Tgrt Haber
17 Ekim 2015 03:48

Türkiye'ye övgü yağdı

Ülke federasyonları, Türkiye'nin EURO 2016 vizesi almasını, "İnanılmaz fantastik bir sonuç" diye yorumladı, TFF heyeti ise tebriklere, "Fransa'da da başarımız devam edecek" karşılığını verdi

Türkiye'ye övgü yağdı
a milli takım, milli takım

UEFA'nın kriz zirvesi önceki gün Nyon'da yapıldı. Konu, FIFA Etik Kurulu'nun FIFA Başkanı Sepp Blatter ve UEFA Başkanı Michel Platini ile ilgili aldığı 90 günlük hak mahrumiyeti cezasıydı. Toplantı öncesindeki sohbetlerde en büyük ilgiyi ise Türkiye heyeti gördü… TFF Başkanı Yıldırım Demirören, Birinci Başkan Yardımcısı Servet Yardımcı, Genel Sekreter Kadir Kardaş, Türkiye'nin EURO 2016 vizesini alması nedeniyle tebrik yağmuruna tutuldu. Avrupa ülkelerinin federasyonları, "İnanılmaz fantastik bir sonuç aldınız. 2016'da Türkiye'nin olması bizi sevindirdi. Şimdi şampiyona daha heyecanlı geçecek" ifadelerini kullanırken "Aynı gruba düşmeyelim" esprileri de yapıldı. 

TÜRKİYE OLMASAYDI TADI OLMAZDI

Başkan Demirören ve heyettekiler, gösterilen ilgiye, "Bu büyük organizasyonda yer alacak olmaktan biz de çok mutluyuz. İyi bir teknik direktörümüz ve takımımız var. Fransa'daki şampiyonaya renk katma amacındayız. Türkiye olmasaydı oranın tadı çıkmazdı. Başarımız Fransa'da da sürecek" diyerek teşekkür etti. 

CENTiLMENLiK ANLAŞMASIYDI

 FIFA Etik Kurulu'nun 90 gün ceza verdiği FIFA Başkanı Sepp Blatter, kendisi gibi 90 gün ceza alan UEFA Başkanı Michel Platini'ye rüşvet olarak verdiği öne sürülen 1 milyon 800 bin Euro hakkında ilk kez konuştu. Blatter, "Platini'ye iki milyon civarında bir ödeme yapıldı, ancak bu bir centilmenlik anlaşması gereğiydi. Daha fazla detay veremem" sözlerini sarf etti. Platini, söz konusu para için "Teknik danışmanlık ücreti" demişti.

"ÖZENMEMEK ELDE DEĞİL"

İspanya spor gazetesi Diario AS'ın genel yayın yönetmeni Alfredo Relano, Türkiye'nin EURO 2016 zaferini değerlendirdi

Alfredo Relano, en iyi üçüncü kontenjanından EURO 2016 biletini alan Türkiye'nin özenilecek bir iş başardığını söyledi. "Sanki son maçlarda Türkiye'nin Avrupa Şampiyonası'na direkt katılması için bir koalisyon oluşturuldu" şeklinde espri yapan Relano, "Kimse son haftaya kadar 'En iyi üçüncü kim olabilir?' diye düşünmedi. Fakat şimdi Türkiye gibi en iyi üçüncü olarak katılmanın çok büyük bir heyecan ve mutluluk verdiğini kabul etmek lazım. Türkiye'ye özenmemek elde değil" ifadesini kullandı. Türkiye'nin, İspanya'da sempatiyle ve ilgiyle izlenen bir milli takım olduğunu kaydeden Relano, şu değerlendirmeyi yaptı: "Türkiye Milli Takımı'nda en büyük eksiklik forvet olarak gözüküyor ama orta sahası güçlü. Arda Turan, Selçuk İnan veya dikkat çeken genç oyunculardan Ozan Tufan gibi isimlere sahip. Aynı zamanda Fatih Terim gibi bilge bir teknik direktörü var. Türkiye, gruplara kötü başlamasına rağmen Fatih Terim, sabırlı olmasını bildi. Türkiye'nin çeyrek finale kadar yükselebileceğini düşünüyorum."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...