Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
12 Şubat 2015 16:21

NBA'de 'All-Star' heyecanı başlıyor

ABD'nin New York eyaletinde düzenlenecek NBA All-Star Hafta Sonu, 14 Şubat'ta TSİ 02.00'de sabaha karşı başlayacak.

NBA'de 'All-Star' heyecanı başlıyor
NBA,All-Star, abd,

Basketbol severler, NBA yıldızlarının sahne aldığı All-Star Hafta Sonu etkinliklerinde, yükselen yıldızlar maçı, yetenek yarışmaları ve All-Star maçının yanı sıra ünlüler maçı ve NBA Gelişim Ligi (D-Lig) All-Star karşılaşmasını da izleme fırsatı bulacak.
New York'taki Madison Square Garden ve Brooklyn'deki Barclays Center'da düzenlenecek 3 günlük organizasyon, 14 Şubat'ta TSİ 02.00'deki "Ünlüler maçı"yla başlayacak. New York Knicks forveti Carmelo Anthony ve takımın sadık taraftarlarından yönetmen Spike Lee'nin antrenörlük yapacağı Kevin Hart, Common, Nick Cannon, Allan Houston, Chris Mullin, Michael Rapaport, Kristen Ledlow, Abhishek Bachchan, Tina Charles gibi basketbol ve televizyon dünyasından tanınmış kişiler, maçta karşı karşıya gelecek.
Bu yıl farklı bir formatta oynanacak "Yükselen yıldızlar maçı" ise aynı gün TSİ 04.00'te Barclays Center'da oynanacak. All-Star Hafta Sonu etkinlikleri kapsamında 1994'ten bu yana ligdeki çaylak ve ikinci sezonunu yaşayan basketbolcuların yer aldığı maçta bu kez ABD'li ile uluslararası oyuncular karşılaşacak. Kural gereği 10'ar kişiden oluşan takımlar, kadrolarında en az 3 çaylak ve en az 3 ikinci yıl oyuncusu bulunduracak.
Golden State Warriors Yardımcı Antrenörü Alvin Gentry'nin başında olacağı ABD Takımı, Trey Burke (Utah Jazz), Kentavious Caldwell-Pope (Detroit Pistons), Michael Carter-Williams, Nerlens Noel (Philadelphia 76ers), Zach LaVine, Shabazz Muhammed (Minnesota Timberwolves), Victor Oladipo, Elfrid Payton (Orlando Magic), Mason Plumlee (Brooklyn Nets) ve Cody Zeller'dan (Charlotte Hornets) oluşuyor.
Atlanta Hawks Yardımcı Antrenörü Kenny Atkinson'ın çalıştıracağı Dünya Takımı'nda ise Steven Adams (Oklahoma City Thunder), Giannis Antetokounmpo (Milwaukee Bucks), Bojan Bogdanovic (Brooklyn Nets), Gorgui Dieng, Andrew Wiggins (Minnesota Timberwolves), Dante Exum, Rudy Gobert (Utah Jazz), Nikola Mirotic (Chicago Bulls), Kelly Olynyk (Boston Celtics) ve Dennis Schröder (Atlanta Hawks) bulunuyor.
Üç sayı, smaç ve yetenek yarışması
Etkinliğin 2. gününde yapılacak ve TSİ 03.30'da başlayacak 3 sayı, smaç ve yetenek yarışması, Barclays Center'da düzenlenecek.
"3 sayı yarışması"nda, unvanını korumaya çalışacak Marco Belinelli'nin (San Antonio Spurs) yanı sıra 2013 şampiyonu Kyrie Irving (Cleveland Cavaliers), Stephen Curry ve Klay Thompson (Golden State Warriors), James Harden (Houston Rockets), Kyle Korver (Atlanta Hawks), Wesley Matthews (Portland Trail Blazers) ve J.J. Redick'ten (Los Angeles Clippers) oluşan 8 isim yer alacak. 
"Smaç yarışması"nda Milwaukee Bucks'tan Giannis Antetokounmpo, Orlando Magic'ten Victor Oladipo, Minnesota Timberwolves'tan Zach LaVine ve Brooklyn Nets'ten Mason Plumlee mücadele edecek. Geçmiş yıllarda Michael Jordan, Kobe Bryant, Dominique Wilkins, Vince Carter ve Jason Richardson gibi isimlerin kazandığı yarışmada son olarak Washington Wizards'tan John Wall birinciliğe ulaşmıştı.
"Yetenek yarışması"nda ise Patrick Beverley (Houston Rockets), Trey Burke (Utah Jazz), Jimmy Butler (Chicago Bulls), Jeff Teague (Atlanta Hawks), Kyle Lowry (Toronto Raptors), Michael Carter-Williams (Philadelphia 76ers), Brandon Knight (Milwaukee Bucks) ve Isaiah Thomas (Phoenix Suns) sahne alacak.
Ayrıca TSİ 21.30'da NBA Gelişim Ligi'nde forma giyen oyuncuların mücadele edeceği D-Lig All-Star maçı da yapılacak.
64. All-Star maçı
Etkinlikler, daha önce halk oylamasıyla ilk 5'leri belirlenen 64. NBA All-Star maçıyla sona erecek. Doğu ve Batı karmalarının karşılaşacağı maç, 16 Şubat'ta TSİ 03.30'da Madison Square Garden'da oynanacak. 
Atlanta Hawks Başantrenörü Mike Budenholzer'ın çalıştıracağı Doğu adına ilk 5'te, John Wall (Washington Wizards), Kyle Lowry (Toronto Raptors), LeBron James (Cleveland Cavaliers), Carmelo Anthony (New York Knicks) ve Pau Gasol (Chicago Bulls) parkeye çıkacak. Doğu Karması'nın yedeklerinde Jeff Teague, Al Horford, Paul Millsap, Kyle Korver (Atlanta Hawks), Chris Bosh (Miami Heat), Jimmy Butler (Chicago Bulls) ve Kyrie Irving (Cleveland Cavaliers) yer alacak.
Sakatlıklar nedeniyle tek oyuncu dışında netleşen Batı Karması ilk 5'inde, Stephen Curry, Klay Thompson (Golden State Warriors), James Harden (Houston Rockets) ve Marc Gasol (Memphis Grizzlies) mücadele edecek. Golden State Warriors Başantrenörü Steve Kerr'ün yöneteceği Batı kadrosundaki diğer isimler Kevin Durant, Russell Westbrook (Oklahoma City Thunder), LaMarcus Aldridge, Damian Lillard (Portland Trail Blazers), Dirk Nowitzki (Dallas Mavericks), Chris Paul (Los Angeles Clippers), Tim Duncan (San Antonio Spurs) ve DeMarcus Cousins'tan (Sacramento Kings) oluşuyor.
Doğu ile Batı Karması arasındaki maç öncesi Grammy ödüllü pop şarkıcısı Christina Aguilera, konser verecek. Aguilera'ya, New Yorklu dans grubu Rockettes de eşlik edecek. 2013'ün eylül ayında çıkardığı albüm sonrası üne kavuşan R&B şarkıcısı Ariana Grande de devre arasında sahneye çıkacak.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...