Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
06 Mart 2015 01:02

Bomba iddia! Türkiye bize şike teklif etti!

Azerbaycan Milli Takımının eski kaptanı Terlan Ehmedov, Türkiye'den kendilerine şike teklif ettiğini söyledi.

Bomba iddia! Türkiye bize şike teklif etti!
Azerbaycan Milli, Azerbaycan Milli şike,Terlan Ehmedov,Azerbaycan Futbol Federasyonu

Azerbaycan Milli Takımının eski kaptanı Terlan Ehmedov'dan şok sözler geldi!

Ülkesinin basınına konuşan Ehmedov, Türkiye ile 2002 yılında oynadıkları ve millilerimizin 1-0 kazandığı maçtan önce 'şike teklifi' aldıklarını iddia etti.

Sporx'te yer alan habere göre, Ehmedov, "Türkiye milli takımı o zaman bizden maçı satmamızı istedi. Bu iddialarımı o zamanki Azerbaycan Futbol Federasyonu (AFFA) başkanı Fuad Musayev de onaylayabilir. Azerbaycan Milli Takımının kaptanı olarak benim düşüncemi de sordu. Ben bu maçta şike olursa sahaya çıkmayacağımı bildirdim. Hatta o zamanki Azerbaycan milletvekillerinden bazıları da bana oyunda yenilmemiz için baskı yapıyordu." dedi. Ehmedov ayrıca Türkiye'nin 2. sıra için çekiştiği Slovakya'ya karşı da Azerbaycan'ın puan kazanması yönünde baskı uyguladığını sözlerine ekledi.

Azerbaycanlı futbolcu, "Ben şike olaylarına karışan bir insan değilim . Kimse bana 'maç ver, maç sat' önerisinde bulunamaz" diyerek yaşandığını iddia ettiği olaylara karşı olan tavrını anlattı.

2002 Dünya Kupası Grup Elemelerinde 4. Grupta yer alan Türkiye, Azerbaycan'ı deplasmanda 1-0, Türkiye'de ise 3-0 mağlup etmişti. Gruptan 2. olarak çıkan Türkiye, Dünya Kupasını ise 3. olarak tamamlamıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...