Tgrt Haber
21 May 2015 17:20

Barcelona'da bir dönemi sona eriyor

Xavi Hernandez, sezon sonunda 17 yıldır formasını giydiği takımından ayrılıp Katar'ın El Sadd kulübüne gideceğini resmen açıkladı

Barcelona'da bir dönemi sona eriyor
xavi,fernandes,barcelona,

İspanya Birinci Futbol Ligi (La Liga) ekibi Barcelona'nın 35 yaşındaki futbolcusu Xavi Hernandez, kariyerini sonlandırmak üzere Katar'ın El Sadd kulübüne gideceğini açıkladı.
Sezon ortasında Katar'a giderek El Sadd kulübünün yetkilileri ile sözlü anlaşmaya varan Xavi, sezon sonu Barcelona'dan ayrılacağını resmi olarak duyurdu. Nou Camp Stadı'nda basın toplantısı düzenleyen Xavi, 17'si A takım olarak üzere 25 yılının Barcelona Kulübü'nde geçtiğini hatırlatıp, "Kulübüm kalmam için bana yeni sözleşme teklif etti. Bunu düşündüm ama artık eskisi gibi süre almıyorum. Ayrılmak için iyi bir zaman" dedi.
Barcelona Kulübü'nün kendisine 2018'e kadar devam etme teklifi getirdiğini ve bunu annesinden bile sakladığını söyleyen Xavi, "Tabii ki bu teklifi değerlendirdim ve kulübe çok teşekkür ettim ama bence gitme zamanı geldi" şeklinde konuştu.
Katalan ekibinde çok üst düzey bir rekabet olduğunu, Katar'da daha düşük bir rekabet olsa da futbol oynamaya devam edeceğini kaydeden Xavi, "Benim için yeni bir dönem başlıyor. Sadece futbol oynamayacağım, farklı görevlerim de olacak. Umarım iyi biter" değerlendirmesinde bulundu.
Başka bir formayı giymenin kendisi için zor olacağını ifade eden tecrübeli futbolcu, "Asla bu zamanın gelmesini istemedim. Düşünmedim bile ama geldi. Burada çok mutlu oldum. Bana göre dünyanın en iyi kulübü. Kulüp başkanlarından teknik direktörlere, tüm çalışanlara kadar herkesle çok iyi bir şekilde ayrılarak gidiyorum" diye görüşlerini aktardı. 
Xavi, gelecekte Barcelona'ya teknik direktör veya yönetici olarak dönme arzusunu saklamayarak, "Geleceğimin herhangi bir şekilde Barcelona ile bağlantılı olması hoşuma gider. İlk hedefim, en büyük arzum, heyecanım Barça'ya teknik direktör ya da yönetici olarak geri dönmek olacaktır" ifadelerini kullandı.
Ayrıca Xavi, Katar'da oynama tecrübesi olan Raul Gonzalez ile görüşüp bilgi aldığını, Bayern Münih Teknik Direktörü Josep Guardiola ile de yakında bir görüşme yapacağını söyledi. İspanyol futbolcu, kendisi açısından "aşılamayacak bir kariyer" geçirdiğini vurgulayarak, "Belki de tek eksiğim röveşata ile gol atmak oldu ama önümüzde 3 maç daha var" diyerek, gazetecileri güldürdü.
Barcelona'da forma giydiği 17 sezonda 8 lig, 2 Kral Kupası, 6 İspanya Süper Kupası, 3 UEFA Şampiyonlar Ligi, 2 UEFA Süper Kupası, 2 Dünya Kulüpler Kupası olmak üzere toplam 23 kupa kazanan Xavi, bu sayıyı 30 Mayıs'taki Kral Kupası ve 6 Haziran'daki Şampiyonlar Ligi finallerini kazanmaları halinde artırabilecek.
Bu arada Barcelona Kulübü Başkanı Josep Maria Bartomeu da "Barça, Xavi'nin kulübü. Bu kulüpte en uzun süre oynayan, en çok kupa kazanan, en büyük başarıları yakalayan, kulüp tarihinin parçası olan bir futbolcu. Burada teknik direktör veya yönetici olarak her zaman yer bulacaktır. Barcelona futbolunu çok iyi bilen biri ve böyle bir yeteneği kaybedemeyiz" açıklamasında bulundu.
Öte yandan İspanyol basını, Barcelona Kulübü'nün Xavi Hernandez'in yerine Juventus'tan Pogba veya Borussia Dortmund'dan İlkay Gündoğan'ı transfer etmek için görüşmeler yürüttüğü iddia etti. 
Şu ana kadar çıkan haberlerde sezon başına 10 milyon avrodan El Sadd ile 3 yıllık bir anlaşma yaptığı iddia edilen Xavi'nin Katar kulübünde sadece futbol oynamayacağı aynı zamanda "Aspire Spor Akademisi"nde de danışman olarak çalışacağı biliniyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...