Tgrt Haber
06 Şubat 2015 19:10

Hacıosmanoğlu'nun hakemi aramasına TFF'den çok sert tepki

İbrahim Hacıosmanoğlu'nun Fenerbahçe-Trabzonspor maçının hakemi Bülent Yıldırım'ı telefonla aramıştı, Türkiye Futbol Federasyonu bu olaya sert tepki gösterdi.

Hacıosmanoğlu'nun hakemi aramasına TFF'den çok sert tepki
İbrahim Hacıosmanoğlu,Fenerbahçe Trabzonspor maçı, bülent yıldırım

Federasyondan yapılan yazılı açıklamada, "Trabzonspor Kulübü Başkanı Sayın İbrahim Hacıosmanoğlu'nun hafta sonu oynanacak Fenerbahçe -Trabzonspor maçının hakemi Bülent Yıldırım'ı telefonla arayarak görüşmesi, futbolumuzda örneği görülmemiş bir olaydır. Hakemimiz, Sayın İbrahim Hacıosmanoğlu’nun kendisini aramasının akabinde derhal Merkez Hakem Kurulu Başkanımızı arayarak durumu aktarmış ve kendisini bilgilendirmiştir. Hakemlerimiz kulüp yöneticilerinin görüşleri ve müdahaleleriyle değil, Futbol Oyun Kuralları’yla hareket etmekte ve sadece sahada gördüklerini çalmaktadır. Bu nedenle hakemlerimizi etki altına almaya yönelik tüm hareketler anlamsızdır ve kesinlikle sonuçsuz kalacaktır. Bu olay göstermiştir ki hakemlerimize yönelik baskı kurma çabası, aklın ve vicdanın kabullenemeyeceği bir seviyeye gelmiştir. Sık sık hak ve adalet söylemlerinde bulunan Sayın İbrahim Hacıosmanoğlu’nun bu davranışını şiddetle kınıyoruz. Türkiye'nin güzide kulüplerinden birinin başkanı olan Sayın Hacıosmanoğlu, konumunun hak ettiği saygıyı, kişisel olarak da hak etmek için bir an önce tavrını gözden geçirmeli ve başta hakem camiamız olmak üzere tüm futbol kamuoyundan özür dilemelidir. Türk futboluyla ilgisi olsun olmasın herkesin bilmesi ve asla test etmeye kalkışmaması gereken bir gerçek varsa o da Türk futbolunda tek otorite ve yegane karar merciinin Türkiye Futbol Federasyonu olduğudur" denildi.

Hacıosmanoğlu ne demişti?

İbrahim Hacıosmanoğlu, "Büyük yatırımlar yaptık. Onların karşılığında hakem hatalarından kaybettiğimiz puanları sağır sultan bile biliyor ama ilgililer bilmiyorsa onlara hatırlatmak bizim görevimiz" dedi. Bir basın mensubunun, Fenerbahçe maçıyla ilgili yaptığı açıklamaları sorması üzerine Hacıosmanoğlu, "Söyleyecek bir şey yok. Bizim söylediğimiz lafın üzerinden 24 saat geçmeden bizi PFDK'ya sevk ediyorlar. Çok da etkilenmiyoruz.
Bizim sözlerimizin manalarını anlarlarsa insanların bize teşekkür etmeleri lazım" diye konuştu.

Fenerbahçe maçında hakem hatası ile maç kaybetmeyeceklerini ifade eden Hacıosmanoğlu, şunları söyledi:

"Hakem arkadaşımıza biz de güveniyoruz"

"Bu maçta da 'hakem hatası ile maç kaybetmeyeceğiz' dedik, hakem kararı ile kaybedeceğiz ama. Cezalı olduğumuz için maçı televizyondan izleyeceğiz, pozisyonların tekrarını daha rahat seyrediyorsun. Hakem arkadaşımıza rakip takımın dediği gibi biz de güveniyoruz. Kendisiyle konuştuk. Sadece kendisinden kim hak ediyorsa onun kazanmasını sağlayacak yönetim göstermelerini istedik. Başka bir şey istemedik. Başkaları gibi hakkımız olmayanı bize versinler demiyoruz, biz o kültürden gelmiyoruz. Biz hakkına riayet eden insanlarız. Öyle bir toplumda yaşıyoruz. Bir oyun bu, oyun olduğunu unutmayalım ama sahada mücadele edenler kazansın. Onun dışındaki hiçbir etken sonucu etkileyecek bir ortam oluşturmasın."

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...