Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
04 Eylül 2015 16:11 - Güncelleme : 03 Şubat 2022 19:31

Güreşte hedef 9 olimpiyat kotası

Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın, "Dünya Şampiyonası'nda grekoromende 3, serbestte 4, kadınlarda ise 2 olimpiyat vizesi almayı hedefliyoruz" dedi.

Güreşte hedef 9 olimpiyat kotası
güreş,dünya şampiyonası,

Aydın, 7-13 Eylül tarihlerinde ABD'nin Las Vegas kentinde düzenlenecek Dünya Güreş Şampiyonası öncesinde AA muhabirine yaptığı açıklamada, şampiyonaya Türkiye'yi en iyi şekilde temsil etmek için çabalayacaklarını söyledi. 
Ülkelerin çok ciddi hazırlık süreci geçirerek şampiyonaya geleceğini belirten Aydın, "Olimpiyat kotası nedeniyle ülkeler çok hazır şekilde şampiyonada yer alacaktır. Herkes 1 yıl öncesinden kotayı alıp, geri kalan süreçte kafası rahat şekilde olimpiyat oyunlarına hazırlanmayı istiyor. Bu şampiyona, diğerlerinden çok farklı havada ve çok zorlu geçecek. Biz de tüm hazırlıklarımızı buna göre yaptık" diye konuştu. 
"Kura çok şeyi değiştirebiliyor" 
Musa Aydın, büyük şampiyonalarda kuraların çok şeyi değiştirdiğini vurgulayarak, "Eğer kuramız iyi olur, herhangi bir sakatlık da yaşamazsak, grekoromende 3, serbestte 4, kadınlarda 2 olimpiyat vizesi almak için Las Vegas'a gidiyoruz" ifadesini kullandı.
"Kadınlardaki eksiklerimizi ikili kamplarla çözmek istiyoruz"
Kadınlar kategorisinde eskiden judodan devşirme sporcularla güreştiklerini, artık kendi tabanlarından gelen güreşçilere sahip olduklarını dile getiren Aydın, konuşmasını şöyle tamamladı:
"Birçok ülkede kadın güreşçiler erkek sporcularla antrenman yapıyor. Dolayısıyla o sporcular daha güçleniyor ve güreşi daha da iyi öğreniyor. Onlarla rekabet etme şansımız azalıyor. Bizim kültürümüz ve inancımız erkeklerle antrenman yapmaya müsait olmadığı için, bu kategorideki eksiklerimizi ikili kamplarla çözmek istiyoruz. Dünya Şampiyonası'nda Elif Jale Yeşilırmak ve Yasemin Adar'dan başarı bekliyoruz. Kadınlarda iki olimpiyat vizesi alırsak büyük başarı olur." 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...