Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
08 May 2016 00:00

Leicester City kupasına kavuştu

İngiltere Premier Lig'in 37. haftasında sahasında Everton'ı 3-1 mağlup eden Leicester City, maçın ardından düzenlenen törenle tarihinin ilk şampiyonluk kupasını aldı.

Leicester City kupasına kavuştu
Leicester City, kupa,

Geçen hafta Tottenham'ın Chelsea ile derbi maçta berabere kalmasının ardından 2015-2016 sezonunun bitimine iki hafta kala şampiyonluğunu ilan eden Leicester City, biletleri haftalar öncesinde tükenen son iç saha maçında Everton'ı ağırladı. Jamie Vardy'nin 5. dakikadaki golüyle perdeyi erken açan mavi-beyazlı ekip, 33. dakikada King'in golüyle soyunma odasına 2-0 üstün gitti. Maçın 65. dakikasında kazanılan penaltı atışında topun başına geçen Vardy, skoru 3-0'a getirirken, 72. dakikada kazanılan ikinci penaltıyı ise gole çeviremedi.

Gol krallığı için yarışan Vardy bu sezon 24 gole ulaştı. Vardy, 1978-85 yıllarında mavi-beyazlı ekibin formasını giyen ve 1984-85 sezonunda 24 gol atan Gary Leniker'i bu alanda yakaladı.

Leicester City, maç öncesinde düzenlediği organizasyonla şampiyonluğu taraftarlarıyla kutladı. İtalyan teknik adam Claudio Ranieri'ye söz veren dünyaca ünlü tenor Andrea Bocelli, King Power Stadı'na gelerek konser verdi.

Gelmiş geçmiş en iyi tenorlar arasında gösterilen ve albümleri dünya genelinde 80 milyondan fazla satan Bocelli, soyunma odasına da giderek Leicester Cityli futbolcularla tanıştı.

İngiltere Premier Lig'de şampiyon takıma karşı rakiplerinin daha önce birçok kez gösterdiği centilmenliği Everton da tekrarladı. Konuk ekibin oyuncuları, rakiplerini sahaya çıkışında alkışlarla karşıladı.

Maçtan sonra düzenlenen törenle de 132 yıllık tarihinde ilk kez şampiyonluk sevinci yaşayan Leicester City, kupasına kavuştu. Kupa, 15 farklı takımı çalıştırdıktan sonra 64 yaşında ilk şampiyonluğunu elde eden teknik direktör Ranieri ve takım kaptanı Wes Morgan'ın elinde havaya yükseldi. Daha sonra Leicester Cityli futbolcular kupayı elden ele dolaştırdı ve tribünleri dolduran binlerce taraftarla şampiyonluğu kutladı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...