Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
29 Mart 2014 11:13

Kuyt, futbolu ne zaman bırakacağını açıkladı

Fenerbahçe'nin yıldız futbolcusu Dirk Kuyt, futbolu ne zaman bırakacağını açıkladı.

Kuyt, futbolu ne zaman bırakacağını açıkladı
fenerbahçe,kuyt,futbolu ne zaman bıracak,kuyt açıkladı,kuyt futbolu bırakcak mı

Fenerbahçe'nin Hollandalı yıldızı Dirk Kuyt, 2014 Dünya Kupası'nda belki de inanılmaz işler başarabileceklerini belirtirken, Ryan Giggs gibi 40 yaşına kadar oynamak istediğini söyledi. İşte Dirk Kuyt'ın World Soccer Nisan 2014 sayısında yayınlanan röportajı; "Bu yaz, Hollanda formasıyla senin 5. büyük turnuvan olacak. Louis van Gaal, Euro 2012 sonrası sizi nasıl bir araya getirdi?"
- Euro 2012 bizim için büyük hayalkırıklığıydı. Orada olanlardan ötürü çok derin bir üzüntü içerisindeydik. Plandığımız gibi gitmedi. Danimarka'ya kaybettikten sonra işimiz çok çok zordu. Bu, almamız gereken bir dersti. İyi olan şeyleri de, tıpkı Güney Afrika'daki final gibi, arkada bırakırım. Van Gaal bizi tazeledi ve gençler ile tecrübelilerin doğru uyumunu yakaladı. Oyuncu ve birey olarak size çok güvenir. Bunu nsonucu da eleme gruplarında yakaladığımız mükemmel başarıydı. Kendimize güveniyoruz ve her maçı oynayabiliriz.
"Dünya Kupası kuranızla ilgili düşüncelerin neler, elbette İspanya ile 2010'un rövanşını da oynayacaksınız?"
- Kurayı gördüğüm zaman yüzümde bir gülümseme oldu. İnsanlar rövanş istiyor ama biz de öyle bir duygu yok. 4 yıl içerisinde birçok şey değişti. Şu an bir büyük turnuvada oynayabileceğiniz en büyük rakip İspanya. Onları yenmek iyi olur ama onlar çok güçlü bir takım. Onlara karşı oynayarak başlıyor olmak belki de en iyisi. İnsanlar İspanya ile Hollanda karşı karşıya diyor ve buna yoğunlaşıyor ama Şili veya Avustralya'yı da küçümseyemeyiz. Çok zor bir grup. Avustralya her zaman fiziksel olarak güçlüdür ve onlara karşı oynamak zordur. Şili çok etkileyici bir takım ve baktığınız zaman çok tehlikeli kozları var. Bu bir Dünya Kupası ve biz de en yüksek seviyede oynamalıyız. Yoksa ilk uçakla eve döneriz.
"Hollanda mili takımının 100'ler kulübüne girmeye adaysın. Bu dalya senin için ne ifade ediyor?"
- Utrecht'te 18 yaşında oynamaya başladığımda, ülkemi de temsil etmek istiyordum. Bu oldukça prestijli bir durumdu. Hollandada yalnızca Van Der Sar, Frank De Boer, Rafael Van Der Vaart, Gio Van Bronckhorst ve Phillip Cocu bunu başarabildi. Bu da benim ismimin tarihin büyük isimlerinin arasına girmesi demek.
"Van Gaal'den sonra görevi Guus Hiddink alacak. Ne bekliyorsun?"
- Bu yaz sonu 34 yaşında olacağım. Asla ülkemden gelen teklife hayır demem ama mantıklı düşünecek olursanız Brezilya benim son turnuvam. Ülke formasıyla geçen 10 yıldan büyük keyif aldım. İhtiyaç duyarlarsa ben her zaman hazır olacağım ama gelecekten beklentim sadece 2014 Dünya Kupası.
"Kulüp seviyesinde futbol oynamaya kaç yıl daha devam edeceksin?"
- Şu an kendimi çok iyi hissediyorum. Hala çok güçlüyüm ve hala futboldan büyük keyif alıyorum. Ben Ryan Giggs gibi görünmek istiyorum, onu görünce imreniyorum. 40 yaşıma kadar oynamak istiyorum. Devam etmek için her şeyimi vereceğim. Oynadığım futbolu başarıyla sürdürmek istiyorum. Asla geriye bakmamalı, kariyerim konusunda hiçbir pişmanlık duymamalıyım"
Dirk Kuyt, Mesut Özil'in de yorgunluk nedeninin bağlandığı, Premier Lig'de kış arasının olmaması durumuyla ilgili olaraksa; "İngiltere'de oyuncuların çok yorgun olduğunu ve bu tip turnuvalar öncesi kış arası olması gerektiğini duydum. Belki de Premier Lig bu kadar sert bir fikstürden vazgeçmeli" yorumunu yaptı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...