla gurur duyabilirsiniz, müsabakalar sürerken sürekli dua edip Ali'nin şampiyon olmasını istedim" diye konuştu. Ali'nin başarısının "övünç ve gurur verici" olduğunu dile getiren Kuş, "Ali'nin bireysel başarısının yanı sıra takım olarak da iyiyiz, buradaki gençlerimiz sportif faaliyetler vesilesi ile kötü alışkanlıklardan korunmuş oluyor" ifadelerini kullandı. Taşboru'nun antrenörü Muhammed Mercimek de Grekoromen Stil Güreş Türkiye Şampiyonası'na 40 ilden 204 sporcunun katıldığını, 6 müsabaka yaparak bölge birincileri ile güreşen Ali'nin finalde rakibini 10-0 yenerek şampiyonluğunu elde ettiğini belirtti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...