Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
16 Ocak 2015 17:08

Duygun Yarsuvat, 'Fanatizm kaybedecek'

Galatasaray Kulübü Başkanı Duygun Yarsuvat ve Kızılyıldız Başkanı Nebojsa Covic, Kızılyıldız ile Galatasaray Liv Hospital arasında bu akşam oynanacak karşılaşma öncesi "Sporda Barış, Sporla Barış" mesajı içeren bir basın toplantısı düzenledi.

Duygun Yarsuvat, 'Fanatizm kaybedecek'
galatasaray, duygun yarsuvat, fanatizm,

Başkan Duygun Yarsuvat'ın konuşmasından satır başları şu şekilde: "Bugün Kızılyıldız değerli Başkanı ve Galatasaray Spor Kulübü Başkanı olarak ben, çok önemli tarihi bir görevi geçekleştirdik. Oyun devam edecek. Fanatizm kaybedecek, fair-play ve tolerans kazanacaktır. Her iki Başkan ortak bir cesaret ve makamlarımızın bize emrettiği sorumluluk örneğini gösteriyoruz. Kulüplerine, renklerine, tutkuyla, sevgiyle bağlı Kızılyıldız'lı ve Galatasaray'lı taraftarlarımızı fair play ve barış etrafında, dünya spor kamuoyu önünde birleştiriyoruz. Fair-play ruhunu yaşatmak için el ele, yan yana buradayız. Sayın Başkan Dr. Nebojsa Covic'e yazdığım mektupta işbirliği önerdim. Mektubuma, önerilerime sahip çıkarak siyasi engelleri aşmayı başarmıştır. Cesaret örneği teşkil eden çabalarından dolayı Başkan'a özellikle saygı ve sevgilerimle teşekkür ediyorum.

Bu müsabakanın gerçekleşmesine ve gerginliğin aşılmasında bizzat devreye girerek Galatasaray Liv- Hospital'in güvenli bir şekilde Belgrad'a Euroleague müsabakasının yapılmasına bizzat devreye girerek sağlayan Sırbistan Başkanı Sayın Alexander Vuçiç'e teşekkürlerimi sunarım. Barış insanlığa en çok gerekli olan bir haldir. Bugün bu barışın sağlanmasında yaptığı hizmetten dolayı Türkiye Belgrad Büyükelçisi Sayın Mehmet Kemal Bozay'a Galatasaraylılar adına özellikle minnet ve teşekkürlerimi ifade ediyorum.

Sporda ortak amaç fair-play'in kitlelerce benimsenmesi ve kitlelerin tutkularıyla dengelenmesidir.

Sporda insanlar arasında ayrımcılık, düşmanlık ve ırkçılığa yer yoktur.

Spordaki zaferlerin en büyüğü oyunun ve rekabetin fair-play ile devam etmesidir.

Bugün spor uluslararası bir seyir ve eğlence endüstrisi olmuştur. Daha güzel seyir, daha çok eğlencedir. Daha güzel daha büyük sahalar, daha çok yetenektir. Bu anlamda da spor bir performans sanatıdır.

Dünyanın farklı coğrafyalarından farklı dinlerinden, farklı etnik ve dini köklerden inanışlardan yetenekli gençler aynı ve rakip formalarla bu mücadele sanatında bir araya geliyorlar.

Galatasaray'ı 1905'de, Galatasaray Lisesi'ndeki öğrenci gençler kurdu. Bizim 1905'de kurucularımız arasında, Galatasaray Liseli oyuncularımız vardır: Milo Bakiç ve Pavle Bakiç. Bugün çiçeklerle beraber onların anılaşmış formalarındaki teri, mutluluk ve hüsran gözyaşlarını, sevgi ve umutlarını da getirdim. 110 yıldır Galatasaray Spor Kulübümüz, bizim sevgi kardeşlik ve ezeli rekabetler içinde ebedi barışımızın evidir.

Galatasaray Spor Kulübü'nün Türkiye'de milyonlarca taraftarı vardır. Galatasaray aynı zamanda bir kültürdür. Kuruluşundan itibaren aydınlığın, kardeşliğin ve akılcılığın rekabetin kulübü olmuştur.

İstanbul'da hayatını kaybeden Marko Ivkoviç sadece bir taraftar değil bir sembol de olmuştur. Bizler de bu elim olay nedeniyle derin üzüntü

duyuyoruz. Bizi az da olsa teselli eden Marko'nun katilinin yakalanıp, hakim önüne çıkartılmasıdır.

Ne gariptir ki bugün yargılaması başlamıştır. Adil bir yargılama olacağından hiç şüphemiz yoktur.

Her iki kulübün Kızılyıldız ve Galatasaray'ın taraftarları basiretli, özgüvenli insanlar olduğu konusunda kuşkumuz yoktur. Bugün tüm taraftarlar sevgilerini coşturacaktır. Bu coşkunun kötü sonuçlar vermesine müsaade edilmemelidir. Sayın Başbakan Vicic gerekli güvenlik önemlerin aldığını Büyükelçimiz Sayın Mehmet Kemal Bozay'a ifade etmiştir. Bu ifadeler bizim için teminattır.

Barışa hepimizin ihtiyacı var: Sporcularımızın da var. Onlar iyi oynadıkça alkışlarınızı duymak isterler. Her iki takımın seçkin sporcuları bugün parkeye çıkacak emeklerini terlerini ortaya koyacaklardır. Biri kazanacak diğeri kaybedecektir. Ama kazansa da, kaybetse de oyun salonda bitecektir.

Bu maçı izleyenlerin salonda oynanan oyundan zevk almasını yenmenin ya da yenilmenin önemli olmadığını hissetmesi gerekir. Yenilirsek, rövanşı gene olur. O zaman da kazanmak için elimizden geleni yaparız.

Bilindiği gibi başarı sadece kazanana ait değildir. Bugün başarı, burada olan ve bu Euroleague maçının oynanmasını sağlayan tüm insanlardır.

Sıra oyuna geldiğinde tribündeki yerimi alacak ve zevkle maçı seyredeceğim."

"BU TÜR OLAYLARDAN UZAK DURMALIYIZ."

Kızılyıldız Başkanı Nebojsa Covic ise, bu tür olayların bir daha yaşanmamasını dileyerek, şunları söyledi;

"İki kulübün ve iki devletin görevi, bu ve buna benzer tansiyonları düşürmektir. Dünya'ya ve bütün sporseverlere sesleniyorum: Bu tür olaylardan uzak durmalıyız."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...