Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
08 Ağustos 2016 23:07

İhlas Koleji öğrencisi Rio'da yüzümüzü güldürdü

17 yaşındaki milli okçumuz Mete Gazoz kendisinden 9 yaş büyük Fransız rakibini 4-0 geriden gelerek eledi.

İhlas Koleji öğrencisi Rio'da yüzümüzü güldürdü
rio 2016, ihlas koleji, mete,

İhlas Koleji öğrencisi olan ve ülkemizi Rio Olimpiyat Oyunları'nda okçulukta temsil eden 17 yaşındaki Mete Gazoz, turnuvada ardı ardına gelen kötü sonuçlardan sonra içimizi ferahlatan bir performans sergiledi. Eleme turunda 26 yaşındaki Fransız sporcu Pierre Plihon'la karşılaşan milli okçumuz rakibini 4-0 geriden gelerek tie-break'te 6-5 yendi ve genç yaşına rağmen son 32 turuna kalarak büyük bir başarıya imza attı. 11 yaşından beri okçuluk için hedefini Rio olarak belirleyen genç sporcumuzun verdiği mücadele tribünde bulunan Türk seyircilerce büyük heyecanla takip edildi. Öyle ki Mete'nin farklı geriden gelip Fransız'ı elemesi yarışı seyreden diğer ülke taraftarlarınca da alkışlandı.

Dünya 5.'siyle kapıştı

Mete ardından dünya beşincisi Hollandalı Sjef van den Berg'le son 16'ya kalma mücadelesine girişti. 21 yaşındaki rakibi önünde 70 metrelik hedef atışlarına iyi başlayan sporcumuz üçer atıştan oluşan ilk seti 29-29 berabere bitirdi. 2. sette 28-27'lik üstünlük sağlayan Mete 3-1 öne geçti. 3. sette şanssız atışlar yapan sporcumuz bu bölümü 26-25 kaybetti ve total skor 3-3'e eşitlendi. 4. atışlarda sadece tek sayı farkla 28-27 geride kalan sporcumuz 5. ve son atışlarda da zorlu rakibine 28-25 mağlup oldu ve toplamda 7-3'lük skorla yarışmayı kaybetti. Sporcumuz olimpiyatlardan elense de kafiledeki sporcularımız ve yöneticilerimiz tarafından tebrik yağmuruna tutuldu.

İhlas Koleji'nde iyi eğitim aldım

9 yaşından beri yarışmalara katılan Mete Gazoz Rio Olimpiyat Oyunları'nda ülkemizi temsil ederek büyük bir başarıya imza attı. İhlas Koleji'nde çok üst düzey bir eğitim aldığını belirten Mete daha 11 yaşında iken babasına, "Ben Rio'da yarışacağım ve sen de tribünde olacaksın. Merak etme baba" demesiyle biliniyor. Bu altın çocuğumuz dün bu sözünü tuttu, ilk turu muhteşem bir performansla geçti ve ülkemize büyük sevinç yaşattı. Bundan sonraki turnuvalarda çok daha büyük başarılara namzet Mete'miz...

İhlas Koleji öğrencisi Rio'da yüzümüzü güldürdü

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...