Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
18 Mart 2016 16:48

Volkan Şen'e ağır ceza geliyor

UEFA Disiplin Yönetmeliği'ne göre hakeme fiziki müdahalede bulunan Volkan Şen'in en az 3 maç ceza alacağı iddia edildi.

Volkan Şen'e ağır ceza geliyor
volkan şen, ivan bebek,

UEFA Disiplin Yönetmeliği'ne göre hakeme fiziki müdahalede bulunan Volkan Şen'in alacağı ceza en az üç maç. Ancak Bebek'in raporuna göre bu ceza büyüyebilir.

Braga maçının son saniyelerinde kırmızı kart gören Volkan Şen, büyük bir ceza ile karşı karşıya kalabilir. Maçın hakemi Ivan Bebek'e yoğun itirazlarda bulunarak tepki gösteren deneyimli orta saha oyuncusu, ardından Hırvat hakemi omzundan itmişti.

Hakemin raporu önemli!

Bebek'in oyuncu ile ilgili yazacağı raporda ne tür ifadelere yer vereceği oyuncunun alacağı cezanın büyüklüğünü de belirleyecek. UEFA Disiplin Yönetmeliği'ne göre hakeme hakaret '3 maç men cezası' gerektiriyor. Oyuncunun sözlerinin rapora hakaret olarak yansıyıp yansımayacağı bu noktada belirleyici olacak.

En az 3 maç!

Hakeme fiziki müdahalede bulunmak da en az 3 maçtan başlıyor. Disiplin Yönetmeliği'nin 15. maddesinin e bendine göre 'başka bir oyuncu ya da sahadaki bir başka kişiye fiili saldırıda bulunmak' bu cezayı gerektiriyor.

Volkan Şen için bir başka tehlike ise yaptığı hareketin 'ciddi saldırı' olarak tanımlanması olarak ortaya çıkıyor.

G bendine göre bu durumda oyuncuya en az 5 maçlık bir ceza veriliyor. Ciddi saldırı tanımına giren hallerde ceza ayrıca Şampiyonlar Ligi gibi diğer kulvarları da kapsayacak şekilde genişletilebiliyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...