Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
19 Haziran 2014 08:47

Son şampiyon İspanya kupaya erken veda etti

2014 FIFA Dünya Kupası B Grubu maçında Şili'nin 2-0 yendiği İspanya, şampiyon unvanıyla geldiği turnuvadan elendi.

Son şampiyon İspanya kupaya erken veda etti
ispanya, şili, dünya kupası

2014 FIFA Dünya Kupası B Grubu maçında Şili'nin 2-0 yendiği İspanya, şampiyon unvanıyla geldiği turnuvadan elendi. B Grubu'ndaki ikinci maçlarda, son şampiyon İspanya ile Şili, Rio de Janeiro kentindeki Maracana Stadı'nda karşılaştı. Maçın başlamasından yaklaşık 1 saat önce bilet bulamamaktan şikayetçi 100 kadar Şili taraftarı, güvenlik zaafından faydalanarak Maracana Stadı'ndaki medya merkezine girdi. Tribünlerin altında kalan medya merkezinin camlarını kıran ve buradan tribünlere giden bir yol bulmaya çalışan grup, 15 dakika kadar sonra olay yerine gelen güvenlik güçlerince etkisiz hale getirildi. Maça hızlı başlayan Şili, 2. dakikada gole yaklaştı. Köşe vuruşundan gelen top önünde kalan defans oyuncusu Jara'nın kafa vuruşu, az farkla auta gitti.
20. dakikadaki Şili atağında, Alexis Sanchez'in ara pasıyla ceza alanının sağında topla buluşan Aranguiz, topu ortadaki arkadaşı Vargas'a çıkardı. Kaleci Casillas ile karşı karşıya kalan Vargas, Casillas'ı çalımladı ve defans yetişmeden yaptığı vuruşla takımını 1-0 öne geçirdi. Şili'nin forvet oyuncusu Alexis Sanchez, 43. dakikada kullandığı serbest vuruşu doğrudan kaleye gönderdi. Sanchez'in ceza sahasında bulunan takım arkadaşı Aranguiz, İspanyol file bekçisi Casillas'ın yumrukla çeldiği topu bir anda önünde buldu ve zaman kaybetmeden attığı şutla Casillas'ı avladı: 2-0.
Şili, soyunma odasına 2-0 üstünlükle gitti.
İkinci yarıda gol için yüklenen İspanya, 53. dakikada çok önemli bir fırsatı tepti. Ramos'un doğrudan kaleye gönderdiği serbest vuruşta, Şili kalecisi Bravo topu çeldi. Altı pasın sağ köşesinde topla buluşan Diego Costa, topu, röveşatayla kaleye göndermek istedi ancak vuruş sonucunda top, altı pasın solundaki Busquets'in önünde kaldı. Busquets'in bekletmeden yaptığı vuruş auta gitti. Bu andan itibaren İspanyol oyuncular motivasyonlarını kaybetti. Maçın devamında birçok fırsat yakalasa da bunlardan faydalanamayan Şili, sahadan 2-0 galip ayrıldı. 2008 ve 2012 Avrupa Futbol Şampiyonası ile 2010 FIFA Dünya Kupası'nı kazanarak Brezilya'ya gelen İspanya böylece iki maç sonunda puan alamayarak 2014 FIFA Dünya Kupası'ndan elendi.
Hollanda ilk sırada yer aldı
B Grubu'nun ikinci maçları sonucunda Hollanda, averajla liderlik koltuğuna oturdu. B Grubu'nda oynanan ilk karşılaşmada Hollanda, Avustralya'yı 2-1 geriden gelerek 3-2 yendi. Diğer maçta ise Şili, son şampiyon İspanya'yı 2-0 mağlup etti. İki maç sonunda 6'şar puan toplayan Hollanda ve Şili, 2. tura yükselmeyi garantiledi. 2008 ve 2012 Avrupa Futbol Şampiyonası ile 2010 FIFA Dünya Kupası'nı kazanarak Brezilya'ya gelen İspanya ve Avustralya ise iki maç sonunda puan alamayarak 2014 FIFA Dünya Kupası'ndan elendi. Gruptaki üçüncü karşılaşmalar 23 Haziran'da oynanacak. Aynı saatte başlayacak maçlarda, Avustralya ile İspanya ve Hollanda ile Şili mücadele edecek.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...