Tgrt Haber
22 Ekim 2015 16:13

Paul Bonhomme, üçüncü kez Red Bull Air Race şampiyonu

Britanyalı Paul Bonhomme, Red Bull Air Race Dünya Şampiyonası'nı üçüncü kez kazanarak bir rekora imza atarken, Las Vegas'ta düzenlenen ve kıran kırana bir mücadeleye sahne olan sezonun son yarışında galibiyet Avustralyalı Matt Hall'un oldu.

Paul Bonhomme, üçüncü kez Red Bull Air Race şampiyonu
Paul Bonhomme, red bull air race

Paul Bonhomme, Las Vegas Motor Speedway'de düzenlenen sezonun son yarışını ikinci sırada bitirerek 2015 Red Bull Air Race Dünya Şampiyonu olmayı başardı. Avustralyalı Matt Hall, mücadeleyi kazanmasına rağmen şampiyonluktan uzak kalırken, Alman Matthias Dolderer üçüncü sırayı alıp bu sezon ikinci kez podyuma çıkma başarısını gösterdi. Pazar günü yapılan final mücadelesini 20 bin izleyici yerinden takip etti.
2009 ve 2010'da da şampiyonluğa ulaşan Bonhomme, 10. sezonununda üçüncü kez sezonu zirvede tamamladı. Son yarış öncesinde karşılaştığı teknik problemlerle boğuşan Bonhomme, sezonu 76 puanla tamamladı. 71 puan toplayan Hall ikinci sırayı alırken, üçüncülüğün sahibi 34 puanlı Hannes Arch oldu.
REKORA İMZA ATTI
Yarışın ardından kan ter içindeyken “bu harikaydı, harikaydı” açıklamasını yapan Bonhomme, sekiz yarışın yedisinde podyuma çıkma ve dört yarışta galibiyete ulaşma başarısını gösterdiği sezonu 76 puanla tamamlayıp bir rekora imza attı. Bonhomme, “Bugün olanları hiçbir şekilde tahmin edemezdim. Beklemediğim her şey başıma geldi. Ama bir takım olarak sorunları çözmeyi başardık ve şu an buradayız. Kazandığım en zorlu dünya şampiyonluğu oldu. Çok emek verdik” dedi.
66 YARIŞTA 19 GALİBİYET
Kariyerinde çıktığı 66 yarışta aldığı 19 galibiyetle sporun en başarılı pilotu unvanını elinde bulunduran Bonhomme'a şampiyonluk için altıncılık yetecekti. Ancak çeyrek finalde Hannes Arch'a karşı çıkacağı zorlu mücadele öncesi teknik bir problemden dolayı hava alanına dönmesi gereken Britanyalı pilot, Arch'a karşı uçamayıp şampiyonluktan olma tehlikesiyle karşı karşıya kaldı.
Bir önceki turda aniden bastıran yağmurla karşı karşıya kalan ve kanadı ile hız ölçerinde hasar bulunan Bonhomme, çeyrek finallerin başında hız ölçerin düzgün çalışmadığını fark edince tamir için hava alanına dönmek zorunda kaldı. Arch'a karşı yarışmak üzere havalanmayı başaran ve turu geçen Bonhomme, mücadeleyi Hall'un gerisinde ikinci sırada bitirdi.
BESENYEI EMEKLİLİĞİNİ AÇIKLADI
Öte yandan Kariyerinde sahip olduğu sekiz galibiyetle birlikte sporun tarihindeki en başarılı isimlerden biri olan Macar pilot Peter Besenyei, 2003'te ortaya çıkmasını sağladığı spordan emekli olduğunu açıkladı. 59 yaşındaki Besenyei, 2003'teki ilk sezonu şampiyon tamamlamıştı.
Las Vegas, sonuçlar:
1. Matt Hall (AUS)
2. Paul Bonhomme (İNG)
3. Matthias Dolderer (ALM)
4. Yoshihide Muroya (JAP)
5. Hannes Arch (AUT)
6. Michael Goulian (ABD)
7. Nicolas Ivanoff (FRA)
8. Martin Sonka (ÇEK)
9. Juan Velarde (İSP)
10. Nigel Lamb (İNG)
11. Pete McLeod (KAN)
12. Kirby Chambliss (ABD)
13. Peter Besenyei (MAC)
14. François Le Vot (FRA)
2015 DÜNYA ŞAMPİYONASI SIRALAMASI
1. Bonhomme (İNG) 76 point
2. Hall (AUS) 71
3. Arch (AUT) 34
4. Sonka (ÇEK) 29
5. Dolderer (ALM) 26
6. Muroya (JAP) 23
7. Lamb (İNG) 20
8. McLeod (KAN) 19
9. Ivanoff (FRA) 15
10. Goulian (ABD) 13
11. Chambliss (ABD) 9
12. Besenyei (MAC) 8
13. Velarde (İSP)
14. Le Vot (FRA)

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...