Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
05 May 2014 21:52

Galatasaray'dan kritik borç açıklaması

Galatasaray Kulübü, yaklaşık 129 milyon dolarlık finansal borçların yeniden yapılandırılması konusunda DenizBank'la anlaşmaya varıldığını duyurdu.

Galatasaray'dan kritik borç açıklaması
galatasaray, futbol haberleri, galatasaray haberleri, futbol, Galatasaray haberleri, Galatasaray,

Sarı-kırmızılı kulübün internet sitesi ve Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda yer alan açıklamada, "Şirketimiz ile DenizBank arasında yapılan finansal borçların yeniden yapılandırılmasına yönelik anlaşma kapsamında, grubumuza ait yaklaşık 129 milyon ABD doları tutarındaki finansal borcumuz, yeniden yapılandırılmaktadır" ifadesi kullanıldı. Galatasaray'ın grup bazında toplam nakit kredi limitinin 140 milyon dolara, proje kredisi ve gayrinakdi krediler dahil olmak üzere grup umumi kredi limitinin ise 165 milyon dolara yükseltildiği belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi: "Kamuoyuna en son açıklanan 28 Şubat 2014 tarihli mali tablolarımızda, mevcut finansal borçların yaklaşık yüzde 23'ü Türk Lirası, yüzde 77'si ise yabancı para cinsinden iken, yeniden yapılandırma kapsamında finansal borçların yaklaşık yüzde 73'ü Türk Lirası'na döndürülmektedir. Böylelikle Türk Lirası cinsindeki krediler Türk Lirası cinsinden gelecekteki alacaklarımızla, yabancı para cinsinden olan krediler ise yabancı para cinsinden olan ve henüz faturalandırılmamış gelirlerle eşleştirilerek, hem vade olarak kredilerin gelirlerle otomatik kapanması sağlanmakta hem de yabancı para cinsinden borçlarımız kur farkı açısından daha güvenli hale getirilmektedir. Şirketimizin borçlu, Galatasaray Spor Kulübü Derneği'nin de müteselsil kefil olarak 17 Şubat 2010 tarihinde imzaladığı kredi sözleşmesi kapsamındaki toplam 32,8 milyon ABD doları tutarındaki sendikasyon kredileri kapatılmakta, söz konusu kredi karşılığında verilmiş tüm teminatlar geri alınmaktadır." Yeni anlaşmayla, dolar cinsinden olan sendikasyon kredi faiz oranının yüzde 8,75'ten yüzde 7,50'ye indirildiği vurgulanan açıklamada, "28 Şubat 2014 tarihi itibariyle yüzde 73'ü kısa vadeli (1 yıldan kısa) olan finansal borçlarımız, 7,5 yıla varan vadelere yayılarak, toplam finansal borçlarımızın yüzde 66'sı uzun vadeli finansal borç olarak yapılandırılmaktadır. Ayrıca, yeniden yapılandırma anlaşması kapsamında, kulübümüzün eski başkanlarına ilişkin tüm şahsi kredi kefaletleri iptal edilmektedir" ifadelerine yer verildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...