Tgrt Haber
28 May 2014 10:39

ABD'de A Milli Futbol Takımı onuruna yemek

Büyükelçi Kılıç, yaz kampı ve bazı özel maçlar için ABD'de bulunan A Milli Futbol Takımı onuruna yemek verdi

ABD'de A Milli Futbol Takımı onuruna yemek
abd, milli takım, yemek

Türkiye’nin Washington Büyükelçisi Serdar Kılıç, yaz kampı ve bazı özel maçlar için ABD'de bulunan A Milli Futbol Takımı onuruna yemek verdi. Büyükelçilik konutunda öğle saatlerinde verilen yemeğe, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Yıldırım Demirören ve yönetim kurulu üyeleri, A Milli Takım teknik heyeti ve futbolcular ile TFF kurullarının başkan ve üyeleri katıldı. Yemekte, Türk-Amerikan toplum kuruşları temsilcileri de hazır bulundu. Büyükelçi Kılıç, burada yaptığı konuşmada, TTF ve A millileri ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Sizleri ve milli takımımızı burada gördüğümüz için mutluyuz. Türk insanını, özellikle de yurtdışında yaşayanları sizin başarılarınız kadar gururlandıran başka bir şey yok. Belçika’da görev yaptığım dönemde bunu bizzat görme imkanı buldum” dedi. Kılıç, A millilere ABD’de yapacakları maçlarda başarılar da diledi.
Türk-Amerikan Dernekleri Asamblesi (ATAA) eski Başkanı ve ATAA mütevelli heyeti üyesi Günay Evinch, davetlilere, Washington Belediye Başkanı Vincent Gray’ın "hoşgeldiniz^" mesajını okudu ve Gray’ın mesajının yazılı olduğu belgeyi TFF Başkanı Demirören’e takdim etti. Demirören de Büyükelçi Kılıç’a kendilerini ağırladığı için teşekkür ederek, “Uzun bir yolculuğa çıkıyoruz. Buradan başladık. Hayırlısı olsun” diye konuştu. Demirören’in ardından kaptan Nuri Şahin de A Milli Takım adına Büyükelçi Kılıç’a teşekkürlerini sundu. Konuşmaların ardından Kılıç’a, Demirören ile Türkiye Futbol Direktörü ve A Milli Takım Teknik Direktörü Fatih Terim ve Nuri Şahin, Milli Takım forması hediye etti. Demirören ve yönetim kurulu üyeleri ile A Milli Takım kafilesi, yemek sonrasında elçilik çalışanları ve Türk-Amerikan toplumu temsilcileriyle fotoğraf da çektirdi.
Antrenman devam ediyor
A Milli Futbol Takımı, yaz hazırlık kampı kapsamında ABD’nin başkenti Washington’da cuma günü Honduras’la özel maç yapacağı statta antrenman gerçekleştirdi. Eylül ayında başlayacak 2016 Avrupa Şampiyonası grup eleme maçları hazırlıklarını sürdüren A Milli Futbol Takımı, ABD kampında, ikinci antrenmanını cuma günü Honduras’la karşılaşacakları RFK Stadyumu’nda yaptı. Akşam saatlerinde gerçekleştirilen idman neşe içinde geçti. Yaklaşık bir saat süren antrenmanda ay-yıldızlılar, ilk etapta Türkiye Futbol Direktörü ve A Milli Takım Teknik Direktörü Fatih Terim’in yardımcısı Hamza Hamzaoğlu yönetiminde ısınma hareketleri ve pas çalışması yaptı. Fatih Terim’in yönlendirmesiyle daha sonra taktik ağırlıklı bir idman yapan A milliler, direkt kaleye şut çalışması yaptı. Antrenman boyunca Fatih Terim’in oyuncuları sık sık durdurarak uyardığı görüldü.
A Milli Futbol Takımı, 30 Mayıs Cuma günü TSİ 03.00’te RFK Stadı’nda Honduras ile karşılaşacak. Ay-yıldızlılar, 1 Haziran Pazar günü ise New Jersey’de TSİ 21.00’de ABD ile oynayacak.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...