Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
03 Mart 2016 02:43

Liverpool kupanın intikamını aldı

Liverpool, Lig Kupası finalinde penaltı atışlarıyla yenildiği Manchester City'yi, Premier Lig'de 3-0 mağlup etti.

Liverpool kupanın intikamını aldı
leicester City, Slaven Bilic, Liverpool, Manchester City, Mesut Özil,

 İngiltere Lig Kupası finalinde pazar günü Manchester City'ye penaltı atışlarıyla yenilen Liverpool, Premier Lig'de 28. hafta mücadelesinde 3-0 mağlup ettiği rakibini Manchester'a puansız gönderdi. Anfield Road Stadı'nda oynanan mücadelenin 34. dakikasında Lallana ile öne geçen ev sahibi ekip, 41. dakikada Milner ile farkı ikiye çıkardı ve soyunma odasına bu skorla gitti. Final maçında takımı adına penaltı atışından yararlanamayan Lallana, bu maçta açılış golüne imza atarken, Milner ise Liverpool'un ligdeki 1500. golünü atan isim oldu.

Karşılaşmanın 57. dakikasında Brezilyalı Firmino ile durumu 3-0 yapan Klopp'un öğrencileri, kalan bölümde skoru korudu ve sahadan üç puanla ayrılan taraf oldu.

Leicester City ve Tottenham'ın ardından Liverpool maçında da mağlup olan Manchester City, 44 puanda kaldı. Manchester ekibi, 2008 yılının kasım ayından bu yana ilk kez ligde üst üste üç maçtan puansız ayrıldı.

Londra derbisinde Slaven Bilic'in çalıştırdığı West Ham United ile karşılaşan ikinci sıradaki Tottenham Hotspur, 7. dakikada Antonio'nun golüyle karşılaşmadan 1-0 mağlup ayrıldı. Altı maçlık galibiyet serisi sona eren Kuzey Londra temsilcisi, lider Leicester City ile puanları eşitleme şansını kaçırdı.

Ligde son yedi haftada iki galibiyet alarak şampiyonluk yarışında avantaj kaybeden Arsenal, 15. dakikada öne geçtiği mücadelede Swansea City'e 2-1 mağlup olmaktan kurtulamadı. Emirates Stadı'nda oynanan maçta rakip takıma üç puanı getiren golleri 32. dakikada Routledge ve 74. dakikada Williams attı.

Arsenal, bütün kulvarlarda 2010 yılının nisan ayından bu yana ilk kez üst üste üç maçtan yenilgiyle ayrıldı. Türk asıllı Alman futbolcu Mesut Özil, 90 dakika sahada kaldı.

Manchester United, Old Trafford Stadı'nda ağırladığı Watford'u 83. dakikada Mata'nın attığı tek golle geçti ve rakibi Manchester City ile de puan farkını kapattı.

Günün diğer maçında Stoke City sahasında Newcastle United'ı 1-0 mağlup etti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...